Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 június 20 szerda - 11:24:37     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az országos szúnyoggyérítés keretén belül, 2018. június 27-én légi, kémiai szúnyoggyérítést végeznek Abony belterületén a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában.

Tartaléknapok: 2018. június 28-29.

   A szúnyoggyérítés során felhasznált készítmény a kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja. A készítmény a méhekre lehet káros, ezért az önkormányzat értesítette a méhészeket. Ezen a fórumon is tisztelettel kérjük őket, hogy gondoskodjanak a rajok elzárásáról.

Abony Város Önkormányzata

Darányi Erika
2018 június 19 kedd - 11:10:17     Intézményi hírek      Hozzászólás0
KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS

somogyi_iskola_8_b_osztalyos_tanuloi_abonyban_abonyi_abony.hu_2018.jpg   Mi, a Somogyi Iskola 8. b osztályos ballagó diákjai szeretnénk köszönetet mondani a sok-sok szeretetért, odafigyelésért és támogatásért, amit iskolás éveink alatt kaptunk.

   Köszönjük az igazgatóságnak, Kazinczyné Juhász Ildikó Igazgató néninek, hogy különös gonddal figyelt mindig ránk, egyben tartotta kis osztályunkat és ahol csak tudott segített nekünk. Köszönjük, hogy ilyen osztályfőnököt adott nekünk, mint Borcsi néni. Szeretettel gondolunk majd vissza minden kedves tanárunkra.

Tanítottak minket:
Tóth Renáta, Dányiné Parti Ágnes, Balasi Jenőné, Antalné Nagy Magdolna, Barati Eszter, Benéné Egedy Erika, Csaba Józsefné, Farkas Annamária, Juhász Zsuzsanna, Mayer-Nagy Zsuzsanna, Mészáros Beáta, Nagy Attila, Pászti Zsuzsanna, Pintér János, Tóthné Somodi Ildikó, Lassú Zsuzsa néni ugyan nem tanított bennünket és csak nyolcadikban ismertük meg, de az első perctől fogva, mindenben számíthattunk rá.

   Nagy Józsefné tanárnő jóvoltából Adamecz Károly, az Adamol kft. részéről ismeretlenül is pártfogolt minket. Az iroda dolgozóinak, különösen Speckner Nándorné Márti néninek, nagyon sokat köszönhetünk. Magyar Józsi bácsi is sokszor a segítségünkre volt. 

   Csizmadia Mihályné Ica néni és Kati doktor néni kezdeményezésére gyakran támogatott minket az Abonyi Karitász szervezet és a Somogyi Iskola Együtt a Gyermekekért Alapítvány. Csizmadia Margó nénihez is bármikor fordulhattunk, ha problémánk volt. Az Abonyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat dolgozói és iskolánk ifjúságvédelmi felelőse, Batta Lajosné Erzsike néni is rendkívül sokat fáradozott miattunk és értünk. 

Nyolcadik osztályban az a szerencse ért minket, hogy Pető Sándor jóvoltából, a gondosan, szelektíven szétválogatott és tárolt papírhulladékot elszállíthattuk. Éltünk a lehetőséggel és ezzel meg is nyerte kis osztályunk a papírgyűjtést. Nagyon örültünk ennek, hiszen ballagás előtt álltunk, ami bizony költséges dolog.

   Utolsó osztálykirándulásunkon nem mentünk messzire. Szép két napot töltöttünk együtt csodálatos környezetbenaz Abonyi Újvilág Vadásztársaság Vadászházában. Az az öröm és meglepetés ért minket, hogy ingyen rendelkezésünkre bocsátotta a Vadásztársaság a házat.

Mindent köszönünk! Hálásak vagyunk mindenért! Búcsúzunk iskolánktól, tanárainktól, diáktársainktól és az iskolai mindennapjainkat segítő felnőttektől.

A 8.b. osztály nevében Krupincza Krisztián és Matusinka Zsolt.

2018 június 19 kedd - 10:27:25     Hivatali hírek      Hozzászólás0

okj_s_kepzesek_abonyban_abony_abonyi_abony.hu_2018.jpg   A Váci Egyházmegyéhez tartozó Váci Egyházmegyei Felnőttképzési Nonprofit Kft. 1 éves tevékenységét követően már közel 30 képzéssel várja a tanulni vágyók jelentkezését.

   OKJ képzéseink között megtalálhatóak a hagyományos agrár (pl.: aranykalászos gazda, parkgondozó) a gépi ismereteket oktató (pl.: mezőgazdasági gépész, motorfűrész kezelő), és az élelmiszeripari (pl.: savanyító, zöldség-és gyümölcsfeldolgozó) képzések.

   Ezen felül szervezetünk pedagógiai (pl.: gyógypedagógiai segítő munkatárs), hagyományos szociális (szociális gondozó és ápoló, szociális asszisztens), és gyermekgondozó (pl. kisgyermekgondozó, - nevelő, gyermek- és ifjúsági felügyelő) képzésekkel is rendelkezik, sőt nevelőszülő képzéseinken az idei évben közel 140-en szeretnék megszerezni a szükséges végzettséget.

   Nagy előny számunkra, hogy az egyházmegye egészében, így Nógrád, valamint Pest megye nagyobb településein, továbbá Hatvan és Szolnok vonzáskörzetében is tudunk képzéseket szervezni és indítani, sőt csoportos jelentkezés esetén bármely településen megszervezzük a képzéseket.
 
   Nonprofit szervezetként tevékenységünk közel 1 éve alatt azt tűztük ki magunk elé célként, hogy az egyházmegye azon részein is legyen lehetőség felnőttképzésre, ahol eddig nem volt elérhető, főként az életképesség javításának jegyében.


 
2018 június 18 hétfő - 19:51:14     Intézményi hírek      Hozzászólás0

punkosdi_fozes_kozossegi_ellatas_abonyban_abony_abonyi_abony.hu_2018.jpg   2018. május 28-án megrendeztük a már hagyománnyá vált közös pünkösdi főzésünket a kliensekkel immáron harmadik alkalommal.   

   Közös programunk fantasztikus hangulatban telt. Klienseink szép létszámban megjelentek, így közös asztalunknál a felhőtlen beszélgetéseinket még inkább feldobta egy kis pogácsa és sütemény, míg a háttérben rotyogott a tűz felett a paprikás krumpli.

Miután ebédünk elkészült, közösen fogyasztottuk el az ebédlőben. Remek alkalom volt arra ez a nap, hogy a problémákat mindenki picit otthon hagyja és kikapcsolódjon.

A közösségi ellátás munkatársai: Krupincza Renáta, Kozma Tímea   
 
Elérhetőségünk: 
 
2740 Abony, Köztársaság út 4. Tel.: 06-53/360-238, 06-70/386-6976   
 
Nyitva tartás: 
 
Hétfő - Szerda: 8:00-16:00 
Kedd - Péntek: 8:00-12:00  
 
Az Abony.hu-nak beszámolt Krupincza Renáta.2018 június 18 hétfő - 19:48:26     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóságot, hogy 2018. június 22-től 2018. július 2-ig Monor – Pilis állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a menetrendben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.   
 
   A Budapestről Ceglédig közlekedő zónázó vonatok 5 perccel később és hosszabb menetidővel közlekednek, a munkanapokon Szolnokig közlekedő zónázó vonatok pedig nem közlekednek a vágányzár időtartama alatt. 

   A személyvonatok Budapestről 15 perccel korábban indulnak, illetve Budapestre közforgalmú menetrendben meghirdetetthez képest később érkeznek.   
 
   Budapestről a Debrecen, illetve Szeged irányú InterCity vonatok 10 perccel korábban közlekednek, míg a Budapest – Záhony között közlekedő sebesvonatok Budapest és Cegléd között nem közlekednek, (csak Ceglédtől Záhonyig, illetve Záhonytól Ceglédig közlekednek), ahol az átszállási lehetőség biztosított.  
 
   A vágányzár időtartama alatt jelentős változások lesznek a menetrendben, ezért ezúton is kérjük, hogy az utasok ne megszokás szerint közlekedjenek, figyeljék a kihelyezett tájékoztató hirdetményeket, illetve használják a www.mavcsoport.hu oldalon elérhető MÁV-START menetrendi keresőjét az aktuális információkért.   
 
 
KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.

2018 június 18 hétfő - 19:30:10     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2018. június 18-24. között) a Csontos Patika az ügyeletes gyógyszertár.
 
Hétfőtől péntekig nyitva 08.00-17.30-ig, utána ügyelet: 17.30-22.00-ig. 
Szombaton nyitva 08.00-12.00-ig, utána ügyelet: 12.00-22.00-ig. 
Vasárnap ZÁRVA, ügyelet:08.00-22.00-ig.   
 
Információk: Csontos Patika


 

2018 június 18 hétfő - 19:27:04     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

sulimoped_program_gyulai_iskola_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   A vakáció kezdete nemcsak a tanév lezárását jelentette a programban résztvevő abonyi diákok számára. Idén nyáron ők már segédmotoros kerékpárral is részt vehetnek a közlekedésben.

   A Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság koordinálásával megszervezett Sulimoped program a 2017/2018-as tanévben Abonyban került végrehajtása. A város két általános iskolájának érdeklődő diákjai élhettek az egyedülálló lehetőséggel és szerezhettek segédmotoros kerékpárra vezetői engedélyt a tanév végére az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság finanszírozása jóvoltából. A programban résztvevő 8. osztályos diákok a ballagási ünnepség alkalmával emléklapot vehettek át a program eredményes befejezéséért.   
 

 
 
   Az emléklapokat Dr. Ménkű Szilvia r. alezredes a Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke adta át az újdonsült járművezetőknek - tájékoztatta lapunkat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.   
 
Abony.hu fotók: Darányi Erika
 


2018 június 18 hétfő - 19:17:39     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy júniusban és júliusban az E.ON által végzett karbantartási munkák miatt az alábbi tervezett áramszünetek várhatók Abony bel- és külterületén:
 
2018. június 22-én 08:00-15:00 óra között 
 
Báthory István utca, Deák Ferenc utca, Hunyadi János utca 1 - 14, 11 - volt Nevelőotthon 11/a Vodafon, 16 - volt konzervgyár, Jókai Mór utca (volt konzervgyár területe is), Kálvin János utca 10, Strand, Pál utca 2 -, Rózsa utca, Víztorony területe Abokom, Pannon, Strand Szolnoki út 16 - 54, 17 - 59, Tószegi út 1 - 20, 15 - Ép Ip. Üzem

 
2018. július 05-én 08:00-16:00 óra között 

Belsőerdő dűlő 28 -, 8 - 9, Lóherés dűlő 12 - 58, 9000 - 9006, Serkeszék dűlő 7 -   Az esetleges kellemetlenségek miatt a szolgáltató elnézésüket és türelmüket kéri.   
 
Abony Város Önkormányzata2018 június 16 szombat - 16:42:45     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

   A Szolnoki Rendőrkapitányság eljárást indított járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt egy abonyi lakos ellen.

   A járőrök 2018. június 15-én 23 óra 5 perckor igazoltatták a Szolnok külterületén személygépkocsival közlekedő 25 éves férfit, akiről megállapították, hogy a hatóság korábban eltiltotta a járművezetéstől. A rendőrök a sofőrt előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették - tájékoztatta az abony.hu-t a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

Abony.hu

A fotó illusztráció!

Forrás: sziakomarom.sk


2018 június 15 péntek - 07:04:14     Hivatali hírek      Hozzászólás0


2018. július 16. napjától 2018. augusztus 17. napjáig

ítélkezési szünet lesz a Ceglédi Járásbíróságon
 
- tájékoztatta dr. Gesztesi Kinga, a Ceglédi Járásbíróság Elnöke dr. Nagy Pétert, az Abonyi Polgármesteri Hivatal Jegyzőjét.

Az ítélkezési szünet alatt a panasznap - hétfői napokon - 9 órától 12 óráig tart.
 
Az ügyfélcentrum félfogadási ideje a hét minden napján 9 órától 11 óráig tart. Keresetlevelet, beadványokat, egyéb iratokat ezen időtartam alatt lehet személyesen leadni. Ezt követően a bíróság előterében kihelyezett gyűjtőládába kell az iratokat elhelyezni.

Abonyi Polgármesteri Hivatal2018 június 14 csütörtök - 17:28:55     Hivatali hírek      Hozzászólás0
I. ABONYI SZÖKRÖN LACI BÁCSI ÚSZÓVERSENY - Városi Strandfürdő - Abony 2018. 06. 13.

szokron_laci_bacsi_uszoverseny_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Közel egy éve, hogy tragikus hirtelenséggel eltávozott közülünk Szökrön László úszóoktató, az MSZP által delegált városi önkormányzati képviselő.

   A mindenki által tisztelt, szeretett Laci bácsi, az elmúlt évtizedekben számtalan sok gyereket tanított meg az úszás alapjaira, imádott a gyerekekkel foglalkozni.

   Rá emlékezve, tiszteletére, a Magyar Szocialista Párt Abonyi szervezete – Laci bácsi régi vágyát teljesítve – rendezte meg abonyi általános- és középiskolás diákok részére,  - remélhetőleg hagyományossá váló - úszóversenyét.

   Az idei verseny nagy érdeklődés mellett, jó hangulatban zajlott. Köszönet az iskolák vezetőinek, pedagógusainak az ötlet felkarolásáért, a testnevelő tanárok aktív, segítőkész közreműködéséért, Medvecky Editnek, a Fergeteg Triatlon SE vezetőjének, a lebonyolítás megszervezéséért.

   Valamennyi résztvevő süteménnyel, üdítővel lett megvendégelve, a verseny I - III helyezettje érem díjazásban, és kis ajándékban részesült – amit Habony István önkormányzati képviselő, az MSZP helyi elnöke, és ifjú Szökrön László, Laci bácsi fia adott át -, a IV – VI helyezettek oklevelet vehettek át, a további helyezettek pedig egy fagyizásra szóló ajándékutalványt kaptak.

EREDMÉNYEK:

Újonc 1. korcsoport 2009-10-11-ben születettek

Leány mellúszás:
I. Szórád Réka Somogyi Imre Általános Iskola 38,89 mp
II. Schwarzenberger Lili Somogyi I. Á.I. 39,66 mp
III. Rimóczi Zora Somogyi I. Á. I. 45,02 mp
IV. Domoszlai Zóra Somogyi I. Á. I.
V. Flammer Tekla Gyulai Gaál Miklós Á. I.
VI. Falusi Léla Somogyi I. Á. I.
Szelőczei Lili Gyulai G. M. Á. I.
Mucsi Viktória Gyulai G. M. Á. I.
Czagány Kinga Somogyi I. Á. I.
Szórád Boglárka Somogyi I. Á. I.

Leány gyorsúszás:
I. Szórád Réka Somogyi Imre Általános Iskola 33,07 mp
II. Diószegi Csenge Somogyi I. Á.I. 51,21 mp
III. Kiss Anna Virág Somogyi I. Á. I. 55,30 mp
IV. Varga Cintia Vivien Somogyi I. Á. I.
V. Szőke Liliána Somogyi I. Á. I.

Fiú mellúszás:
I. Faith Milán Gyulai Gaál Miklós Á. I. 39,17 mp
II. Kerekes Zsombor Gyulai G. M. Á. I. 40,65 mp
III. Berkó Zalán Gyulai G. M. Á. I. 45,92 mp
IV. Markó Dominik Somogyi I. Á. I.
V. Falusi Levente Somogyi I. Á. I
VI. Mészáros Botond Gyulai G. M. Á. I.
Antal Zalán Gyulai G. M. Á. I.

Fiú gyorsúszás:
I. Faith Milán Gyulai Gaál Miklós Á. I. 29,43 mp
II. Major Gábor Gyulai G. M. Á. I. 31,98 mp
III. Kerekes Zsombor Gyulai G. M. Á. I. 32,47 mp
IV. Csizmadia Áron Gyulai G. M. Á. I.
V. Jánny Dávid Somogyi I. Á. I.
VI. Varga Zsombor Somogyi I. Á. I.

Újonc 2. korcsoport 2007-08-ban születettek

Leány mellúszás:
I. Ballók Villő Gyulai G. M. Á. I. 34,10 mp
II. Lőrinczy Mirella Gyulai G. M. Á. I. 34,31 mp
III. Kerekes Luca Gyulai G. M. Á. I. 35,55 mp
IV. Lendvai Kitti Gyulai G. M. Á. I.
V. Mayer Blanka Zsuzsanna Somogyi I. Á. I.
VI. Antal Fruzsina Gyulai G. M. Á. I.
Fekete Zsófia Gyulai G. M. Á. I.
Kecskeméti Hanga Somogyi I. Á. I.
Herédi Boglárka Somogyi I. Á. I.
Sass Blanka Somogyi I. Á. I.
Nagy Julianna Somogyi I. Á. I.
Skultéti Hanna Gyulai G. M. Á. I.
Bodor Lili Gyulai G. M. Á. I.

Leány gyorsúszás:
I. Ballók Villő Gyulai G. M. Á. I. 26,11 mp
II. Pistyur Patrícia Gyulai G. M. Á. I. 26,22 mp
III. Lendvai Kitti Gyulai G. M. Á. I. 27,20 mp
IV. Kovács Kármen Gyulai G. M. Á. I.
V. Lőrinczy Mirella Gyulai G. M. Á. I.
VI. Sánta Lili Gyulai G. M. Á. I.
Horváth Dorina Somogyi I. Á. I.

Fiú mellúszás:
I. Kánya Kristóf Somogyi I. Á. I. 35,09 mp
II. Donkó Lehel Gyulai G. M. Á. I. 37.24 mp
III. Csanádi Patrik Gyulai G. M. Á. I. 44,39 mp
IV. Enyedi Alex Somogyi I. Á. I.
V. Lőrinczy Zsombor Somogyi I. Á. I.
VI. Flammer Benedek Gyulai G. M. Á. I.
Győrfi Zalán Gyulai G. M. Á. I.
Farkas Botond Somogyi I. Á. I.
Rithnovszky Márk Somogyi I. Á. I.
Gergelyfi ZsoltGyulai G. M. Á. I.

Fiú gyorsúszás:
I. Kánya Kristóf Somogyi I. Á. I. 27,58 mp
II. Dénes Bertalan Gyulai G. M. Á. I. 27,86 mp
III. Kormos Levente Gyulai G. M. Á. I. 36,61 mp
IV. Fekete Richárd Gyulai G. M. Á. I.
V. Árpás Tamás Somogyi I. Á. I.

Gyermek korcsoport 2005-06-ban születettek

Leány mellúszás:
I. Király Lili Gyulai G. M. Á. I. 1:15,63 mp
II. Flammer Csenge Gyulai G. M. Á. I. 1:19,80 mp
III. Mészáros Luca Somogyi I. Á. I. 1:20,84 mp
IV. Terék Gerda Somogyi I. Á. I.
V. Benda 
Rézi Gyulai G. M. Á. I
VI. Agócs Boglárka Gyulai G. M. Á. I.
Csizmadia Réka Gyulai G. M. Á. I.
Kiss Vivien Somogyi I. Á. I.
Szabó Réka Gyulai G. M. Á. I.
Petrucz Júlia Gyulai G. M. Á. I.
Csizmadia Fanni Gyulai G. M. Á. I.

Leány gyorsúszás:
I. Király Lili Gyulai G. M. Á. I. 54,17 mp
II. Flammer Csenge Gyulai G. M. Á. I. 57,67 mp
III. Donkó Édua Gyulai G. M. Á. I. 1:06,48 mp
IV. Fajth Dominika Gyulai G. M. Á. I.
V. Tóth Emese Gyulai G. M. Á. I.

Fiú mellúszás:
I. Kun Csaba Gyulai G. M. Á. I. 1:04,93 mp
II. Szikszay Milán Somogyi I. Á. I. 1:06,26 mp
III. Varga Kristóf Somogyi I. Á. I. 1:28,00 mp
IV. Molnár Benedek Somogyi I. Á. I.
V. Balázsi Zsolt Somogyi I. Á. I.
VI. Holló Dominik Somogyi I. Á. I.

Fiú gyorsúszás:
I. Szikszay Milán Somogyi I. Á. I. 48,47 mp
II. Kun Csaba Gyulai G. M. Á. I. 49,08 mp
III. Tóth Márton Somogyi I. Á. I. 52,30 mp
IV. Bárány Máté Somogyi I. Á. I.
V. Varga Kristóf Somogyi I. Á. I.
VI. Molnár Benedek Somogyi I. Á. I.
Pál Mihály Somogyi I. Á. I.
Détár Ferenc Somogyi I. Á. I.

Serdülő korcsoport 2003-04-ben születettek

Leány mellúszás:
I. Győrfi Gréta Gyulai G. M. Á. I. 1:28,36 mp
II. Bánvölgyi Bianka Gyulai G. M. Á. I. 1:34,27 mp

Leány gyorsúszás:
I. Molnár Gréta Somogyi I. Á. I. 50,30 mp
II. Berkó Gréta Somogyi I. Á. I. 59,04 mp
III. Kiss Dana Flóra Somogyi I. Á. I. 1:16,83 mp
IV. Szőke Anasztázia Somogyi I. Á. I.

Fiú mellúszás:
I. Békési Bence János Szászberek, Kat. Ált. I.55,76 mp
II. Soós Gergő Somogyi I. Á. I. 1:02,75 mp
III. Papp Krisztián Somogyi I. Á. I. 1:39,07 mp

Fiú gyorsúszás:
I. Békési Bence János Szászberek, Kat. Ált. I. 40,51 mp
II. Soós Gergő Somogyi I. Á. I. 42,45 mp

Középiskolás korcsoport 1998-2003-ban születettek

Leány mellúszás:
I. Nagy Olívia Kinizsi Pál Gimnázium 1:05,55 mp
II. Kiss Alexandra Szolnoki Verseghy Gimnázium 1:10,15 mp
III. Kunvári Regina Kinizsi Pál Gimnázium 1:19,72 mp
IV. Németh Eszter Kinizsi Pál Gimnázium
V. Urbán Boglárka Kinizsi Pál Gimnázium

Leány gyorsúszás:
I. Nagy Olívia Kinizsi Pál Gimnázium 45,00 mp
II. Kiss Alexandra Szolnoki Verseghy Gimnázium 48,03 mp
III. Tóth Kitti Kinizsi Pál Gimnázium48,51 mp
IV. Kunvári Regina Kinizsi Pál Gimnázium

Fiú mellúszás:
I. Cseh Zoltán Kinizsi Pál Gimnázium 1:07,60 mp
II. Kiss Döme Kinizsi Pál Gimnázium 1:12,23 mp
III. Speckner Ákos Kinizsi Pál Gimnázium 1:13,00 mp

Fiú gyorsúszás:
I. Cseh Zoltán Kinizsi Pál Gimnázium 43,87 mp
II. Kiss Döme Kinizsi Pál Gimnázium 47,97 mp
III. Balogh Ádám Kinizsi Pál Gimnázium49,28 mp
IV. Kaczúr Kristóf Kinizsi Pál Gimnázium
V. Benyus Márk Kinizsi Pál Gimnázium

Gratulálunk a helyezetteknek, és valamennyi résztvevőnek. Szeretnénk jövőre újra találkozni, ismét egy szép versennyel megemlékezni Szökrön Lászlóról.

Abony, 2018. 06. 13.

Magyar Szocialista Párt Abonyi szervezete


2018 június 14 csütörtök - 17:07:29     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Dobozi Lászlónak (képünkön) ez már a 60. véradása volt

dobozi_laszlo_60._veradasa_abonyban_abonyi_abony.hu_2018.jpg
  Előre ütemezett időpontban véradást tartottunk Abonyban, 2018. június 13-án.

   Nyáron nem egyszerű a véradásokat megszervezni, ugyanis ilyenkor sokan vannak szabadságon, távol a lakóhelyüktől. De legyenek bárhol is, a véradókra bármikor és bárhol szükség van. Vannak élethelyzetek, amikor kiszámíthatatlan, hogy mikor van szükség egy sürgős orvosi beavatkozásra, mikor történik egy sajnálatos esemény, amikor nagy szükség lehet a Véradók önzetlen segítségére embertársaik érdekében.

   A véradásokon mindig van orvos, aki előzetes vizsgálatot követően dönt arról, hogy alkalmas-e az egyén a vér levételére. Vannak esetek, amikor a véradó valamilyen oknál fogva nem adhat vért /pl. alacsony hemoglobinszint, nátha, torokgyulladás, herpesz, 6 hónapon belüli tetoválás, egyéb esetben/, ilyenkor  háziorvosához irányítják. A jövőben is várjuk a véradókat. Tudják: „Adj vért, megmented három ember életét!”

Az Abony.hu-nak beszámolt Pető Istvánné véradás-szervező.


Oldal:  1 2 3 ... 391 392 393
Hírkategóriák