Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 március 06 kedd - 07:39:53     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

partnersegi_tajekoztatas_lakossagi_forum_abony_2018.jpg   Abony Város településrendezési eszközei teljes közigazgatási területre vonatkozó felülvizsgálatának véleményezési szakaszához

   A tárgyban Abony Város Önkormányzata 16/2017. (I. 26.) kt. határozat 1. pontja szerinti döntésével eljárást indított. Az eljárásban – az elkészült véleményezési dokumentáció alapján – az önkormányzat településfejlesztési, településrendezési és településképi feladataival összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 22/2017. (X. 2.) önkormányzati rendelet szerint Abony Város lakossága, érdekképviseleti, gazdasági, civil szervezetei és vallási közösségei (a továbbiakban: Partnerek) az eljárás jelen szakaszában a felülvizsgálat kapcsán tervezett módosításokról véleményt nyilváníthatnak, észrevételt tehetnek. A Partnerek előterjesztéseiket a

Polgármesteri Hivatal Dísztermében
2018. március 12. 17:00-18:00-ig
Lakossági Fórum

keretében tehetik meg személyesen.

A Partnerek írásos előterjesztésüket – a Polgármesternek címezve – 2018. március 13-től 2018. április 2-ig adhatják le a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán, vagy küldhetik meg a Polgármesteri Hivatalba postai levélben, vagy elektronikusan az abony@abony.hu címre.

A betekintést a Polgármesteri Hivatal honlapjának (http://www.abony.hu/) Önkormányzat oldalán a tárgyban megjelenő Településrendezési eszközök partnerségi hirdetményei oldal hivatkozáson (http://trt.abony.hu/page.php?5) letölthető dokumentumokkal biztosítjuk.

Tájékoztatásul Abony Város Településrendezési eszközei hatályos változatainak letöltési helye: http://trt.abony.hu/page.php?4

Abony, 2018. március 6.

A hirdetményt kifüggesztette: Romhányiné dr. Balogh Edit
                                                              polgármester

Nagyításért kattintson a képre!