Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 december 14 csütörtök - 19:03:23     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

krupincza_janos_abony_sportjaert_abony_abonyhu_2017.jpgA hagyományokhoz híven az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket 2017. december 14-én, a Kultúra Háza színháztermében. 
 
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. évben „Abony Sportjáért” kitüntetést adományozott Sensei Krupincza János részére. A díjazottat Korbély Csabáné méltatta, majd Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr átadták a plakettet, oklevelet és pénzjutalmat a kitüntetett részére.

Sensei Krupincza János 1983. október 18. napján alapította a Power Karate Sportegyesületet. Alapításakor 16 gyermekkel kezdte el a foglalkozásokat, ez a szám évről évre növekedett. A Power Karate SE Sensei Krupincza János vezető edzői tevékenysége során jobb és szebb eredményeket tudott felmutatni.

A képre kattintva fotógaléria nyílik az ünnepi Képviselő-testületi ülésről.

A vezető edzői munkája mellett 2006-2008. évben elvégezte a Testnevelési Főiskola karate edzői szakát. Az edzői munkája mellett felkészült sportolóként is részt vesz a világszervezet szemináriumain, melynek során a japán fővárosban, Tokióban sikeres 4 danos mestervizsgát tett. A versenyzői pályafutása során 1999. év országos bajnokságának 3. helyezettje lett és a nemzetközi szenior bajnoki címet is elnyerte 2007 évben.

Edzői munkája során 2003. évben a Power karate SE csapata első helyen végzett az országos magyar bajnokságban. Az elmúlt évtized alatt számos karatéka nyert diákolimpiákon, utánpótlás magyar bajnokságokon, valamint kiemelt utánpótlás világkupákon.


Sensei Krupincza János edzői munkájának a 2017. év különleges eredményeket hozott. A tavaszi diákolimpián négy bajnoki cím, öt második hely és három harmadik helyezéssel tértek haza a karatékák.

Diákolimpiai területi selejtező viadalról három első, két második helyezéssel jöttek haza. Országos diákolimpiai döntőben résztvevők egy első, két második és négy harmadik hellyel büszkélkedhettek.

A Dream Cup World 2017. világkupa versenyen, amelyet a magyar fővárosban Budapesten rendeztek meg, az abonyi tanítványok egy első világkupa győzelem, valamint két második helyezéssel örvendeztették meg Abony városát.

Sensei Krupincza János elkötelezett híve annak, hogy Abony városában a kyokusin karate sport minél szélesebb körben szerethető sporttá váljon. Jelenleg 80 tanítványa van az 5 éves korosztálytól a 60 éves korúakig.

Sensei Krupincza János Abony Város hírnevét viszi a világ számos pontjára. Sport és sportedzői sokszínűségével emeli a város sport életének színvonalát, mely méltóvá teszi az „Abony Sportjáért” kitüntetés cím elnyerésére.

Abony Város Képviselő-testülete „Abony Sportjáért” díjat adományozhat azon edzőnek, oktatónak, sportvezetőnek, aki országos vagy nemzetközi versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolókat felkészített.

Abony Város Önkormányzata és Abony város lakossága nevében szívből gratulálunk Sensei Krupincza Jánosnak!

Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika

Kapcsolódó hírek: