Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 szeptember 28 csütörtök - 11:10:54     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_kezilabda_club_ferfi_szakosztaly_abony_abony.hu_2017.jpgMiután győzelemmel tértek hazai csapataink az előző fordulóban az ESMTK és a Pásztói KC otthonából, az elmúlt hétvégén mi láttuk vendégül a Martonvásári KSE junior és a Százhalombattai KE felnőtt csapatát.

A mérkőzéseket megelőzően, mérlegelve ellenfeleink korábbi eredményeit, nem lehetett kérdés, hogy itthon tudjuk-e tartani a bajnoki pontokat. A junior mérkőzés első perceiben rendeződtek az erőviszonyok. Negyed óra játék után már egy megnyugtató előnyre tettünk szert, amit folyamatosan növelni tudtunk és így csak a saját játékunkra tudtunk koncentrálni. Juniorjaink - bár kissé szezonkezdeti formában - tudatosan és magabiztosan hajtották végre az edzői utasítást. A martonvásári fiatalok nem adták fel és végig küzdötték a 60 percet. Mieink közül mindenki pályára lépett és mindenki hozzá tudott tenni a 40:26-os eredményhez.

A mérkőzésekről készült galériáért klikk a képre!

Játékosok: Bagi N.(1), Benyus M., Berta E.(2), Bugyi Cs.(3), Kiss Döme (3), Komáromi Z.(15), Majoros L.(3), Ollári Sz. (2), Szabó K.(4), Varga A.(7)

Kapus: Bugyi G., Pintér L.

Mérkőzés eredményének alakulása: 5.p 4:2; 10.p 8:3; 15.p. 11:4; 20.p.13:5; 26.p 15:8; 30.p. 19:10; 35.p. 22:12; 40.p. 25:13; 50.p. 31:17; 55.p. 34:21; 60.p. 40:26

Felnőtt csapatunk ismét a feljutásért lép pályára hétvégéről-hétvégére, ezért csakis az újabb két pontról lehetett beszélni. Az idei sorolás kedvező számunkra, mivel úgymond van idő az első 3 fordulóban belerázódni a csapatnak a bajnoki menetelésbe, de hiba nem fér bele. Ezúttal egy szívós Százhalombattával találtuk szembe magunkat, akik megpróbáltak lépést tartani csapatunkkal. Erdélyi László edző igyekszik minden mérkőzésen a maximumot kihozni játékosaiból, a csapatból. Ez most sem volt másképp és esélyt sem adtunk ellenfelünknek, annak ellenére, hogy többet hibáztunk, mint ami megengedhető. A csapatjáték egyre dinamikusabb, összeszokottabb, még egy-egy egyéni teljesítményen és a helyzet (ziccer) kihasználáson kell javítani. A 17-10-es félidőt követően még tudtuk fokozni a tempót, ellenfelünk pedig elfáradt, végül pedig 42:25 lett a mérkőzés végeredménye.

Abonyi színekben bemutatkozott új játékosunk Tárnyik Ferenc is, akit az NB II-es Mezőtúr csapatától igazoltuk átlövő posztra.

Játékosok: Benkucs Z.(4), Bugyi M. (7), Gulyás Zs., Juhász I., Mészáros L.(4), Nagy A., Prunner A.(1), Szűcs B.(6), Tárnyik F.(4), Urbán L.(1), Újhelyi T.(7), Újhelyi Z., Varga R.(5), Vígh J.(3)

Kapusok: Pallér P., Pál I.

Mérkőzés eredményének alakulása: 5.p 2:1; 8.p 5:1; 15.p. 10:4; 23.p.12:6; 26.p. 15:8; 30.p. 17:10; 35.p. 21:12; 40.p. 26:16; 45. p. 29:19; 48.p. 30:21; 54.p. 38:22; 60.p. 42:25

Ezen a hétvégén Diósdra utaznak csapataink, kiknek a 3 fordulót követően csak a junior csapatuk tudott pontot szerezni. Bízunk csapataink újabb győzelmeiben!

Hajrá Abony!

Beszámolt: Mádi Csaba, az Abonyi Kézilabda Club Férfi Szakosztályának vezetője
Fotó: Székely Szilárd