Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 november 21 kedd - 08:06:45     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_torna_es_akrobatika_klub_eredmenyek_abony_abony.hu_2017.jpgAz őszi szezon nagyon rövid lett az akrobatikus tornában. A tavaszi három pontszerző verseny után, csak két kvalifikációs megmérettetés jutott a sportolóknak, ami nagyon megnehezítette a Magyar Bajnokságra való bejutást.

Az első versenyt 2017. október 28-án rendezték Érden, ami még kicsit nehezen indult a lányoknak, sok volt az apróbb rontás. A második megmérettetésre 2017. november 18-án került sor Gödöllőn, a Grassalkovich Kupán, itt már sokkal összeszedettebbek voltak, aminek köszönhetően MINDEN EGYSÉGÜNK - akinek rendeznek  kategóriájában Magyar Bajnokságot - KVALIFIKÁLTA MAGÁT. 

Számunkra a szezonnak ez az utolsó a legfontosabb versenye (ide csak a legjobb hat jut be, kategóriánként), amelynek a különlegességét idén az adja, hogy a szakág történetében először rendezik vidéken! A helyszín 2017-ben Abony lesz.

Szeretettel várunk mindenkit 2017. november 25-én, 11.00 órától Abonyban, a Varga István Városi Sportcsarnokban, az Akrobatikus Torna Magyar Bajnokságon! A belépés díjtalan!

Eredmények:
ÉTC Kupa
Újonc kategória:
- Leány páros: Diószegi Csenge- S. Tóth Dorka 4.
- Leány hármas: Szabados Szabina- Benyus Fruzsina- Debreczeni Lili 5.
Gyermek kategória:
- Leány páros: Debreczeni Lili- Nagy Karina 5.
- Leány hármas: Antal Fruzsina- Benyus Adél- Kovács Ildikó 7.
Youth kategória:
- Leány hármas: Gócsa Lili- Ádám Barbara- Bata Brigitta 7.
Menyhárt Edina- Marchini Lorenza- Király Liliána 5.
Serdülő kategória:
- Leány hármas: Bajtai Evelin- Speckner Anna- Vágó Luca 2.
IFI-felnőtt II: Szabados Brigitta- Kormos Kata- Kiss Dorottya 2.

ÉTC Start Kupa
Gyerek páros: Marchini Martina- S. Tóth Panka 4., Király Kitti- Török Anna 7.

Grassalkovich Kupa
Újonc kategória:
- Leány páros: Diószegi Csenge- S. Tóth Dorka 3.
- Leány hármas: Szabados Szabina- Benyus Fruzsina- Debreczeni Lili 5.
- Leány páros: Debreczeni Lili- Nagy Karina 6.
- Leány hármas: Antal Fruzsina- Benyus Adél- Kovács Ildikó 7.
Youth kategória:
- Leány hármas: Gócsa Lili- Ádám Barbara- Bata Brigitta 5., Menyhárt Edina- Marchini Lorenza- Király Liliána 6.
Serdülő kategória:
- Leány hármas: Bajtai Evelin- Speckner Anna- Vágó Luca 1.
IFI-felnőtt II: Szabados Brigitta- Kormos Kata- Kiss Dorottya 1.
 
A képekért köszönet Antal Péternek.

Az Abony.hu-nak beszámolt Szalinka Szilvia edző.