Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 december 14 csütörtök - 20:55:58     Városi rendezvények      Hozzászólás0

pinter_es_tarsa_kft_ev_vallakozoja_abony_abonyhu_2017.jpgA hagyományokhoz híven az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket 2017. december 14-én, a Kultúra Háza színháztermében.

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. évben „Az Év Vállalkozója” kitüntetést a Pintér és Társa Kft. számára adományozta.

A díjazott céget Korbély Csabáné méltatta, majd Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr átadták a kitüntetéssel járó plakettet és oklevelet a vállalkozás részéről megjelent Gyigor Sándor cégvezetőnek és Pintér Ritának. 

Pintér és Társa Kft. 2000-ben alakult meg. Pintér József a Kft. megálmodója néhány korábbi kollégájának /akik a korábbi vállalkozásában ipari tanulók voltak/ munkájuk elismeréseként részesedést adott a cégből és jelenleg három abonyi szakember, Pintér József, Gyigor Sándor és Sass Tamás szakágakra bontva irányítják a Kft-t.
 
 
A képre kattintva fotógaléria nyílik az ünnepi Képviselő-testületi ülésről.

A folyamatos megrendelések alapján dolgozó Pintér és Társa kft. csőcsatlakozó idomok és csőkarimák gyártásával foglalkozik, amely a cég fő profilja. Alprofiljuk a csarnokgyártás, csarnokok építése.

A vállalkozás 2014-ben pályázott a telephelybővítésre, mely 59 millió Ft-os pályázati támogatással, több mint 100 millió Ft-os önrészből valósult meg a Ceglédi úton. Az új, 1500 m2-es csarnok több mint háromszorosa annak az épületnek, ahol korábban a termelés folyt. A jelenleg 39-46 főt foglalkoztató cég alkalmazottjai örülnek az új csarnoknak. A munkakörülmények is megváltoztak. A dolgozók érzik, hogy munkahelyük még biztosabbá vált azzal, hogy fejlődik a cég.

A kezdetekben kis létszámmal induló cég az évek hosszú sora alatt behálózta Magyarország egész területét, termékeik az ország számos pontjára eljutnak. Szállítanak külföldre is, kisebb számban Szlovákiába, Németországba, Csehországba, a fő szempont mégis az, hogy itthonra gyártsanak. A megrendelések zömében sürgős határidővel érkeznek, ezért azonnal gyártanak, majd a megrendelt terméket saját gépjárművel elszállítják a megrendelő részére az ország bármely területére és külföldre, akár 2000 km-re is. Az utolsó éves nettó árbevétele a cégnek meghaladta 2 millió eurót, azaz 660 millió Ft-ot. 


A vállalkozás felvásárolta a szomszédos ingatlanokat, egyrészt, hogy növeljék a védőtávolságokat a lakosság felé, másrészt, hogy legyen mozgástér. A zaj tekintetében a határértékeken belül mozognak.

Megszüntették az éjszaki és a hétvégi műszakokat is. A környékbeli emberekkel jó a viszonyuk köszönhetően annak, hogy megfelelő távolság van. Terveznek egy védő fásítást is, ami tovább segíti a zajszigetelést.

A Pintér és Társa Kft. jelentős támogatója a városi egyesületeknek, rendezvényeknek, sporteseményeknek. Saját labdarugó csapatával folyamatosan résztvevője a városi labdarúgó tornának.

A kft. dolgozóinak többsége a város rendszeres véradója, többen több alkalommal azonnali irányított véradáson is részt vesznek. Fentiek alapján a Pintér és Társa Kft. kapja az „Év vállalkozója” díjat.

Abony Város Képviselő-testülete „Az Év Vállalkozója” kitüntetést adományozhat azon abonyi székhelyű, illetve tevékenységüket részben vagy egészben Abonyban végző – köztartozás mentes - vállalkozók, vagy vállalkozások részére, amelyek az adott évben a város gazdasági potenciáljának javításával, a helyi foglalkoztatottság növelésével, minőségi munkahelyek létrehozásával, új vállalkozások bevonzásával, megtelepedésük ösztönzésével, a város jó hírnevének öregbítésével, a város nyújtotta szolgáltatások fejlesztésével, azok támogatásával, szponzorációval hozzájárultak egy élhetőbb, népességmegtartó képességében erősödő, fejlődő Abony megteremtéséhez.

Abony Város Önkormányzata és Abony város lakossága nevében szívből gratulálunk a Pintér és Társa Kft. vezetőinek és munkatársainak!

Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika

Kapcsolódó hírek: