Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 december 12 kedd - 17:18:44     Sporthírek      Hozzászólás0

Az Abonyi Kézilabda Club idén is megtartotta a díjátadóval egybekötött évadzáró bankettjét 2017. december 08-án. A korábbi évekhez hasonlóan az utánpótlás csapatok és játékosaik kerültek díjazásra az edzői javaslatok alapján. A kitüntetett játékosok mellett jelképesen egy emlékplakettel támogatóinknak is megköszöntük az ez évben nyújtott támogatásukat.

Bárány József klub elnök évértékelőjét követően, társklubunk a Törökszentmiklósi Kézilabda Egyesület elnöke és egyben szakmai igazgatója Kis Gergely mondott pár szót a két egyesület jövőbeni együttműködéséről, elképzelésekről. Majd az edzői értékeléseket követően (Tóth Renáta  - szivacskézilabda, U9 csapat, Farkas-Földi Anikó, Mayerné Nagy Zsuzsanna  - U13, Gulyás Péter - női ifjúsági és felnőtt csapat, Gulyás Péter, Nagy Attila - Fiú2 csapat, U14, Nagy Attila – férfi ifjúsági, Erdélyi László – férfi felnőtt) átadásra kerültek a díjak, majd vacsorával zártuk az est hivatalos részét.

A képre kattintva Facebook fotógaléria nyílik a bankett legjobb pillanatairól! Megtekintéséhez nem szükséges regisztrálni!

Díjazottak:
 
Lány 2 korcsoport: 

Legtöbbet fejlődött játékos: Sass Blanka

Hosszú ideje csapatunk tagja a következő kislány, aki már öt éve, nagycsoportos kora óta jár edzésekre. Évről évre egyre ügyesebben dolgozott. Mára már több cselt is alkalmaz játékában, remekül veszi észre az elé tárulkozó lehetőségeket, viszi végig a labdát akár az egész pályán egyedül, s lövi a szebbnél szebb gólokat! Csak úgy kígyózik az ellenfelek között. Öröm nézni, ahogy csinál egy egy indulócselt, vagy ziccert lő! Kitartása meghozta a várt eredményt, így az év legtöbbet fejlődött játékosa Sass Blanka.

Lány 2 korcsoport:

Legjobb játékos: Kecskeméti Hanga

Aki ebben az évben ezt a díjat kapja, a leghosszabb ideje a csapatunk tagja, fogalmazhatunk úgy is, hogy alappillére a társaságnak. Hat éve már, azaz négy éves korától edz fáradhatatlanul, és nagy elánnal. Kiváló csuklóval szórja a gólokat a kapuba. Remekül lát a pályán és nagy odaadással segíti a kisebbeket, valamint az újonnan érkező csapattagokat. Csodás színfoltja csapatunknak, nagy reményeket fűzünk hozzá a jövőben, Ő pedig nem más mint Kecskeméti Hanga.

Lány 1 korcsoport:

Legtöbbet fejlődött játékos: Kocsi Hanna

Az a sportoló, aki ebben az évben az egyik legtöbbet fejlődött játékosává vált a Kézilabda Klubnak, már régen szorgalmasan jár az edzésekre. Ettől az évtől kezdve, pedig játszik a Gyermekbajnokságban is. Kora szerint idén és még jövőre is beépíthető az U 13 as korosztályban nevezett csapatunkba. Jól beilleszkedett a társai közé. Rendkívül szorgalmas és szerény. Minden edzésen aktívan részt vett, az edzői utasításokat maximálisan betartotta és teljesítette. A feladatokhoz való hozzáállása maximális, tudása egyre magabiztosabb. Reméljük, hogy szorgalma és a motiválhatósága ilyen marad a továbbiakban is, és még sokáig tudunk együtt dolgozni, fejlődni. Gratulálunk Kocsi Hannának a csapatunk kiváló beállósának és szélsőjének.

Legjobb játékos: Dénes Veronika

Az a sportoló, aki ebben az évben a legjobb játékos díjat érdemelte ki, szintén versenyzett a tavalyi Gyermekbajnokságban is. Leginkább beálló poszton számíthatunk rá és a védekezésben kulcs szerepet tölt be. Tudása egyre magabiztosabb így a csapat stabil embere. Könnyen tanul és  a megszerzett tudást jól hasznosítja a játékban is. Társai szeretik, számíthatnak rá. Az idei bajnokság eddig lejátszott mérkőzései után a 100 nevezett játékos közül a 35. helyen végzett a góllövőlistán. Szorgalmas és jól motiválható. Tudásvágya remélhetőleg még sokáig megmarad és továbbra is ilyen jól halad a fejlődésében. Gratulálunk Dénes Verának / Verusnak/ e szép teljesítményhez!

Fiú2 korcsoport:

Legtöbbet fejlődött játékos: Megyeri Bence

Rajongója a kézilabdázásnak, a sportnak! Az utóbbi időben egyre több megmérettetés adódott és így lehetőség nyílt számára, hogy a benne rejlő tehetséget és elszántságot megmutassa. Edzéseken rendszeres részt vesz, és szorgalmasan, alázattal dolgozik. A munkának nem marad el az eredménye, mivel láthatóan élvezi amit csinál, hiszen egyre több siker éri a labdás mozgással töltött idő alatt. Szilárd jellem és erős alkat, melyet pl. védekezésben ügyesen kamatoztat. Kitartó munkája és hozzáállása, az edzéseken mutatott viselkedés és elvégzett munka, példaértékű lehet a többi társa előtt. Gratulálunk neki és további sok sikert kívánunk Megyeri Bencének.

Fiú 2 korcsoport:

Legjobb játékos: Juhász László

Már régóta tagja az abonyi kézilabda klubnak. Aktív szerepvállalásának köszönhetően hamar felkeltette a figyelmet és központi szerepet tölt be az edzéseken. Kitartó hozzáállásának hála a rábízott feladatokat ügyesen oldja meg. Lendületes és támadó szellemű játéka nem engedi, hogy egy egy támadás is lassú lefolyású legyen. A mérkőzéseken nem csak mezőnyjátékosként, hanem kapusként is bizonyított már. Dinamikus és lendületes mozdulatai itt is borsot törtek az ellenfél orra alá. A továbbiakban is hasonló kitartó edzésmunkát és sikeres meccseket kívánunk neki! 2017-ben a legjobb játékos díját Juhász László érdemelte ki.

Fiú 1 korcsoport:

Legtöbbet fejlődött játékos: Jánny Dániel

Az edzések egyik állandó résztvevője, szorgalma kimagasló, technikai és taktikai tudásszintje a rengeteg munkának köszönhetően sokat javult. Fejlődésének köszönhetően, az idei évben az U14-es gyermekbajnokságban szereplő csapatunk lelkes tagja lett. Ebben az évben a legtöbbet fejlődött játékos díját Jánny Dániel kapja.

Legjobb játékos: Fábián Gábor

Abonyi KC fiú 1, azaz U14-es csapat legjobb játékosa díját az a sportoló kapja, aki példamutató szorgalmának és kitartásának köszönhetően az évek során kimagasló fejlődést mutatott. A fegyelmezett edzésmunkájának és játéktudásának köszönhetően, az elmúlt évben a gyermekbajnokságban szereplő csapatunk stabil, meghatározó tagja lett. Ő nem más, mint Fábián Gábor.

Szponzorok:
Szeretnénk megköszönni támogatóinknak az idei évben nyújtott segítséget,
Köszönjük a bajnoki mérkőzések és tornák plakátjának elkészítését a Julius Designak Kaczúr Gyula személyében.
Köszönjük GediPress Digitális Reklám és Nyomda Stúdiónak azaz Egedi Gábornak a Kincskeresőben közzétett hirdetéseinket.
Köszönjük az Abony.hu-nak az online médián történő hirdetéseket és Székely Szilárdnak az eseményeinken készített képeket.
Köszönjük Jánny Csabának és Csányi Péternek a Ceragent Kft. jóvoltából az idei évben nyújtott támogatást.
Köszönetünket fejezzük ki Nyitrai Lászlónak, mint egyéni vállalkozónak az idei évben tett felajánlásaiért és köszönjük Bárány Sanyi bácsinak is, aki idei évben is sokszor látta vendégül a csapatokat és segítséget nyújtott több rendezvény kapcsán is.
Köszönettel tartozunk az Innoven Kft-nek, hogy rendezvényeinket, egyesültünket támogatja és vendégül látja.
Köszönettel tartozunk, Molnár Andrásnak a hosszú évek óta szódával támogatja az egyesületet.
Köszönetünket fejezzük ki a Csontos Patika, azaz Csontos Ildikó részére is, hiszen szinte a teljes egészségügyi felszerelést biztosítja az egyesületünk részére.
Köszönjük az Agropont Kertészeti Áruháznak is az elmúlt évben adott támogatását.
Köszönjük, hogy mögöttünk áll a Jen-Zo Sportszeráruház, akik rendezvényeinkre ajánlottak fel különdíjakat, és akik a sportszerek beszállításában működnek közre.

Az Abony.hu-nak beszámolt az Abonyi Kézilabda Club vezetősége.

Köszönet a fotókért Székely Szilárdnak!