Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 december 20 szerda - 17:43:07     Intézményi hírek      Hozzászólás0
Igazán boldog lesz a karácsony!

somogyi_iskola_4_b_ajandekok_abony_abony.hu_2017.jpgDecemberben majd minden nap ajándékokkal tértek haza a 4. b osztályos tanulók a Somogyi iskolából.
 
A meglepetésekről osztályfőnökük, Csizmás Anikó gondoskodott, aki az ősz folyamán határozta el, minden követ megmozgat, hogy „gyermekeinek” még boldogabb legyen a karácsonya. Így különböző cégeket keresett fel, száznál is több helyre írt e-mailt, és az eredmény nem maradt el. A vállalkozások zöme örömmel segített abban, hogy a diákoknak szebbé tegyék a Mikulás és a karácsony ünnepét, ezért sok-sok könyvet, színezőt, bögrét és számos meglepetést juttattak el az osztály részére. Ilyen szervezet volt többek között a MLSZ, a WWF, az Update, a Minimax, az EFO Nyomda, de még egy kolozsvári könyvkiadó is szívesen vette a megkeresést, sőt részükről személyesen hozták el az ajándékokat a kisdiákoknak. Néhány pesti cégtől maga a tanítónő fuvarozta el a játékokat.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!

Szintén az osztályfőnök felkérésére látogatott el a gyerekekhez Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője és munkatársa, Varga Sándor. A diákok nagyon lelkesen fogadták őket, sokat kérdeztek, örömmel sorolták fel kedvenc focistáikat, csapataikat és az aranycsapat egykori tagjait. Az MLSZ két munkatársa rengeteg ajándékot hozott magával, de az osztály is gondoskodott róla, hogy a meglepetésvendégek ne üres kézzel menjenek haza.


 
Az ajándékokkal elhalmozott kicsiny csoport tagjai a Radák úti tagintézmény valamennyi tanulóját meglepték egy-egy sima füzettel, szaloncukorral, Minimax újsággal és Tchibo színezővel. A 4. b diákjai nagy örömmel tették mindezt, mert megtapasztalták, hogy nem csak kapni, de adni is nagyon jó érzés.

Gratulálunk Csizmás Anikó tanítónőnek a példaértékű és rendhagyó kezdeményezéshez!   

DE