Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 december 09 vasárnap - 18:28:30     Városi rendezvények      Hozzászólás0

   Advent második vasárnapja előtti szombaton ünnepi műsorral egybekötött gyertyagyújtásra hívta Abony lakóit a Városunk Fejlődéséért Egyesület. A Kossuth téren elhelyezett gyönyörű adventi koszorún a reményt jelképező második gyertyát Dr. Szabó Éva, Abony Város Díszpolgára gyújtotta meg.

   Gáll Károly református lelkész adventi gondolatait adta át a megjelenteknek, majd Varga Sándorné köszöntötte az egybegyűlteket. A Kultúra Háza színháztermében Egyházi Géza színész, énekes és Tóth Adrienn énekesnő klasszikus és adventi dalokkal örvendeztette meg a közönséget. A zongorakíséretet Fazekas Zsuzsanna biztosította. Az est végéhez közeledve Király Borbála tanárnő vezényletével fellépett a Somogyi iskola kiskórusa és kíséretük is. A fináléban a két előadóművész is csatlakozott a gyerekek karácsonyi öröménekléséhez.
 
A harmadik adventi gyertyagyújtáshoz kapcsolódó programokra 2018. december 15-én, 16:30-kor várnak mindenkit a Főtéren. 
 
Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika

A képre kattintva fotógaléria nyílik!
2018 december 07 péntek - 15:48:06     Sporthírek      Hozzászólás0

   2018. december 2-án a POWER Karate Sportegyesület részt vett az Újbuda Karate Kupán, Budapesten. Szép számmal képviseltettük magunkat, újult erővel csaptunk bele a versenyzésbe, ugyanis a versenyzők többségének ez volt élete első versenye.

   Így elmondhatjuk, hogy egy teljesen megújult versenyző gárdával vágunk neki a jövő évi versenyszezonnak. Mindenki pozitívan zárta a versenyt, mind az edzők, mind a gyerekek és szüleik meg voltak elégedve az eredményekkel. Remek alkalom volt a tapasztalatszerzésre, megkoronázva szép helyezésekkel. Összesen 16 indulónkból mind a 16 versenyző dobogós helyezést ért el. Küzdelem kategóriában indultak különböző korosztályban és súlycsoportban. Három fő 1. helyezett, 6 fő 2. helyezett és 7 fő 3. helyezett lett - számolt be lapunknak Pallérné Krupincza Renáta.

Nagyításért kattintson a képre!

Eredmények:
 
Molnár-Szabó Zalán 1. helyezett
Falusi Zoltán 1. helyezett
Tureczki Luca 1. helyezett
Sánta József 2. helyezett
Babicz Martin 2. helyezett
Izsák Zsombor 2. helyezett
Somodi Hunor 2. helyezett
Halász Szibilla 2. helyezett
Kapás Levente 2. helyezett
Gál Gergő 3. helyezett
Iványi Levente 3. helyezett
Rácz Jeremi 3. helyezett
Nagy Nóra 3. helyezett
Venyingi Luca 3. helyezett
Káplár Péter Diegó 3. helyezett
Kengyel Kristóf 3. helyezett
 
 
Gratulálunk!
 
 
 
2018 december 07 péntek - 07:48:29     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0
MTI

   Az új vasúti menetrend vasárnap lép életbe, a MÁV-START 2018/2019-es menetrendje igazodik az utazási szokásokhoz, az utasforgalmi igényekhez - közölte a MÁV Zrt.

   A tájékoztatás szerint az új menetrendben Dunakeszi állomáson több gyorsított vonat áll meg, Budapest és Győr között több új járat közlekedik, IC minőségű kocsik járnak Pápa és Budapest között. A Szentgotthárd-Budapest, illetve Sopron-Budapest viszonylatban különválik a reggelenként közlekedő Savaria-Scarbantia InterCity, önálló vonatokként közlekednek Szentgotthárdról és Sopronból.

   A pénteki megnövekedett utazási igények miatt két új vonat közlekedik Budapest Keleti pályaudvar-Győr között, amelyek a Keletiből 12:53 és 14:53-kor indulnak a hét utolsó munkanapján. A Debrecen-Nyírábrány, Debrecen-Nagykereki, Debrecen-Tiszalök és a Debrecen-Füzesabony vonalakon korszerű, akadálymentes Desiro motorvonatokkal is rendszeresen utazhatnak a térségben élők és a turisták. A Budapest-Százhalombatta-Pusztaszabolcs-Dunaújváros és a Budapest-Hatvan-Miskolc-Szerencs-Sátoraljaújhely vonalakon a pályafelújítások miatt az év nagy részében vágányzári menetrend lesz érvényben, egyes szakaszokon pótlóbuszos átszállásokra is számítaniuk kell az utasoknak. Ezekről év közben rendszeresen tájékoztatni fogja az utasokat a vasúttársaság.

   Bővül a nemzetközi összeköttetés a Kolozsvár-Budapest-Bécs, a Budapest-Berlin és a Budapest-Krakkó útvonalakon, újraindul a kishatárforgalom Pécs-Magyarbóly és Pélmonostor között.

 
 
 
 
 
 
 
2018 december 06 csütörtök - 17:53:22     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Egy nappal ezelőtt örömteli és megtisztelő kötelezettségnek tett eleget a városvezetés, amikor egy újabb szépkorú polgárt köszönthetett városunkban. Maxin Gizella 2018. december 05-én töltötte be 90. életévét.

   A jeles alkalomból Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Nagy Péter jegyző úr látogatta meg otthonában a szépkorú hölgyet, hogy az önkormányzat és a lakosság nevében felköszöntsék, és a jókívánságokat közvetítsék.

   Természetesen ezúttal sem érkeztek üres kézzel a köszöntők, az ünnepeltnek egy tortával és egy csokor virággal kedveskedtek, és átadták számára a Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklapot is.

Abony Város Önkormányzata nevében szívből köszöntjük Gizi nénit, és további jó egészséget, boldogságot kívánunk neki családja körében!

Darányi Erika

 
 
 
 
2018 december 06 csütörtök - 16:16:14     Sporthírek      Hozzászólás0

   Nagy izgalommal és felspannolt állapotban vártuk a szezon utolsó, Dabas KS VSE U23 csapata elleni hazai mérkőzést, 2018. december 1-jén.

Bajnoki pontjainkat mindenképp növelni szerettük volna az eddig 4 pontot szerző Dabas ellen, a múlt heti Dunaújvárosban elszenvedett újabb 2 gólos vereség (29:31) után - számolt be lapunknak Mádi Csaba, az Abonyi Kézilabda Club Férfi Szakosztályának vezetője, majd hozzátette:

   A mérkőzést magabiztosan kezdtük, álomszerűen folytattuk. Lendületes, tudatos játékkal kézilabdázva már-már tetemes előnyre tettünk szert a félidő végére. 20:12-ről vártuk a folytatást. Dabasiak a mérkőzést abszolút nem adták fel és igyekeztek ledolgozni hátrányukat. Jól kezdték a félidőt, majd egy fokozattal feljebb kapcsoltak és még jobban folytatták. Szinte megbénították játékosainkat támadásban. 0:3 és 0:5 szériát produkálva a 41. percre ki is egyenlítettek. Szükség is volt Dengi Zoltán időkérésére, mely pozitívan sült el. 4:0 szériát hozva ismét meglógtunk ellenfelünktől. A dabasi fiatalok minden erőt megmozgattak a pontszerzésért. Ezzel és az elkövetett hibáinkkal is "izgalmassá" tettük a mérkőzést a hazai publikumnak, de a rutin diadalmaskodott felettük és végül 33:31-re megnyertük a mérkőzést. Nagyon fontos 2 pontot szereztünk az utolsó fordulóban megrendezendő Szolnok elleni rangadó előtt.

A képekre kattintva fotógaléria nyílik a mérkőzés legjobb pillanataiból!Ugyan korábban már, a Dunaújváros elleni mérkőzésen pályára lépett, de hazai pályán is bemutatkozott sérülésből visszatérve, új kapus szerzeményünk a 23 éves Csernyik Virgil. Korábban neves, NB I/B csapatok hálóőre volt, úgy mint a Kecskeméti TE és a Mizse KC. Sok sikert kívánunk neki az Abonyi KC mezben is!

Játékosok: Bagi S.(1), Benkucs Z.(3), Bugyi M.(4), Ledacs-Kis R.(6), Matócsi I.(3), Mészáros L.(9), Nagy K., Szűcs B.(5), Újhelyi T.(2), Varga A., Vujovic M., Vígh J.
Kapusok: Csernyik V., Medgyes G., Pál I.,

Mérkőzés eredményének alakulása: 5.p 2:2; 9.p 5:5; 12.p. 9:5; 18.p. 14:6; 23.p. 17:8; 30.p. 20:12; 35.p. 21:15; 37.p. 22:17; 41.p. 22:22; 47.p. 27:23; 50.p. 30:26; 58.p. 32:30; 60. p, 33:31
Hétméteresek: 3-3; 3-2

December 08-án 19 órától rendezik meg a szolnoki Tiszavirág Arénában a Szolnoki KCSE - Abonyi KC szezonzáró mérkőzést!

Tartsunk csapatunkkal! Szurkoljunk együtt a győzelemért!
 


2018 december 06 csütörtök - 07:26:28     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0
A marcali rendőrök vádemelést javasolnak D. Attila ellen.

   Az ügy adatai szerint, akkor még ismeretlen személy 2018. április és július között számos alkalommal az országban több szálláshelyen szobát foglalt, a szolgáltatásokat igénybe vette, majd kijelentkezés és fizetés nélkül távozott.
 
   A nyomozás során beszerzett információk alapján a rendőrök látókörébe került egy 47 éves férfi, akit 2018 júliusában elfogtak. A nyomozók az abonyi lakost – őrizetbe vétele mellett – összesen nyolcrendbeli csalás és csalás kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a Kaposvári Járásbíróság elrendelt.
 
   A Marcali Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Abony.hu

Fotó: haon.hu

 
 
 
 
 
2018 december 05 szerda - 14:01:04     Intézményi hírek      Hozzászólás0

   Örömmel tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy

2018. december 13-án (csütörtök) 10:00–14:00 óráig az Abonyi Lajos Művelődési Ház udvarán (2740 Abony, Kálvin u. 1.),

2018. december 20-án (csütörtök) 10:00–14:00 óráig a Varga István Városi Sportcsarnok előtt (2740 Abony, Kossuth tér 18.) lesz lehetőségük lesz a mobil kormányablak busz által nyújtott szolgáltatások igénybevételére az alábbi ügytípusokban:

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az ügyfélfogadás dátuma és időtartama a kedvezőtlen időjárásra tekintettel változhat!

Személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézés
• személyazonosító igazolvány (eSZIG) ügyintézés;
• útlevél ügyintézés;
• vezetői engedélyekkel kapcsolatos ügyintézés;
• elveszett, eltulajdonított személyi okmányok pótlása, megrongálódott személyi okmányok cseréje;
• parkolási igazolvány ügyintézés (kérelmek átvétele);
• lakcímbejelentéssel kapcsolatos ügyintézés;
• NEK adatlap (regisztráció).

Gépjármű-ügyintézés:
• járművek forgalomba helyezése (kizárólag személygépkocsi, tehergépkocsi és motorkerékpárra kiadható rendszámok esetén);
• járművek forgalomból történő kivonása;
• jármű üzembentartói és tulajdonjogának változásával kapcsolatos ügyintézés;
• közúti közlekedési nyilvántartás adattartalmát képező adatok változtatása;
• elveszett, eltulajdonított rendszámtábla (kizárólag személygépkocsi, tehergépkocsi és motorkerékpárra kiadható rendszámok), forgalmi engedély, törzskönyv pótlása;
• megrongálódott, forgalmi engedély, törzskönyv cseréje;
• származás ellenőrzés iránti kérelmek átvétele.
 
Egyéb feladatok
• adatszolgáltatás a személyi adat- és lakcímnyilvántartásból, a járműnyilvántartásból, a vezetői engedéllyel kapcsolatban, illetve az előéleti pontrendszer nyilvántartásból (kérelmek átvétele, illetve az adatszolgáltatás teljesítése postai úton 8 napon belül);
• adatletiltási kérelmek átvétele;
• egyéni vállalkozói ügyek intézése;
• ügyfélkapu regisztráció;
• Rendelkezési Nyilvántartás szolgáltatásainak igénybevétele;
• Telefonos Azonosítás szolgáltatás ügyfél-regisztráció;
• Időszaki Értesítés Szolgáltatás igénylése.
 
 
Pest Megyei Kormányhivatal
 
 
 
 
2018 december 05 szerda - 13:31:43     Intézményi hírek      Hozzászólás0

   2018. november 17-én tartották a Kinizsi Pál Gimnázium szalagavató ünnepségét a Varga István Városi Sportcsarnokban, Abonyban.

   Idén két végzős gimnáziumi osztály - Tamasi Gyopárka és Szendrei-Juhász Ágnes tanárnők - diákjai kapták meg a középiskolás évek végének közeledtét szimbolizáló szalagot, melyet az alsóbb évfolyamos tanulók tűztek fel ünnepi ruhájukra. Kavecsánszkiné Pál Erika igazgatónő köszöntötte a diákokat, hozzátartozóikat és a tantestületet, majd elismerő oklevelet adott át azoknak a tanulóknak, akik idén komplex középfokú angol nyelvvizsgát szereztek. A szalagtűzés után a végzősök bemutatták a keringőket, majd vacsorával egybekötött bállal folytatódott az este.

Még több fotó a képre kattintva érhető el!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
2018 december 05 szerda - 13:04:25     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0
Befejeződött a Zártkerti Programban megvalósuló utcák felújítása

   Az önkormányzat nyertes pályázatának és a Földművelésügyi Minisztérium támogatásának köszönhetően több utca fejlesztése valósult meg novemberben Abonyban, a zártkertes övezetben.
 
   A 10 millió Ft-os összköltségű projekt során kettős itatású, mart aszfaltos technológiával felújították a Homok utca fejlesztés alól kimaradt szakaszát /Bajtárs utcától a Mogyoró utcáig/, a Mogyoró utca zártkerti lapos részét, a Szőlő utcát /Körte utcáig tartó szakasza/ és a teljes Körte utcát.
 
   A kivitelezéssel a legkedvezőbb ajánlatot tevő céget, az abonyi székhelyű Duna-Tisza Aszfalt Kft-t bízta meg a Képviselő-testület. Az elkészült munkára két év a jótállási idő. A padkázási munkálatokat az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. végezte.

A képre kattintva fotógaléria nyílik az elkészült utcákról!

   A ZP-1-2017/2086 kódszámú, „A zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatása” című felhívásra benyújtott, 100 %-os finanszírozású pályázat keretében rendezik továbbá a Körte utcában található önkormányzati ingatlan területét, melyen vízvételi-helyet alakítanak ki és gyümölcsöst telepítenek.

Abony Város Önkormányzata

Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika


Kapcsolódó hírek:

Több helyszínen zajlik az utak felújítása Abonyban - Fotógalériával

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a településen jelenleg több helyen folynak útfelújítási munkálatok. Tovább olvasom -->

2018 december 05 szerda - 12:12:27     Sporthírek      Hozzászólás0

fociagala-abonyban-abony-abonyi-abony.hu-2018.jpg   2018. december 4-én második alkalommal rendezték meg a labdarúgók évadzáró ünnepségét, a Városi Focigálát.

   A Művelődési Ház színháztermében mintegy 150 gyermek és felnőtt, igazolt és amatőr futballista gyűlt össze. A gálán vendégként vett részt Benkő Tamás, az MLSZ Pest Megyei Igazgatója, Romanek János, egykori NB I-es labdarúgó, Csábi József tízszeres válogatott labdarúgó, egykori megbízott szövetségi kapitány, Nyila Elek tizennégyszeres válogatott labdarúgó és a város legidősebb labdarúgói közül Tóth József és Tóth Pál.

   A program első részében videó üzenetben köszöntötték a KID FC és a város labdarúgóit. Köszöntőt küldött Nagy Gergely a Paks abonyi kapusa, Rábl János válogatott futsal játékos, Kanta József az MTK játékosa, a Puskás Akadémia és a Ferencváros játékosai.

   Benkő Tamás az MLSZ Pest Megyei igazgatója ünnepi gondolataiban méltatta az abonyi labdarúgás múltját és hagyományait, illetve gratulált a jelenkor játékosainak eredményeihez.

   A labdarúgók megtekinthették Sűrü FX Tamás magyar- és világbajnok freestyle focista, labdazsonglőr fantasztikus bemutatóját.

   A várva várt díjkiosztó a KID FC és a városi bajnokságok csapatainak és játékosainak jutalmazásával folytatódott.

Az elhangzott méltatásokat szó szerint idézzük:

U7 – korosztály

Az U7-s korosztály a legfiatalabbak. Itt a legfőbb cél a játék megszerettetése, a labda megismerése. Kormoly versenyeztetés ebben a korosztályban nem folyik. Bozsik tornákon és a téli időszakban teremtornákon vesznek részt. Itt elsősorban nem az eredmény számít, hanem a játék, a mozgás, a sport megszerettetése. Vígh Zoli kezei között számos, most már fentebbi korosztályban szereplő játékos megfordult. Mindez megmutatja, hogy igen is a legkisebb korban való foglalkozás leteszi az alapkövét a későbbi játékossá válásnak.
A csapat edzője: Víg Zoltán

Ebben a korosztályban még nem tudunk és nem is akarunk kiemelni egyetlen egy játékost sem. Szeretnék a színpadra szólítani minden U7-s játékost, akik külön-külön egy kis ajándékban részesülnek a Vezetőség részéről.

U9 – korosztály bemutatása

Ezekben a korosztályban még a legfontosabb célkitűzés a játék megszerettetése, a jó közösség kialakítása, melyben aztán mindenki az adottságainak megfelelően fokozatosan elsajátíthatja a labdarúgás alapjait. A legfontosabb, hogy mindenki örömét lelje a játékban. Ebben a szellemben zajlanak az Egyesületi és Intézményi szintű Bozsik tornák, melyeken rendszeresen két csapattal vesz részt az Abonyi KID FC U9-es korosztálya.

   Mindezek mellett természetesen rendszeresen részt veszünk kisebb-nagyobb utánpótlás tornákon, melyek visszajelzésül szolgálnak, arról, hogy hol tartunk a környék azonos korosztályú csapataihoz képest. Elmondhatjuk, hogy akadt néhány olyan eredmény, ami nem a véletlen műve volt. Így például a 10 csapatos X. Szarvas Kupa februárban, melyet megnyert a csapat, de az őszi szezonban is becsúszott már egy második helyezés a Nagykátai Forradalom Kupán, ahol szintén 10 csapat vett részt.

   A legkisebbeknél folyó munka fontosságát, és annak minőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni. Aki valamennyire jártas az utánpótlás képzésben az tudja, hogy az egyéni képzés aranykora 12-13 éves korig tart, addigra a gyerekek technikailag szinte mindent elsajátítanak amire a játékban szükségük lesz a későbbiekben. Nagy valószínűséggel ez az egyik legfontosabb építőköve annak, hogy a nagyobb korosztályokban, a már bajnokságokban játszó csapataink kiemelkedően szerepelnek és a legtehetségesebb játékosaink magasabb szinten is helytállnak. Számomra és az egyesület valamennyi utánpótlás edzője számára iránymutatásul szolgál Dárdai Pál egy nyilatkozata: „Nem akkor vagy jó edző, ha a Farsang Kupán első vagy. Akkor vagy jó edző, ha az év végén feladsz öt-tíz-tizenöt képzett és a futballért bolonduló gyereket a következő korosztályba."

   Érdemes egy kicsit ebből a szempontból is figyelni a nagyok eredményeit. Bízom benne, hogy Nagy Gergőhöz hasonlóan, előbb-utóbb újabb Abonyból induló tehetségekre lehetünk majd büszkék. A jó szereplést remélhetőleg az év hátralévő eseményein is folytatjuk.
A csapat edzője: Barna Attila

   Ebben a korosztályban még nem tudunk és nem is akarunk kiemelni egyetlen egy játékost sem. Szeretnék a színpadra szólítani minden U9-s játékost, akik külön – külön egy kis ajándékban részesülnek a Vezetőség részéről.

U11 – korosztály bemutatása

   Az Abony KID FC U11-es csapata augusztus elején kezdte meg a közös munkát, körülbelül 20 fős létszámmal. Bár mind a pálya, mind a kapu mérete, mind pedig az edzők személye új volt a srácok számára, lelkesen és szorgalmasan álltak a feladatokhoz, és sokat fejlődtek az elmúlt 4 hónapban. Az edzők célja, hogy a labdarúgásért lelkesedő, fegyelmezett és nem utolsó sorban a labdával jól bánó Csapatjátékosokat neveljenek és adjanak tovább a következő korosztályok számára.

   Ebben a közös munkába köszönik a Gyerekek hozzáállását, a Szülők együttműködését és segítségét, valamint a klub részéről a feltételek biztosítását. A csapat edzője: Csanádi Csaba és Földi György

U11 korosztály díjazottja:
Jellemzése: A sok jó teljesítmény közül az övé az egyik legjobb. Labdarúgáshoz való hozzáállása példaértékű, rendszeresen jár edzésre, ahol fegyelmezetten és kiemelkedő aktivitással végzi a rá bízott feladatokat. Fejlődése folyamatos, szorgalmával és a mérkőzéseken nyújtott megbízható, jó játékával kivívta társai elismerését is. Tóth Dominik részesül elismerésben. 

U13 – korosztály bemutatása

Az U13-as csapat augusztusban új edzővel kezdte meg az őszi idényt, de a kezdeti nehézségek nagyon könnyen helyre álltak. Az csapatot még csak az egyesületi Bozsik tornák érintik ahol, eddig nagyon jól helyt áll a csapat. Edzéseken a gyerekek nagyon nagy számban jelen vannak. Jól dolgoznak, folyamatos fejlődés figyelhető meg. Remélhetőleg a jövőben is hasonló pozitív irányban fog teljesíteni a csapat, mind edzésen, mind a pályán egyaránt! A csapat edzője: Szűcs Bence

U13 korosztály díjazottja:

Az a játékos, aki példamutató edzésmunkájával és szorgalmával oszlopos tag lett a kezdő csapatban. Ő nem más, mint Pásztor Kevin.

U14 – korosztály bemutatása Az U14-esek jelenleg a Pest megyei bajnokság első osztályában szerepelnek, várakozáson felüli teljesítményt nyújtva. Az évek során a kitartó munkának köszönhetően már ott tartanak a srácok, hogy nem kell külön kiemelni, hogy most jelenleg az első, második vagy harmadik-e a csapat az adott bajnokságban. Mára már mindenki hozzászokott, hogy a fiúk minden évben a bajnoki címért küzdenek. A nyári felkészülés és az edzőtábor összekovácsolta a gyerekeket, akik a szezon elejére igazi harcosokká váltak. Mentálisan nagyon erősek, hisznek a kemény munkában, tisztelettudóak és mind-mind nagyszerű karakterek. A gyerekek hétről - hétre megmutatták, hogy fanatizmussal, a labdarúgás iránti alázattal és hittel, bármit el lehet érni.
A csapat edzője: Némedi Tivadar

U14 korosztály díjazottja:

Három éve tagja az U14-es csapatnak. Az alsóbb korosztályból felkerülve a kezdetekkor azért nem volt zökkenőmentes az ő beépítése. De idővel megértette, hogy mi miért történik és elkezdett nagyon keményen azért dolgozni, hogy a legjobb lehessen. Igazi vezér típus. Az idei évben lett igazán meghatározó játékos és csapatkapitány. Bajnoki cím, Kupagyőzelmek és számtalan tornákon szerzett különdíjak tulajdonosa. Mára már elképzelhetetlen, hogy ne vele kezdődjön a csapat összeállítása. Az idei bajnokságban számtalan bravúrral tartotta meccsben a csapatát. Kicsit még forrófejű és le kell higgadnia, ha ez sikerül, akkor nagyon emlékezetes lehet a későbbi pályafutása. Ő nem más, mint a csapat kapusa: Kelemen Kristóf 

U16 – korosztály bemutatása

Az elmúlt szezon volt a csapat legjobb idénye. Bajnokságot nagyon impozáns mutatóval (16 mérkőzésből 16 győzelem, 129 rúgott és 1 kapott gól) nyerte meg!!! Ezzel  a teljesítménnyel idén is kvalifikálta magát Pest megye abszolút bajnoka cím elnyerésére. Az idén az is megadatott hogy mind ezt hazai környezetbe tegyék meg! A hazai rendezésű tornán ellenállhatatlan játékkal esélyt nem adva az ellenfeleknek elhódította az abszolúlt bajnoki címet!!! A bajnokság gólkirálya is a csapatból került ki Gulyás Norbert személyében aki 58 góllal terhelte meg az ellenfelek hálóját. Az új szezont is Boros Zsolttal kezdte el a megfiatalodott csapat, azonban a Kid FC-ben történt változások miatt szezon közben Némedi Tivadar vette át a csapat irányítását, akivel jellenleg a tabella harmadik helyen állnak.
A csapat edzője: Boros Zsolt és Némedi Tivadar

U16 korosztály díjazottja:

Az idei évben egy olyan játékos lett az U16-os csapat legjobbja, aki mikor a Kid Fc-hez került még egy félénk halk szavú gyerek volt, viszont mára a közösség és a sport olyan játékossá tette, aki sok alsóbb utánpótlás korosztályban játszó gyereknek is a példaképe lett az évek során. Alázatos, hozzáállása példamutató, igazi csapatember. Az évek során kiváló vezéregyéniség vált belőle, meg tanult küzdeni, nagyszerűen motiválja és irányítja társait a pályán. Csapatával bajnokságot nyert, amiben oroszlánrészt vállalt a középpályán végzett munkájával. Az új szezonban egy másik szerepkörben a védelem tengelyében csapatkapitányként vezeti az U16-os csapatot és az U19-ben is bemutatkozott már. Ez a játékos: Antal Kristóf.

U19 – korosztály bemutatása A tavalyi szezonban U19-es csapatunk második helyen végzett a bajnokságban Rieger Ármin irányításával. A végsőkig kiélezett versenybe volt a bajnoki címért Pilis csapatával együtt. Az utolsó fordulóban éppen egymás ellen játszottak ahol sajnos 1 góllal Pilis csapata jobbnak bizonyult így elnyerte a bajnoki címet. A csapat 154 rúgott 44 kapott góllal, 22 mérkőzésből 17 győzelem 2 döntetlen 3 vereséggel a második helyen zárta a szezont. Gál Péter személyében a góllövő listán is a második helyen végeztünk 41 góllal. Az új szezont Boros Zsolttal kezdte a csapat ahol jelen pillanatban vezeti a bajnokságot 10 mérkőzésből 10 győzelem 59 rúgott 5 kapott góllal.

A csapat edzője: Rieger Ármin és Boros Zsolt

U19 korosztály díjazottja: Ebben az évben több játékos megérdemelte volna ezt címet mivel hétről hétre kettős terhelésnek (U19 és Felnőtt) voltak kitéve. Több játékos is erőn felül teljesített a szezonban. Egy játékos viszont mégis ki emelkedett teljesítményével. Hihetetlen alázattal csinálta végig ezt a szezont akkor is a csapat rendelkezésére állt, amikor kisebb sérüléssel küzdött. A csapat irányítója. Igazi komplex játékos, aki a támadásból és a védekezésből is ki veszi a részét. Hihetetlenül szerény egy igazi példakép a fiatalabb generáció számára. Ő pedig nem más, mint Kozák János.

Felnőtt – korosztály bemutatása

   Felnőtt csapatunk a bajnokság második helyén végzett Rieger Ármin vezetésével. 22 mérkőzésből 15 győzelem 3 döntetlen 4 vereség, 102 rúgott és 33 kapott góllal zárt. A bajnokság gólkirálya az abonyi csapatból került ki Boros Zsolt személyében, aki 32 gólt rúgott. A felnőtt csapatba rengeteg fiatal korú játékos (aki mind az abonyi utánpótlásból került ki) mutatkozott be. Az új szezont is Árminnal kezdte el a csapat de a bajnokság felétől már Boros Zsolt vette át a csapat vezetését ahol az eléggé megfiatalított csapat sajnos a tabella utolsó helyén áll. Cél ebben a szezonban hogy a csapat ne essen ki, amire reális esélye van egy jó téli felkészülés után.
A csapat edzője: Rieger Ármin és Boros Zsolt

Felnőtt korosztály díjazottja:

Ebben a szezonba a legjobb játékos címet egy olyan ember érdemelte ki aki már régi motorosnak számít az abonyi labdarúgás életében. Nem mindig példakép, nem mindig készül úgy a meccsekre, ahogy azt elvárná edzője. Viszont egy valamiben nincs vita hogy a szívét lelkét kiteszi a pályára. Egyszer talán azt is elérjük nála, hogy igazi vezér legyen, olyan, aki jó példát mutat a csapattársainak. Ehhez minden adottsága meg is van. Jelen bajnoki ki írásban talán ez be is következhet, hiszen csapatkapitányként egy fiatal csapatot kell hétről hétre pályára vezetnie. Ez a játékos: "MOLI" Molnár Gábor   

Edzők díjazása következik   

Végezetül egy apró ajándékkal szeretné az Abonyi KID FC Vezetősége az edzők munkáját megköszönni.

Szólítom a színpadra: Víg Zoltánt, Barna Attilát, Csanádi Csabát, Földi Györgyöt, Némedi Tivadart, Boros Zsoltot, Szűcs Bencét és a kapusedző, Kosaras Mihályt   

A korosztályos díjak után a megyei gólkirályait köszöntjük.

A korosztályok bemutatásakor mindenhol elhangzott, hogy az elmúlt idényben ki adta a megye gólkirályát. Fantasztikus siker, hogy a Megyében Abonyi KID FC 3 gólkirályt tudott felmutatni. U14-U16-Felnőtt bajnokságbanaz Egyesület színeiben versenyző játékos lett a legeredményesebb, sőt az U14-U16-s korosztályban ugyanaz a személy lett a legjobb. A játékosok Budapesten a Gólkirályok Gáláján átvehette a méltó kitüntetést, díjazást. A KID FC Vezetősége úgy döntött, hogy egy oklevéllel ezen a Gálán is elismeri teljesítményüket.

A gólkirályok: Gulyás Norbert és Boros Zsolt.

Az Abonyi KID FC életében a 2018. év a változások éve volt, mely nem volt zökkenőmentes, de elkezdődött egy folyamat, melye bízunk benne, hogy sikeres idény kezdete volt. A Vezetőség ezen Gála keretein belül szeretné megköszönni egy-két ember munkáját, aki az elmúlt években sokat tettek a csapatért! Szólítom a színpadra Rieger Ármint és Palcsó Andrást.
 
II. Pintér és Társa Kispályás Labdarúgó Bajnokság díjai     

Az elmúlt évben még csak azt ünnepeltük, hogy sikerült ezt a Bajnokságot megszervezni és megrendezni. Egy évvel később már a 2. bajnokság csapatait díjazzuk. Itt állva bizakodunk, hogy a folyamat tovább folytatódik és verseny tart tovább. Bízunk benne, hogy sikerült újra feléleszteni Abony Városában a kispályás focit. Külön köszönet a Bajnokság Névadójának és fő sponzorának a Pintér és Társa Kft-nek! Köszönjük! A bajnokság eredményeit, a fordulók beszámolóit folyamatosan figyelemmel kísérhette a labdarúgást szerető közönség. Köszönjük a megjelenési lehetősége a GEDI Pressnek és az abony.hu média felületnek. Köszönjük a beszámolók megírását Szabó Krisztiánnak.

Külön köszönet a két fiatal Csapatnak (Bercel, Imperiál Csikók) akiknek nem sok sikerélményük volt, de jöttek rendületlenül és nem adták fel, mert focizni és fejlődni akartak! Végül köszönjük meg mindenkinek a részvételt, a kemény, de sportszerű küzdelmeket és reméljük, hogy jövőre is találkozunk és sikerül hagyományt teremteni! Hajrá Abony! Hajrá Kispályás foci!

Megkérem a csapatok vezetőit, hogy a szólításuk sorrendjében jöjjenek a színpadra.  

Eredmények
8. SZPCD SE
7. Imperiál Csikók
6. Gelbert ECO FC II.
5. Téba Beton
4. Bármikő-Strand Kisvendéglő

A dobogós helyezettek   

3. Rendőrőrs 
2. GelbertEco FC I.  
A 2018-as év bajnoka az Imperiál FC

A bajnokság legjobb Kapus: Szabó Milán - Rendőrőrs

  A bajnokság legjobb Játékos: Bába Tibor  -GelbertECo FC I


A bajnokság gólkirálya: Király Zoltán–Imperiál FC

A színpadra szólítom Mozsár János játékvezetőt, aki a II. Pintér és Társa Kispályás Labdarúgó Bajnokság bírójaként nagy szerepet vállalt a torna lebonyolításában.

A Városi Senior Labdarúgó Bajnokság díjai     

2014-ben indult útjára a 35 év feletti amatőr csapatok bajnoksága. A város műfüves pályáján zajló küzdelem az első évben még csak egy őszi fordulóval indult, a következő évadtól azonban már tavaszi-őszi sorozattal folytatódott. 2018-ban a tavalyi első helyezett Öregfiúk csapata és a jászkarajenőiSördögök nem tudtak indulni a bajnokságban, azonban reméljük, hogy jövőre ismét a pályán köszönthetjük őket. A 7 csapatossenior bajnokságban idén is sok parázs hangulatú küzdelmet láthattunk. Gondolunk itt például a Bármikő-TransPlast vagy a Gedi Press - Bármikő összecsapásokra. A bajnokságban résztvevő 7 csapat, mintegy 100 játékosának ezúton is köszönetet szeretnénk mondani a lelkes hozzáállásért és a sportszerű játékért.

Megkérem a csapatok vezetőit, hogy a szólításuk sorrendjében jöjjenek a színpadra. 

Eredmények   
7. Abonyi Kéttorony 
6. Bercelona 
5. Gelbert ECO FC 
4. Imperiál  

A dobogós helyezettek
3. TransPlast 
2. Gedi-Press
A 2018-as év bajnoka a Bármikő-Strand Kisvendéglő csapata

A bajnokság gólkirálya: Gulyás Norbert - Bármikő-Strand Kisvendéglő játékosa 19 góllal   

A bajnokság legjobb Kapus: Sarkadi István Bármikő-Strand Kisvendéglő kapusa (a 2018-as évadban csupán 10 gólt kapott miközben csapata 55 gólt lőtt)

A bajnokság legjobb Játékosa: Csanádi Csaba- Gedi-Press játékosa

A szervezők 2018. évben „Tiszteledíjat” adományoztak Balázs Károly részére a  több évtizedes szervező tevékenysége és a Bármikő-Strand Kisvendéglő csapatának sikeres irányítása elismeréseként.

A díjátadó ünnepség végén színpadra szólították azt a vezető személyiséget, aki elhivatottságával és a labdarúgás iránti töretlen elkötelezettségével méltán nyerte el az abonyi labdarúgó közösség tiszteletét. A jelenlévők nagytapssal köszöntötték Benkő Tamást az MLSZ Pest megyei igazgatóját.

A II. Focigálát állófogadás, valamint a gyerekek és a felnőttek jókedvű beszélgetése zárta.

Hajrá Abony!

Korábbi fotó!
2018 december 03 hétfő - 18:20:14     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Abonyi Polgármesteri Hivatal
a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. • (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet

Abonyi Polgármesteri Hivatal 
titkársági ügyintéző
munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony                       

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:Pest megye, 2740 Abony, Kossuth tér 1.

A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet alapján a munkakör betöltője által ellátandó feladatkörök:
27. Titkársági feladatkör Az I. besorolási osztályban: Felsőoktatásban szerzett szakképzettség. A II. besorolási osztályban: Középiskolai végzettség.

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:
- közreműködik a képviselő-testületi, bizottsági előterjesztések törvényességi ellenőrzésben
- a képviselő-testület, a bizottságok munkájának megszervezése, a képviselő-testületi és bizottsági ülések technikai feltételeinek biztosítása, üléseken való részvétel, jegyzőkönyv vezetés,
- Nemzeti Jogszabálytár rendszerben történő feltöltés, kapcsolattartási feladatok ellátása, koordinálása, 
- a helyi Nemzetiségi Önkormányzat képviselő-testületi üléseinek, közmeghallgatásának megszervezése, előkészítése, egyéb adminisztrációs feladatok ellátása 
- jegyzői, polgármesteri anyagok, beszámolók, előterjesztések előkészítése, a szükséges egyeztetések szervezése, lebonyolítása 
- végzi a rendeletek, határozatok, tisztségviselői, jegyzői utasítások, körlevelek számítógépes feldolgozását, e körben gondoskodik a rendeletek, határozatok, utasítások, intézkedések egyéb normák folyamatos karbantartásáról, nyilvántartásáról; vezeti a képviselői interpellációk nyilvántartását, 
- közreműködik a helyi rendeletek és szabályzatok előkészítésében, a megalkotott rendeletek kihirdetésében, 
- gondoskodik az önkormányzati rendeletek, határozatok egységes szerkezetbe foglalásáról, nyilvántartásáról, az egységes szerkezetű rendeletek közzétételéről,
- népszavazáshoz, választáshoz kapcsolódó feladatok ellátása, 
- országgyűlési és helyi önkormányzati képviselők választásával kapcsolatos előkészítési és végrehajtási feladatok ellátása 
- Iratkezelési feladatok, 
- Közneveléshez (óvoda), közművelődéshez és sporthoz kapcsolódó, továbbá civilkapcsolati feladatok ellátása 
- Az Önkormányzat részvételével működő társulásokkal, gazdasági társaságokkal kapcsolatos feladatok ellátása

Jogállás, illetmény és juttatások:
A jogállásra, az illetmény megállapítására és a juttatásokra a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény, valamint a(z) a Polgármesteri Hivatalban dolgozó köztisztviselők, közszolgálati ügykezelők szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásairól, szociális és kegyeleti támogatásairól szóló 27/2015. (XI. 30.) önkormányzati rendelete és Abony Város Polgármesteri Hivatal Közszolgálati Szabalyzat rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:
• Magyar állampolgárság,
• Cselekvőképesség,
• Büntetlen előélet,
• Középiskola/gimnázium,
• Vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:
- Helyismeret,
- Felsőfokú végzettség,
- Közigazgatási alap- és/vagy szakvizsga,
- 1-3 éves szakmai gyakorlat, (jogalkalmazási tapasztalat, kormánytisztviselőként, köztisztviselőként hasonló területen szerzett tapasztalat)

Elvárt kompetenciák:
- Önállóság, precizitás, megbízhatóság, felelősségtudat, terhelhetőség,
- Magas szintű szóbeli és írásbeli kifejezőkészség,
- Csapatmunkára való alkalmasság, együttműködés.

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:
• A közszolgálati tisztviselők személyi irataira, a közigazgatási szerveknél foglalkoztatott munkavállalók személyi adataira és a munkaügyi nyilvántartásra, a közszolgálati alapnyilvántartásra és a közszolgálati statisztikai adatgyűjtésre, valamint a tartalékállományra vonatkozó egyes szabályokról szóló 45/2012. (III. 20.) Korm. rendelet szerinti részletes szakmai önéletrajz,
• Három hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítványt, vagy annak igénylését igazoló szelvény másolatát.
• Hozzájáruló nyilatkozat a pályázó adatainak - a pályázati eljárással összefüggő kezeléséhez.
• A végzettséget igazoló okiratok másolatát.

A munkakör betölthetőségének időpontja: A munkakör legkorábban a pályázatok elbírálását követően azonnal betölthető.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. december 14.

A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Pocsainé Tóth Éva titkárságvezető nyújt, a 53-360-135-ös telefonszámon.

A pályázatok benyújtásának módja:
• Postai úton, a pályázatnak a Abonyi Polgármesteri Hivatal címére történő megküldésével (2740 Abony, Kossuth tér 1.). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: HSZO/2614/2018. , valamint a munkakör megnevezését: titkársági ügyintéző.
• Személyesen: Dr. Nagy Péter jegyző, Pest megye, 2740 Abony, Kossuth tér 1.

A pályázati eljárás, a pályázat elbírálásának módja, rendje:
A beérkezett pályázatok formai és tartalmi áttekintését követően, döntés a pályázók meghallgatásáról. Értesítés a személyes interjú időpontjáról. A nyertes pályázót telefonon értesítjük, a többi pályázót a pályázat eredményéről az elbírálást követő 8 napon belül e-mailben értesítjük. Az eredménytelenül pályázók részére pályázat visszaküldésre kerül. A határidőn túl beadott pályázatok érvénytelenek. A pályázat érvényes, ha a pályázati felhívás szerinti formai és tartalmi feltételnek megfelel.

A pályázat elbírálásának határideje: 2018. december 31.

A munkáltatóval kapcsolatos egyéb lényeges információ:
A kinevezés határozatlan időre, hat hónap próbaidő kikötésével jön létre.

A munkáltatóval kapcsolatban további információt a www.abony.hu honlapon szerezhet.

2018 december 03 hétfő - 17:58:30     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Tisztelettel meghívom a Ceglédi Tankerületi Központ és a Ceglédi Szakképzési Centrum által szervezett Tankerületi Szabadegyetem című rendezvénysorozat következő előadására, melynek előadója Ókovács Szilveszter lesz.

Az előadás címe: Az opera, avagy miért fontos egy műfajnak, hogy ne legyen olcsó?
Helyszín: 2700 Cegléd, Malom tér 3. Hidvégi Lajos terem
Időpont: 2018. december 11. 18:00 óra
 
A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Tekintettel az érdeklődők várhatóan magas számára, tisztelettel kérjük, hogy amennyiben részt kíván venni az eseményen, az alábbi linken szíveskedjen jelezni részvételi szándékát, így tudjuk biztosítani az ülőhelyeket.
 
 
Nagy örömmel vesszük, ha jelenlétével megtiszteli rendezvényünket.

                     Fodor Gábor                                 Buncsák Gábor
               tankerületi igazgató                                főigazgató
Oldal:  1 2 3 ... 419 420 421
Hírkategóriák