Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 március 02 péntek - 11:13:29     Hivatali hírek      Hozzászólás0

ferzol_kft_tapioszolos_nyilt_nap_abony_abony.hu_2018.jpgTisztelt Érdeklődők!

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önöket a FERZOL LEMEZMEGMUNKÁLÓ KFT. nyílt napjára!

Kíváncsi a FERZOL Kft. belső működésére? Mi van a csarnokok belsejében? Most megtudhatja!

A FERZOL Kft. harmadik alkalommal rendezi meg nyílt napját 2018. március 10-én, (szombaton) 10.00-15.00 óra között.

Jöjjön el és mi a nyílt napunk alkalmával megmutatjuk telephelyünket, tevékenységünket, modern technológiánkat, munkakörülményeinket, európai színvonalú környezetünket. Célunk az, hogy a környező lakosság gyárlátogatás keretében,működés közben pillanthasson be cégünk életébe és láthassa fejlődésünket. Kérjük, használja ki a lehetőséget, legyen a vendégünk, töltsön el velünk pár érdekes órát, szerezzen kedvező élményeket és vigye tovább másoknak is jó hírünket!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk 2018. március 10-én (szombaton) 10.00-15.00 óra között!

A rendezvény programja:
- tájékoztató előadás a FERZOL Kft.-ről
- üzemlátogatás, a termelés megtekintése
- személyes konzultáció lehetősége a FERZOL Kft.felsővezetőivel és tulajdonosaival
- érdeklődés esetén konzultáció a nyitott munkaköreinkre
- megvendégelés és a látogatók megajándékozása

A nyílt napon történő részvétel REGISZTÁCIÓ alapján lehetséges!

Kérjük regisztrációját 2018. 03. 07.-ig adja le a név, a telefonszám, a létszám és a buszjárat igényének megjelölésével:
- Személyesen: Tápiószőlős, Ceglédi út 15. Irodaépület recepcióján
- Telefonon: +36 53 585 080
- E-mailben: info@ferzol.hu

Azok, akik igénybe kívánják venni ingyenes buszjáratunkat, kérjük a részletekről tájékozódjanak az alább található menetrendünkből!

ferzol_nyilt_nap_buszmenetrend_abony_abony.hu_2018.jpg

FERZOL Lemezmegmunkáló Kft.
Cím: H-2769 Tápiószőlős Ceglédi út 15.
WEB: www.ferzol.hu - Telefon: + 36 53 585 080 - Fax: + 36 53 585 081