Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 június 21 csütörtök - 14:55:27     Hivatali hírek      Hozzászólás0

abonyi_varosi_termal_strandfurdo_azevfurdoje_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   A Termalfurdo.hu honlap idén is elindította az „Az év fürdője” online szavazást, ahol különböző kategóriákban voksolhatunk kedvenc hazai fürdőinkre. A játékban az Abonyi Városi Termál- és Strandfürdő is részt vesz, mely a „A Helyiek Kedvenc Fürdője 2018" kategóriában várja a szavazatokat.

   Ha Ön is úgy gondolja, hogy a családias hangulatú, Abonyi Termál- és Strandfürdő megérdemelné, hogy elnyerje a fentiekben említett elismerést, szavazzon egyszerűen a lenti linkre kattintva (nem szükséges regisztrálni):

http://azevfurdoje.hu/szavazok/varosi-termalfurdo-abony-220

Eredményhirdetés: 2018. szeptember 5.


"Az év fürdője" szavazáson a fürdők három kategóriában versenyeznek egymással, 2018. június 01. és augusztus 31. között. A legnagyobb és legismertebb, valamint nagyvárosokban található fürdők „Az Év Fürdője 2018” kategóriában, a regionálisan ismert fürdők „Az Év Feltörekvő Fürdője 2018”, míg a kisebb településeken található kis fürdők „A Helyiek Kedvenc Fürdője 2018" kategóriákban indulnak. Mindhárom kategóriában a legtöbb szavazatot elnyerő fürdő nyer.
 
 
2018 június 21 csütörtök - 14:07:52     Intézményi hírek      Hozzászólás0

Klikk a képre a fotógalériáért! Abony.hu fotók: Darányi Erika
 
2018 június 21 csütörtök - 13:38:17     Hivatali hírek      Hozzászólás0
MTI

lehules_kanikula_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Mintegy 10 fokos lehűlés várható a hétvégén, néhol még napközben is csak 15 Celsius-fokig melegszik fel a levegő. Kezdetben sokfelé, majd helyenként várható csapadék, de a nap is kisüt majd - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

   Jelenleg még csaknem az egész országban hőség miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. Emellett északkeleten és északnyugaton a heves zivatarok miatt is kiadtak elsőfokú figyelmeztetést.

   Pénteken kezdetben borult lesz az ég és sokfelé lesz eső, zápor, délkeleten akár zivatar. Kora délutántól északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet és egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. A szél többfelé megerősödik, helyenként, illetve zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 21 fok között várható (a délkeleti megyékben lesz a melegebb). A legmagasabb hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul (az ország nagy részén reggel, délelőtt lesz a legmelegebb). Péntekre három északkeleti megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést a heves zivatarok veszélye miatt.

   Szombaton napos idő várható, csak helyenként alakulhat ki zápor, de több helyen erős lesz a szél. A leghidegebb órákban 7-13 fok lehet. A nappali maximumok 17 és 23 fok között alakulnak. Vasárnap délelőtt több, délután kevesebb napsütés valószínű, helyenként eső, zápor is lehet. A minimumhőmérséklet 6 és 13, a maximumhőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.2018 június 21 csütörtök - 06:46:21     Hivatali hírek      Hozzászólás0

romhanyine_dr_balogh_edit__abony_varos_polgamestere_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg
A képre kattintva megtekinthető a videó. Forrás: ctv.hu
 
2018 június 20 szerda - 12:12:27     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

varoshaza_abonyban_abony_abonyi_abony.hu_2018.jpg   Abony Város Önkormányzat Humánpolitikai Bizottsága (2740 Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében meghirdeti az Önkormányzat tulajdonát képező Abony, Baross G. út 3. szám alatti 69 m2 alapterületű, 2 szoba, 1 fürdőszoba, és előtér helyiségekből álló félkomfortos lakást, határozott időtartamra.

Bérlet időtartama: 2 év
Bérbeadás jogcíme: szociális bérlakás
Bérleti díj: 16.200,- Ft/hó

Pályázat (jelentkezési lap) benyújtásának határideje, módja:
2018. július 27-én 1200 óráig jelzés nélküli, zárt borítékban, egy példányban kell benyújtani.

A pályázat benyújtásának helye:
Abony Város Polgármesteri Hivatal
Településfejlesztési Osztály
Abony, Kossuth tér 1.

Jelentkezni az Abonyi Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Osztályán lehet. (Tel: 53/360-135) vagy a pályázati felhívás letölthető az abony.hu honlapról.

Bővebb felvilágosítás az ajánlat benyújtásának helyén vagy az 53/360-135 telefonszámon kapható.

Abony Város Önkormányzat
Humánpolitikai Bizottsága
 
 2018 június 20 szerda - 11:24:37     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az országos szúnyoggyérítés keretén belül, 2018. június 27-én légi, kémiai szúnyoggyérítést végeznek Abony belterületén a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában.

Tartaléknapok: 2018. június 28-29.

   A szúnyoggyérítés során felhasznált készítmény a kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja. A készítmény a méhekre lehet káros, ezért az önkormányzat értesítette a méhészeket. Ezen a fórumon is tisztelettel kérjük őket, hogy gondoskodjanak a rajok elzárásáról.

Abony Város Önkormányzata

Darányi Erika
2018 június 19 kedd - 11:10:17     Intézményi hírek      Hozzászólás0
KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS

somogyi_iskola_8_b_osztalyos_tanuloi_abonyban_abonyi_abony.hu_2018.jpg   Mi, a Somogyi Iskola 8. b osztályos ballagó diákjai szeretnénk köszönetet mondani a sok-sok szeretetért, odafigyelésért és támogatásért, amit iskolás éveink alatt kaptunk.

   Köszönjük az igazgatóságnak, Kazinczyné Juhász Ildikó Igazgató néninek, hogy különös gonddal figyelt mindig ránk, egyben tartotta kis osztályunkat és ahol csak tudott segített nekünk. Köszönjük, hogy ilyen osztályfőnököt adott nekünk, mint Borcsi néni. Szeretettel gondolunk majd vissza minden kedves tanárunkra.

Tanítottak minket:
Tóth Renáta, Dányiné Parti Ágnes, Balasi Jenőné, Antalné Nagy Magdolna, Barati Eszter, Benéné Egedy Erika, Csaba Józsefné, Farkas Annamária, Juhász Zsuzsanna, Mayer-Nagy Zsuzsanna, Mészáros Beáta, Nagy Attila, Pászti Zsuzsanna, Pintér János, Tóthné Somodi Ildikó, Lassú Zsuzsa néni ugyan nem tanított bennünket és csak nyolcadikban ismertük meg, de az első perctől fogva, mindenben számíthattunk rá.

   Nagy Józsefné tanárnő jóvoltából Adamecz Károly, az Adamol kft. részéről ismeretlenül is pártfogolt minket. Az iroda dolgozóinak, különösen Speckner Nándorné Márti néninek, nagyon sokat köszönhetünk. Magyar Józsi bácsi is sokszor a segítségünkre volt. 

   Csizmadia Mihályné Ica néni és Kati doktor néni kezdeményezésére gyakran támogatott minket az Abonyi Karitász szervezet és a Somogyi Iskola Együtt a Gyermekekért Alapítvány. Csizmadia Margó nénihez is bármikor fordulhattunk, ha problémánk volt. Az Abonyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat dolgozói és iskolánk ifjúságvédelmi felelőse, Batta Lajosné Erzsike néni is rendkívül sokat fáradozott miattunk és értünk. 

Nyolcadik osztályban az a szerencse ért minket, hogy Pető Sándor jóvoltából, a gondosan, szelektíven szétválogatott és tárolt papírhulladékot elszállíthattuk. Éltünk a lehetőséggel és ezzel meg is nyerte kis osztályunk a papírgyűjtést. Nagyon örültünk ennek, hiszen ballagás előtt álltunk, ami bizony költséges dolog.

   Utolsó osztálykirándulásunkon nem mentünk messzire. Szép két napot töltöttünk együtt csodálatos környezetbenaz Abonyi Újvilág Vadásztársaság Vadászházában. Az az öröm és meglepetés ért minket, hogy ingyen rendelkezésünkre bocsátotta a Vadásztársaság a házat.

Mindent köszönünk! Hálásak vagyunk mindenért! Búcsúzunk iskolánktól, tanárainktól, diáktársainktól és az iskolai mindennapjainkat segítő felnőttektől.

A 8.b. osztály nevében Krupincza Krisztián és Matusinka Zsolt.

2018 június 19 kedd - 10:27:25     Hivatali hírek      Hozzászólás0

okj_s_kepzesek_abonyban_abony_abonyi_abony.hu_2018.jpg   A Váci Egyházmegyéhez tartozó Váci Egyházmegyei Felnőttképzési Nonprofit Kft. 1 éves tevékenységét követően már közel 30 képzéssel várja a tanulni vágyók jelentkezését.

   OKJ képzéseink között megtalálhatóak a hagyományos agrár (pl.: aranykalászos gazda, parkgondozó) a gépi ismereteket oktató (pl.: mezőgazdasági gépész, motorfűrész kezelő), és az élelmiszeripari (pl.: savanyító, zöldség-és gyümölcsfeldolgozó) képzések.

   Ezen felül szervezetünk pedagógiai (pl.: gyógypedagógiai segítő munkatárs), hagyományos szociális (szociális gondozó és ápoló, szociális asszisztens), és gyermekgondozó (pl. kisgyermekgondozó, - nevelő, gyermek- és ifjúsági felügyelő) képzésekkel is rendelkezik, sőt nevelőszülő képzéseinken az idei évben közel 140-en szeretnék megszerezni a szükséges végzettséget.

   Nagy előny számunkra, hogy az egyházmegye egészében, így Nógrád, valamint Pest megye nagyobb településein, továbbá Hatvan és Szolnok vonzáskörzetében is tudunk képzéseket szervezni és indítani, sőt csoportos jelentkezés esetén bármely településen megszervezzük a képzéseket.
 
   Nonprofit szervezetként tevékenységünk közel 1 éve alatt azt tűztük ki magunk elé célként, hogy az egyházmegye azon részein is legyen lehetőség felnőttképzésre, ahol eddig nem volt elérhető, főként az életképesség javításának jegyében.


 
2018 június 18 hétfő - 19:51:14     Intézményi hírek      Hozzászólás0

punkosdi_fozes_kozossegi_ellatas_abonyban_abony_abonyi_abony.hu_2018.jpg   2018. május 28-án megrendeztük a már hagyománnyá vált közös pünkösdi főzésünket a kliensekkel immáron harmadik alkalommal.   

   Közös programunk fantasztikus hangulatban telt. Klienseink szép létszámban megjelentek, így közös asztalunknál a felhőtlen beszélgetéseinket még inkább feldobta egy kis pogácsa és sütemény, míg a háttérben rotyogott a tűz felett a paprikás krumpli.

Miután ebédünk elkészült, közösen fogyasztottuk el az ebédlőben. Remek alkalom volt arra ez a nap, hogy a problémákat mindenki picit otthon hagyja és kikapcsolódjon.

A közösségi ellátás munkatársai: Krupincza Renáta, Kozma Tímea   
 
Elérhetőségünk: 
 
2740 Abony, Köztársaság út 4. Tel.: 06-53/360-238, 06-70/386-6976   
 
Nyitva tartás: 
 
Hétfő - Szerda: 8:00-16:00 
Kedd - Péntek: 8:00-12:00  
 
Az Abony.hu-nak beszámolt Krupincza Renáta.2018 június 18 hétfő - 19:48:26     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóságot, hogy 2018. június 22-től 2018. július 2-ig Monor – Pilis állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a menetrendben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.   
 
   A Budapestről Ceglédig közlekedő zónázó vonatok 5 perccel később és hosszabb menetidővel közlekednek, a munkanapokon Szolnokig közlekedő zónázó vonatok pedig nem közlekednek a vágányzár időtartama alatt. 

   A személyvonatok Budapestről 15 perccel korábban indulnak, illetve Budapestre közforgalmú menetrendben meghirdetetthez képest később érkeznek.   
 
   Budapestről a Debrecen, illetve Szeged irányú InterCity vonatok 10 perccel korábban közlekednek, míg a Budapest – Záhony között közlekedő sebesvonatok Budapest és Cegléd között nem közlekednek, (csak Ceglédtől Záhonyig, illetve Záhonytól Ceglédig közlekednek), ahol az átszállási lehetőség biztosított.  
 
   A vágányzár időtartama alatt jelentős változások lesznek a menetrendben, ezért ezúton is kérjük, hogy az utasok ne megszokás szerint közlekedjenek, figyeljék a kihelyezett tájékoztató hirdetményeket, illetve használják a www.mavcsoport.hu oldalon elérhető MÁV-START menetrendi keresőjét az aktuális információkért.   
 
 
KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.

2018 június 18 hétfő - 19:30:10     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2018. június 18-24. között) a Csontos Patika az ügyeletes gyógyszertár.
 
Hétfőtől péntekig nyitva 08.00-17.30-ig, utána ügyelet: 17.30-22.00-ig. 
Szombaton nyitva 08.00-12.00-ig, utána ügyelet: 12.00-22.00-ig. 
Vasárnap ZÁRVA, ügyelet:08.00-22.00-ig.   
 
Információk: Csontos Patika


 

2018 június 18 hétfő - 19:27:04     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

sulimoped_program_gyulai_iskola_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   A vakáció kezdete nemcsak a tanév lezárását jelentette a programban résztvevő abonyi diákok számára. Idén nyáron ők már segédmotoros kerékpárral is részt vehetnek a közlekedésben.

   A Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság koordinálásával megszervezett Sulimoped program a 2017/2018-as tanévben Abonyban került végrehajtása. A város két általános iskolájának érdeklődő diákjai élhettek az egyedülálló lehetőséggel és szerezhettek segédmotoros kerékpárra vezetői engedélyt a tanév végére az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság finanszírozása jóvoltából. A programban résztvevő 8. osztályos diákok a ballagási ünnepség alkalmával emléklapot vehettek át a program eredményes befejezéséért.   
 

 
 
   Az emléklapokat Dr. Ménkű Szilvia r. alezredes a Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke adta át az újdonsült járművezetőknek - tájékoztatta lapunkat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.   
 
Abony.hu fotók: Darányi Erika
 


Oldal:  1 2 3 ... 391 392 393
Hírkategóriák