Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 szeptember 25 hétfő - 14:20:55     Városi rendezvények      Hozzászólás0

abonyi_bolhapiac_piac_vasarcsarnok_oktober_abony_abony.hu_2017.jpgOktóber 14-én (szombaton) újra Bolhapiac az abonyi piacon! Helyek 200,-Ft/m2-ért foglalhatók a piac szabadterén, rossz idő esetén pedig a fedett piaccsarnokban.

Egy újabb lehetőség, hogy mindenki kortól függetlenül megossza forintos kacatjait vagy épp értékes ritkaságait az érdeklődőkkel és vásárlókkal. Várjuk a néniket és bácsikat, mamákat és papákat, anyukákat, apukákat, és minden fiatalt aki szeretné magát kipróbálni piaci kofaként. Itt az ideje felkutatni a lakást a porfogó retró kincsek után és szert tenni egy kis plusz zsebpénzre.

Ötletadóként íme néhány árucikk amit szívesen várunk:
Régi használati tárgyak, bútorok, képek, festmények, fotók, újságok, iratok, emléktárgyak, csecsebecsék, retro ruhák és kiegészítők, régi munkaeszközök akár a századelőtől a '90-es évekig. A lista szinte végtelen és természetesen bárkit bármivel szívesen fogadunk!
Emellett a várunk minél több kedves érdeklődőt és vásárlót, hogy megteremthessük a hamisítatlan bolhapiacos hangulatot.

Árusnak jelentkezni és helyet foglalni a piac napján, október 14-én lehet egészen kora reggel 6 órától Pető Sándornál a Piaccsarnok irodájában. Érdeklődni ugyanitt.