Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 október 11 szerda - 09:50:44     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Szülői értekezlettel startolt a „Sulimoped” program Pest megyében

A „SuliMoped” program az ORFK-OBB jóvoltából a 2017-es és 2018-as tanévben, Pest megyében Abonyban, a Somogyi Imre Általános Iskolában folytatódik, amelyre azok a nyolcadik osztályos tanulók jelentkezhetek, akik a kiválasztási feltételeknek megfeleltek és teljesítették az előzetes gyakorlati és elméleti eljárás feladatait, valamint a pedagógusok és szüleik is támogatták részvételüket. Az idei tanévben az előzetes válogatókat követően 55 szerencsés fiatal vehet részt a programban.

A rendhagyó szülői értekezlet egyben az ünnepélyes megnyitó is volt, amelyen Nádházi Brigitta r. százados a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balestmegelőzési Csoport Vezetője köszöntötte a meghívott vendégeket, majd ismertette a programot.


Hartmann Sándor a Gyorsjogsi Kft. ügyvezető igazgatója köszöntőjében kiemelte a szülők felelősségét is, hiszen az ő beleegyezésük nélkül gyermekeik nem lehetnének részesei ennek az egyedülálló kezdeményezésnek.Mák László a Pest Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály képviseletében szólt a jelenlévőkhöz és elmondta, hogy a felnőtté válás küszöbéhez érve lehetőségük nyílik a „SuliMoped” program keretén belül segédmotoros kerékpár vezetésére jogosító vezetői engedély megszerzésére.  Eredményes felkészülést, sikeres vizsgát és balesetmentes közlekedést kívánt a résztvevő hallgatóknak.Hoffmann Csaba az E-educatio Információ Technológia Zrt. képviseletében a programban résztvevő hallgatóknak bemutatta az e-learning képzés gyakorlatban történő felhasználását és részletes tájékoztatást adott az elektronikus oktatási módszerről.

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság