Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 október 26 csütörtök - 17:40:19     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Szombati napon fontos mérkőzések vártak csapatainkra, ugyanis annak a Dunakeszinek a csapatait fogadtuk, akik eddig veretlenül álltak a tabella elején. 

Az elmúlt bajnoki évadban elég szoros eredményű mérkőzéseket játszottunk, így tudtuk, hogy most is nehéz dolgunk lesz, hogy itthon tartsuk a pontokat. Sajnos ez azonban most nem teljesen így alakult. Ezúttal egy nagyarányú vereség és egy tekintélyes győzelem lett a két csapat közti mérleg.

Junior csapatunk - ugyan voltak hiányzók - igen csak tudása alatt teljesített ezen a mérkőzésen az elég jó játékerőt képviselő, 2016/17-es bajnokság döntőse, a VS Dunakeszi ifjúsági csapata ellen. A mérkőzés elején megmutatta ellenfelünk, hogy kikkel is állunk szemben. Az első játékrészben szinte két vállra fektették csapatunkat, akik a lefújásig csak rohantak az eredmény után. A 10-22-es félidőt követően 31:45 lett a mérkőzés végeredménye.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!

Felnőtt csapatunk kissé megilletődötten kezdte a mérkőzést. Azt is hihette a szép számmal megjelent néző és szurkoló sereg – akiknek ezúton is köszönjük a jelenlétet és bíztatást -, hogy egy jobb csapattal találja szemben magát az Abony. Ezt gyorsan meg is cáfolta a CSAPAT és egy 4:0, majd egy 5:0 szériát követően már magához is ragadta az irányítást a hazai csapat. Egy fordulattal feljebb kapcsoltunk, amit már a keszi csapati nem bírt. A negyedóra játék után kialakult 5 gólos gólkülönbséget, az első 30 perc után 9 gólra növeltük. A második játékrészt továbbra sem lehetett könnyedén venni. A vendégcsapat próbált kapaszkodni, de folyamatosan kopott az ereje, mi is hibákat vétettünk, azonban azt ellenfelünk nem tudta kihasználni. Annak ellenére, hogy tetemes gólkülönbség alakult ki a mérkőzés végére, amelyhez a hazai oldalon a kaputeljesítmény is hozzájárult, Erdélyi László nem volt megelégedve a látottakkal és ösztönzi, bíztatja a jobb játékra csapatát. Ami azért is fontos, mert ezen a hétvégén egy újabb nagy rivális otthonában lépünk pályára, egy biztosan küzdős és nehéz mérkőzésen az Üllő vendégeként.

Ifjúsági

TKE-Abonyi KC – VS Dunakeszi 31:45 (10:22)

Játékosok: Berta E.(1), Bugyi Cs.(1), Falusi D.(5), Kiss D. (3), Kiss J.(1), Kelemen P.(1), Komáromi Z.(9), Majoros L., Szabó K.(1),Varga A.(9),
Kapus: Bugyi G., Pintér L.

Mérkőzés eredményének alakulása: 5.p 1:5; 12.p 2:10; 20.p. 5:15; 25.p.6:18; 30.p. 10:22; 37.p.13:26; 40.p. 16:28; 45.p. 21:32; 50.p. 24:38; 56.p. 26:42; 60.p. 31:45

Felnőtt

Abonyi KC – VS Dunakszi 35:23 (19:10)

Játékosok: Benkucs Z.(1), Bugyi M. (7), Gulyás P. (1), Gulyás Zs.(1), Juhász I. (1), Mészáros L.(6), Nagy A., Prunner A.(3), Szűcs B.(5), Urbán L.(4), Újhelyi T.(5), Újhelyi Z.(1),
Kapusok: Pallér P.,Pál I.

Mérkőzés eredményének alakulása: 3.p 0:3; 8.p 4:3; 15.p. 9:4; 20.p.10:6; 25.p.14:9; 30.p.19:10; 35.p.20:12; 40.p. 22:14; 45.p. 26:16; 50.p. 29:18; 55.p. 32:21; 60.p. 35:23

Hajrá Abony!

Az Abony.hu-nak beszámolt Mádi Csaba az Abonyi Kézilabda Club Férfi Szakosztályának vezetője.

Fotó: Székely Szilárd