Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 október 21 szombat - 10:30:26     Intézményi hírek      Hozzászólás0

Jubileumi találkozóra invitálta a helyi és a járásban dolgozó szakembereket a Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás Humán Szolgáltató Központja, 2017. október 17-én.

Három évforduló köré szerveződött a rendezvény: a Családsegítő Szolgálat idén ünnepli 25 éves fennállását, 10 éve alakult meg a Gyermekjóléti Szolgálat, a Támogató Szolgálat pedig 10 éve működik városunkban.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!

A szakmai találkozót Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony nyitotta meg ünnepi gondolataival:

- A mai napig nagyon sok önkéntes tevékenykedik, de szükség van egy olyan szakszolgálatra, amely mögött ott van a tudás, a tervszerűség, a jogi tanácsadás. Egy stabil, hivatástudattal rendelkező gárda tudja a város lakosságát átsegíteni a nehézségeken - hangsúlyozta polgármester asszony. - Legyen az a nehézség egy válás, betegség vagy a munkahely elvesztése, a szociális munkások nagyon sokat tudnak segíteni a krízishelyzetekben - tette hozzá.

Madár Csaba, a Pest Megyei Kormányhivatal főosztályvezető-helyettese és Takács Imre szociológus, a Magyar Családsegítők és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesületének elnöke értékelte a szociális szféra elmúlt 25 esztendejét. Kovácsné Prágai Ilona szociálpedagógus a jelzőrendszer együttműködésének tapasztalatairól számolt be, Egedyné dr. Görög Klára ügyvéd összegezte a családok jogi segítségnyújtásának elmúlt több mint 2 évtizedét. Deákné Orosz Zsuzsanna intézményvezető a Humán Szolgáltató Központ történetébe engedett bepillantást, és idézte fel az intézmény mérföldköveit.

Abony Város Önkormányzata nevében köszönetünket fejezzük ki a szociális területen dolgozóknak önzetlen és áldozatos munkájukért!

Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika