Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 december 13 csütörtök - 19:44:32     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

   A hagyományokhoz híven az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket. A 2018. december 13-án megtartott díszülésen az Innoven Kft-nek adományozták az „Az Év Vállalkozója” kitüntetést a közétkeztetésben és a vendéglátásban nyújtott kimagasló tevékenységük elismeréseként.

   A Képviselő-testület által a 2018. december 3-i zárt ülésen adományozott városi elismerést Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony, dr. Nagy Péter jegyző és dr. Gáspár Anita aljegyző asszony plakett és oklevél kíséretében adták át Fekete Tibor ügyvezető úrnak és Szabadosné Fekete Marianna ügyvezető asszonynak. A díjazott vállalkozás méltatását polgármester asszony ismertette, melyet az alábbiakban olvashatnak:

Nagyításért kattintson a képekre!

Fekete Tibor és Szabadosné Fekete Marianna által vezetett kft. családi vállalkozásként indult 1993-ban a strandbüfé üzemeltetésével. 2000-ben a vállalkozás pályázat útján elnyerte a városi közétkeztetés biztosítását. Az azóta eltelt időszakban az Innoven Kft. dinamikusan fejlődött, nemcsak Abony, hanem a térség és a szomszédos Jászság meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. A cég neve egyben a vállalkozás célját, mottóját is meghatározza: innováció a vendéglátásban.   A gyorsan változó világgal együtt halad Fekete Tibor vállalkozása. A régi hagyományos ételek elkészítése mellett új, korszerű ételek elkészítését, új technológiák alkalmazásával végzik. A vendéglátás és közétkeztetés terén a cég országosan jegyzett, a magas színvonalú technológia alkalmazása és a kiváló minőség miatt. Konyháit bemutató műhelyként tartják számon.  A vállalkozás a „Tehetségek továbbléptetése a konyhában” program keretében szakácssegédeket képez, irányít.

Jelenleg 3000 gyermek és 500 felnőtt közétkeztetését biztosítja Abonyban. Az elmúlt évek alatt több száz lakodalom, rendezvény vendéglátója volt. A profi vállalkozás a magas színvonalú szakmai feladat mellett komoly szerepet vállal a helyi kulturális, sport és közélet támogatásában is.

2010-ben a cég alapítója Abonyiak Abonyért díjban részesült, idén a vállalkozás az Év Vállalkozója címet kapta.

Abony Város Önkormányzata nevében szívből gratulálunk a kitüntetéshez az Innoven Kft. vezetésének és valamennyi munkatársának! További színvonalas munkát kívánunk!

Darányi Erika
2018 december 13 csütörtök - 19:19:00     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

   A hagyományokhoz híven az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket. A 2018. december 13-án megtartott díszülésen Dirnerné Tóth Sára, a Humán Szolgáltató Központ munkatársa kimagasló tevékenysége elismeréseként „Abony Város Szociális Gondoskodásért” kitüntetésben részesült.

   A Képviselő-testület által a 2018. december 3-i zárt ülésen adományozott városi elismerést Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony, dr. Nagy Péter jegyző úr és dr. Gáspár Anita aljegyző asszony plakett, oklevél és pénzjutalom kíséretében adták át Dirnerné Tóth Sára részére. A díjazott méltatását polgármester asszony ismertette, melyet az alábbiakban olvashatnak:

Nagyításért kattintson a képekre!


Dirnerné Tóth Sára 1985-től 2012-ig az abonyi idősek bentlakásos otthonában dolgozott egészen az otthon bezárásig. A bentlakó emberek nagyon kedvelték, munkájára minden helyzetben lehetett számítani. 2012-től a házi segítségnyújtásban dolgozik, gondozza a rászorulókat, segíti őket mindennapi életvitelükben. 2015-től az idősek klubja, a Rózsakert Nyugdíjas Klub vezetője. A magányos idős emberek számára életerőt és lendületet ad. Minden hónapban rendezvényt szervez, az évenkénti közös kirándulásról gondoskodik. Minden nagyobb ünnep előtt kigondolja az ajándéktárgyakat, ötleteit, kreativitásának köszönhetően az idősek meg is valósítják. Az idősgondozás mellett az intézmény által szervezett nyári gyermektáborokban is tyúkanyóként tevékenykedik. Sára 2019-ben nyugdíjba megy. Közel négy évtizedes munkája elismeréseként kapja az Abony Város Szociális Gondoskodásért díjat.   

Abony Város Önkormányzata nevében szívből gratulálunk Dirnerné Tóth Sárának a kitüntetéshez! Nyugdíjas éveiben további jó egészséget, sok boldogságot kívánunk!    
 
Darányi Erika2018 december 13 csütörtök - 19:05:22     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

   A hagyományokhoz híven az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket. A 2018. december 13-án megtartott díszülésen Gulyás Pál r. alezredes, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként vehette át az „Abony Közbiztonságáért” kitüntetést.
 
   A Képviselő-testület által a 2018. december 3-i zárt ülésen adományozott városi elismerést Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony, dr. Nagy Péter jegyző úr és dr. Gáspár Anita aljegyző asszony plakett, oklevél és pénzjutalom kíséretében adták át Gulyás Pál r. alezredes részére. A díjazott méltatását polgármester asszony ismertette, melyet az alábbiakban olvashatnak:
 
Nagyításért kattintson a képekre!

 
 
Gulyás Pál rendőri szolgálatát 1991-ben a Ceglédi Rendőrkapitányságon kezdte. 2007-től a bűnügyi osztály vezetője és a rendőrkapitány helyettese. 2015. május 01-től az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka. A három és fél éves vezetése alatt a közbiztonság jelentősen javult Abonyban. Az elkövetett és ismertté vált bűncselekmények száma harmadára, a vagyon elleni bűncselekmények száma tizedére csökkent. A rendőrőrsön dolgozó állomány körében szakmai felkészültsége, vezetői tevékenysége alapján tisztelet övezi. Gulyás Pál rendőr alezredes idén töltötte be 50. életévét, melynek több mint felét, 27 évet rendőri szolgálatban töltötte. Példás családapa, két fiúgyermeket nevel feleségével. Gyermekei szintén a rendőri pályát választották. Az elismerés egyértelmű jelzése annak, hogy Abony Város Önkormányzata és lakossága igényt tart alezredes úr felelősségteljes munkájára.

Abony Város Önkormányzata nevében szívből gratulálunk Gulyás Pál r. alezredesnek a kitüntetéshez, és további eredményes munkát kívánunk!    

Darányi Erika
2018 december 13 csütörtök - 18:54:32     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

   A hagyományokhoz híven az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket. A 2018. december 13-án megtartott díszülésen, kimagasló szakmai munkája elismeréseként Lőrinczy Attila, az Abonyi Birkózó Club vezetőedzője vehette át az „Abony Sportjáért” kitüntetést.

   A Képviselő-testület által a 2018. december 3-i zárt ülésen adományozott városi elismerést Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony, dr. Nagy Péter jegyző úr és dr. Gáspár Anita aljegyző adták át Lőrinczy Attila részére. A díjazottat polgármester asszony méltatta, melyet az alábbiakban olvashatnak:

Nagyításért kattintson a képekre!Lőrinczy Attila a Semmelweis Egyetem Sporttudományi Karán szerzett birkózó szakedzői képesítést, majd testnevelő tanári diplomát. Óvodásoktól a felnőttekig foglalkozik birkózni vágyók oktatásával. A legelhivatottabb versenyzők közül az edzői utánpótlást is építi. A sport iránti szeretetet családi örökségként hozta magával és adja tovább gyermekeinek is. Fanatikus edző, önzetlen sportbarát.
 
23 éve az Abonyi Birkózó Club vezetőedzője. Skultéty Sándor nyomdokaiba lépve, neki köszönhető, hogy az abonyi birkózás, utánpótlás-nevelés a magyar birkózás élvonalában van a mai napig is. Több száz gyermeknek mutatta meg a birkózás rejtett fogásit. Versenyzői több mint 30 magyar bajnoki címet szereztek. Legeredményesebb versenyzői: Molnár József Európa Bajnokság 5. helyezett, Világbajnokság 7. helyezettje, Molnár Nikolett Európa Bajnokság 3. helyezettje.
 
Őszintén tiszteli elődeit. 19 éve bátyjával, Lőrinczy Lászlóval szervezi Skultéty Sándor emlékére a nemzetközivé vált birkózótornát és szoros barátság fűzi példaképéhez, Varga János olimpiai bajnokhoz. Kitartóan küzd azért, hogy a birkózó utánpótlás-nevelés feltételei javuljanak, és megépüljön Abonyban egy új, korszerű birkózóterem. Eddigi tevékenysége alapján méltán érdemli meg az Abony Sportjáért kitüntető címet.
 
Abony Város Önkormányzata nevében szívből gratulálunk Lőrinczy Attilának a kitüntetéshez, és további jó munkát, sikereket kívánunk! 
 
Darányi Erika
 
 
 
2018 december 13 csütörtök - 18:28:06     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

   A hagyományokhoz híven az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket. A 2018. december 13-án megtartott díszülésen, 2018. évi tanulmányi és sporteredményei elismeréseként „Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetésben részesült Baksa Bence, a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 8. b osztályos tanulója, az Abonyi Birkózó Club versenyzője.
 
   A Képviselő-testület által a 2018. december 3-i zárt ülésen adományozott városi elismerést plakett, oklevél és pénzjutalom kíséretében Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony, dr. Nagy Péter jegyző úr és dr. Gáspár Anita aljegyző adták át Baksa Bence részére. A díjazottat Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony méltatta, melyet az alábbiakban olvashatnak:

Nagyításért kattintson a képekre!


Baksa Bence szintén kitűnő tanuló, immár 7 éve. 2017/2018-ban a Gyulai Iskola „Akikre a legbüszkébbek vagyunk” kitüntetést adományozta részére. Az Arany János Nyelvész Verseny Országos Döntőjében 11. helyezést, a London Bridge Angol Nyelvi Versenye Országos Döntőjében 14. helyezést, Fizika tantárgyból a megyei tanulmányi versenyen 9. helyezést ért el.

Az Abonyi Birkózó Club versenyzőjeként 2016-ban az Év sportolója címet nyerte el.  2018-ban szabad és kötöttfogásban is többször állhatott a dobogó tetejére. A Közép-magyarországi területi diákolimpián kötött és szabadfogásban is 1. helyezést ért el. A Macedóniában megrendezett nemzetközi birkózóversenyen, 76 kg-os súlycsoportban 1. helyezést ért el, és a Legeredményesebb Külföldi Fiú Versenyző címet is megkapta.  

Abony Város Önkormányzata nevében szívből gratulálunk Baksa Bencének a kitüntetéshez, és további szép sikereket kívánunk! 

Darányi Erika
2018 december 13 csütörtök - 18:18:47     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

   A hagyományokhoz híven az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket. A 2018. december 13-án megtartott díszülésen, 2018. évi tanulmányi és sporteredményei elismeréseként „Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetésben vett át Tóth Máté, a Somogyi Imre Általános Iskola 7. m osztályos tanulója.

   A Képviselő-testület által a 2018. december 3-i zárt ülésen adományozott városi elismerést plakett, oklevél és pénzjutalom kíséretében Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony, dr. Nagy Péter jegyző úr és dr. Gáspár Anita aljegyző adták át Tóth Máté részére. A díjazottat Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony méltatta, melyet az alábbiakban olvashatnak:  
 
Nagyításért kattintson a képekre!

Köszönet a fotókért Gulyás Péternek!

Tóth Máté eddigi tanulmányai alatt végig kitűnő tanulmányi eredményt ért el. Atlétaként 2015-ben, 2017-ben és 2018-ban a Diákolimpiákon országos döntős volt a többpróba verseny csapattagjaként. 2018-ban az egyéni és a váltófutó csapatversenyen az országos döntőben I. helyezést ért el. Az atlétika mellett tanulmányi versenyeken is országos döntőbe jutott három tantárgyból is: angol nyelvből az országos 6. helyet, helyesírásból az országos 6. helyet szerezte meg, matematikából az országos 7. helyezést érte el. Iskolai magatartása és szorgalma példamutató. Edzések és versenyek mellett az osztályközösség életében is aktívan részt vesz. Tanulmányi és sporteredményei alapján méltó a Jó tanuló, jó sportoló címre.

Abony Város Önkormányzata nevében szívből gratulálunk Tóth Máténak a kitüntetéshez, és további szép sikereket kívánunk! 

Darányi Erika
2018 december 13 csütörtök - 18:08:46     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

   A hagyományokhoz híven az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket. A 2018. december 13-án megtartott díszülésen, 2018. évi sporteredményei elismeréseként „Abony Város Sportolója” kitüntetést vehetett át Soós Fanni Kinga, a Fergeteg Sportegyesület versenyzője.
 
   A Képviselő-testület által a 2018. december 3-i zárt ülésen adományozott városi elismerést plakett, oklevél és pénzjutalom kíséretében Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony, dr. Nagy Péter jegyző úr és dr. Gáspár Anita aljegyző adták át Soós Fanni részére. A díjazottat Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony méltatta, melyet az alábbiakban olvashatnak:

Nagyításért kattintson a képekre!

 
 
 
Soós Fanni Kinga a Pécsi Tudományegyetem államilag támogatott pszichológia szakán első éves hallgató. Fanni a Fonyód Triatlon EB válogatón elért helyezésével és Baján az Országos Bajnokságon elért I. helyezésével kivívta az Európa Bajnokságon való indulás jogát. A tiszaújvárosi Európa Kupán 3. helyezést ért el, mely jó felkészülés volt az EB-re. Az Észtországban rendezett Európa Bajnokságon első magyarként, egyéniben 15. lett, valamint váltóban 5. helyezést ért el, amellyel kvalifikálta magát az Ausztráliában megrendezett világbajnokságra. A világbajnokságon 41. helyezést ért el. Soós Fanni a 2018. évi eredményei alapján a magyar triatlon ranglista I. helyezettje, az Európa Kupa sorozat 11. helyezettje lett. 
 
Abony Város Önkormányzata nevében szívből gratulálunk Soós Fanninak a kitüntetéshez, és további szép sikereket kívánunk!
 
Darányi Erika
 
 
2018 december 13 csütörtök - 17:53:54     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

   A hagyományokhoz híven az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket. A 2018. december 13-án megtartott díszülésen, 2018. évi sporteredményei elismeréseként „Abony Város Sportolója” kitüntetést kapott Speckner Anna, az Abonyi Torna- és Akrobatika Klub versenyzője.
 
   A Képviselő-testület által a 2018. december 3-i zárt ülésen adományozott városi elismerést plakett, oklevél és pénzjutalom kíséretében Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony, dr. Nagy Péter jegyző úr és dr. Gáspár Anita aljegyző adták át Speckner Anna részére. A díjazottat Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony méltatta, melyet az alábbiakban olvashatnak:

Nagyításért kattintson a képekre!

Köszönjük a fotókat Antal Péternek!

Speckner Anna több mint 10 éve akrobatikus tornázik. Magyar Bajnoki éremmel és számos országos helyezéssel büszkélkedhet. Nemzetközi kategóriába tartozó korosztályban indult női hármasban Bajtai Evelinnel és Vágó Lucával. Tavaly a Magyar Bajnokság 3. helyezettje, idén a Magyar bajnokság 4. helyezettje lett. Országos versenyen, a Fradi Kupán 3., az Abony Kupán 2. lett. A kiváló sporteredmények mellett tanulásban is kiemelkedő teljesítmény nyújt.

Abony Város Önkormányzata nevében szívből gratulálunk Speckner Annának a kitüntetéshez, és további szép sikereket kívánunk!

Darányi Erika2018 december 13 csütörtök - 17:37:41     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

   A hagyományokhoz híven az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket. A 2018. december 13-án megtartott díszülésen, 2018. évi sporteredményei elismeréseként „Abony Város Sportolója” kitüntetésben részesült S. Tóth Dorka, az Abonyi Torna- és Akrobatika Klub versenyzője.
 
   A Képviselő-testület által a 2018. december 3-i zárt ülésen adományozott városi elismerést plakett, oklevél és pénzjutalom kíséretében Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony, dr. Nagy Péter jegyző úr és dr. Gáspár Anita aljegyző asszony adták át S. Tóth Dorka részére. A díjazottat Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony méltatta, melyet az alábbiakban olvashatnak:

Nagyításért kattintson a képekre!

 
Fotók: Antal Péter, abony.hu

S. Tóth Dorka óvodás kora óta sportol a Torna Akrobatika Klub színeiben. Fiatal kora ellenére felsőként és tartóként is számtalan sikeres eredménnyel büszkélkedhet, köztük egy Magyar Bajnoki aranyéremmel is. Sérülés és párcsere miatt többször kellett szinte a nulláról újrakezdenie, de mindig kitartóan dolgozott és segítette társait. 2017-ben újonc leány párosban országos versenyeken, a Fradi Kupán és az Abony Kupán 1. helyezést, a Magyar Bajnokságban 3. helyezést ért el. Idén az országos versenyeken, serdülő női hármasban, a Fradi kupán 3., és az Abony Kupán szintén 3. helyezést ért el.
 
Abony Város Önkormányzata nevében szívből gratulálunk S. Tóth Dorkának a kitüntetéshez, és további szép sikereket kívánunk!

Darányi Erika


2018 december 12 szerda - 07:48:16     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Ügyfeleink!

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva, figyelembe véve a közszolgálati tisztviselők munka- és pihenőidejéről, az igazgatási szünetről, a közszolgálati tisztviselőt és a munkáltatót terhelő egyes kötelezettségekről, valamint a távmunkavégzésről szóló 30/2012. (III. 7.) Korm. rendelet 13 – 15. §-aiban foglaltakat, a 169/2018. (XI.29.) számú határozatával

2018. december 27. napjától 2018. december 28. napjáig
IGAZGATÁSI SZÜNETET rendelt el
az Abonyi Polgármesteri Hivatalban.

Az igazgatási szünet előtti utolsó ügyfélfogadási nap: 2018. december 21. (péntek) 08.00-12.00 óráig.

Az igazgatási szünet utáni első ügyfélfogadási nap: 2019. január 2. (szerda) 08.00-16.00 óráig.

Szíves megértésüket előre is köszönjük.

Abony, 2018. december 11.

dr. Nagy Péter s.k.
jegyző
 
Nagyításért kattintson a képre!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
2018 december 11 kedd - 07:59:03     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

   Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2018. december 10-16. között) a BENU Gyógyszertár (Abony, Kossuth tér 17.) az ügyeletes. 

   Ügyeleti feladatait hétköznapokon 18:00 órától 22:00 óráig, szombaton 12:00 órától 22:00 óráig, vasárnap 08:00 órától 22:00 óráig látja el.

   A Csontos Patika dolgozói arra kérik a lakosságot, hogy az ünnepek, hosszú hétvégék, téli időjárási és útviszonyok, orvosok téli szabadságolási szokásaik közeledtével, nézzék át otthon házi patikájukat, havi rendszeresen szedett gyógyszereiket, gyermekük tápszerét, hogy ezek a közelgő ünnepek alatt is biztosítva legyenek!

A gyógyszertári ügyletet LEHETŐLEG csak SÜRGŐS esetben vegyék igénybe!

Köszönjük az információkat a Csontos Patikának!    
 
Abony.hu

 
 
 
 
 
 
2018 december 10 hétfő - 16:44:05     Városi rendezvények      Hozzászólás0

   Az önkéntes véradók évenkénti köszöntése Abony városban is hagyománnyá vált. Magyarországon 1988-tól ünneplik a véradókat, akik vérükkel életet mentenek. Minden véradó példája a szolidaritásnak, a segítőkészségnek, egymás tiszteletének. A véradók köszöntése különleges nap, tekinthetjük a felebaráti szeretet ünnepének, amely így az adventi időszakban, karácsony előtt nagyon is aktuális.

   A Magyar Vöröskereszt ceglédi szervezete és a Városunk Fejlődéséért Egyesület ebben az évben december 6. napjára szervezte az abonyi véradó ünnepséget. A megjelenteket Túriné Tóth Csilla a ceglédi szervezet területi vezetője köszöntötte. Az ünnepségen részt vettek a véradók, a ceglédi szervezet területi munkatársa, Tóthné Sváb Margit, Pető Zsolt Ceglédbercel Önkormányzat jegyzője. A köszöntés után a Somogyi Imre Általános Iskola ötödik osztályos tanulója Kecskeméti Hanga verset mondott, majd a véradás fontosságának és a véradók méltatására került sor.

A képre kattintva fotógaléria nyílik az ünnepségről.

A véradó ünnepség keretén belül átadásra kerültek a kitüntetések a többszörös véradók részére.

Tízszeres véradó: Mucsi Tiborné 
Huszonötszörös véradók: Kandi Józsefné, Nagy Gyula, Szobonyáné Szabó Éva, Géresi Józsefné, Bíró Zsolt
Harmincszoros véradó: Tóth Antalné 
Negyvenszeres véradók: Kelemen Zoltán, Kandi József, Habara János
Ötvenszeres véradók: Csizmadia István, Dózsa László 
Hatvanszoros véradók: Bubori László, Dobozi László 
Nyolcvanszoros véradó: Kiss Lászlóné
Kilencvenszeres véradó: Szabó Gyula
Egyszáztízszeres véradó: Andrási István

Köszönjük az önkéntes véradóknak a felbecsülhetetlen adományt, amely a gyógyító és életmentő munkában nélkülözhetetlen.

A rendezvény támogatói: Kultúra Háza, Városunk Fejlődéséért Egyesület, Mészáros Vendéglő, Gáspár Csaba, Somogyi Imre Általános Iskola.

Abony, 2018. december 08.                                                                            

Varga Sándorné                                              
Városunk Fejlődéséért Egyesület Elnöke 

Abony.hu fotók: Székely Szilárd

Oldal:  1 2 3 ... 421 422 423
Hírkategóriák