Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 november 03 péntek - 14:41:26     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Lakossági jelzések és bejelentések alapján az önkormányzat megkereséssel fordult az NHSZ Szolnok Kft. felé az alábbi kérdések tisztázása érdekében:
 
1. Nyitva tarthat-e az Abonyi Hulladékudvar hétvégén?
Lakossági igény merült fel az Abonyi Hulladékudvar lehetséges hétvégi nyitva tartására a zöldhulladékok elhelyezése érdekében. Az önkormányzat kérése alapján 2017. november 1-jétől minden hónap első szombatján 08:00-12:00 óra között nyitva tart az NHSZ által üzemeltetett Abonyi Hulladékudvar. Amennyiben az ügyfélforgalom indokoltnak tartja, a folyamatos szombat délelőtti nyitva tartást is bevezethetik.

2. Szelektálva végzi-e a hulladékgyűjtést az NHSZ Szolnok Kft?
A hulladékürítést szelektálva végzi az NHSZ Szolnok Kft, a szelektíven gyűjtött hulladékok nem kerülhetnek a kommunális hulladékok közé. Megtévesztő lehet, hogy mind a kommunális, mind a szelektív hulladékok ürítését ugyanolyan típusú, felépítményű és színű gépjármű végzi.

3. Minden esetben elszállítják-e a háztartásokból a zöldhulladékok gyűjtésére szolgáló zöld színű zsákokat? 
Az NHSZ Szolnok Kft. minden esetben elszállítja az ingatlanok elől az NHSZ emblémával ellátott, zöld színű, biológiailag lebomló zsákokat, de kizárólag a zöldhulladékok gyűjtésére kijelölt napokon, amelyet itt tekintheti meg. Csakúgy, mint a szelektíven gyűjtött papír és műanyag esetében, a zöldhulladék szállítását is külön, szelektíven végzi a szolgáltató.

Abony Város Önkormányzata