Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 szeptember 22 péntek - 16:44:42     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_kezilabda_club_noi_szolnok_abony_abony.hu_2017.jpgVasárnap délután játszottuk az idei szezon első bajnoki meccsét, méghozzá hazai pályán. Szolnok csapata - amely most került fel NB II-be - látogatott el elsőként hozzánk. 

Junior csapatunk új arcokkal, és új edzővel mutatkozott be mind a szolnoki csapatnak, mind a nézőknek. Az első félidő elég szoros volt, a mérkőzés elején lendületesen játszottunk, de a sok technikai hibánk miatt hamar felzárkózott az ellenfél csapata. A félidő után egy teljesen más hangulatú csapat lépett a pályára. Gördülékenyen vettük az akadályokat, sikerült előnyhöz jutnunk és ezután már csak néhány gólt tudtak dobni a szolnoki játékosok. Remek eredménnyel zártuk az első fordulót. Jövő héten Makóra utazunk, addig is keményen edzünk tovább és készülünk a következő megpróbáltatásra! 

Gulyás Péter, az új junior edző gondolatai a csapatról és a mérkőzésről:
"Speciálisan nem készültünk, hiszen az általános építkezés és a csapategység kovácsolása zajlik még. Az új játékosok beilleszkedése kulcskérdés. Emellett fontos a komplett csapat és az általam felállított új és más elvárások összhangba hozása. Véleményem szerint egy ütőképes keret áll most rendelkezésre, melyből egy kis ízelítőt kaphattunk a mérkőzés második felében. Szervezett és jobban működő védelmünknek köszönhetően, a megszerzett labdák, gyors és pontos lerohanásaink végén az ellenfél kapujába kerültek. Bizakodó és optimista vagyok a szezont illetően. Hajrá Csajok!"

Bárány József, a klub elnöke így nyilatkozott a meccsről:
"Önbizalom növelő győzelmet arattak fiataljaink. Több új és fiatal játékos érkezett a juniorjainkhoz. Jó volt látni, hogy klubunk saját nevelésű játékosai is szerepet kaptak a mai meccsen. A földön kell maradni a győzelem ellenére is, hiszen nagyon hosszú a bajnokság. De biztos vagyok abban, hogy ez az új csapat az új edzővel sokra viheti. Gratulálok!"

Végeredmény:
Abonyi KC-Szolnoki KCSE: 33-21
Góllövők: Pap Karolina (13),Batta Fruzsina (4), Bokor Fruzsina (4), Rieger Melanie (3), Patai Laura (3), Tóth Mónika (3), Balogh Edina (1), Duka Vanessza (1)

A junior mérkőzés után felnőtt csapatunk lépett pályára. Csakúgy, mint a junior csapat esetében, sok új játékost láthattunk Abony színeiben. A meccs elején kicsit kapkodtak, rendezetlenek voltak, mind támadásban, mind védekezésben. Szinte fej-fej mellett haladt a két csapat, a félidőt csupán 3 gólos előnnyel tudták zárni a mieink (13-10). A második félidőre összekapták magukat, kemény védekezéssel, pörgős támadásokkal megnyerték az első meccset, ezzel nagy lendületet szerezve a további munkához és mérkőzésekhez.

Bárány József, a klub elnöke így nyilatkozott a meccsről: „Rendkívül jó volt látni a csapaton, hogy akarja a győzelmet. Az új játékosok játékán sem az látszott, hogy nem régóta vannak itt. Ha ezt a lendületet tudjuk tartani és rendesen dolgozunk tovább egy jó évnek nézhetünk elébe. Gratulálok a hölgyeknek!”

Végeredmény:
Abony KC-Szolnoki KCSE: 30-21
Góllövők: Áy Nikolett (10),Tar Zsófia (5), Ács Rebeka (4), Kovács Nikolett (4), Molnár Krisztina (3), Patkós Gabriella (2), Tóth Mónika (1), Tátrai Renáta (1)

Hajrá Abony!

Az Abony.hu-nak beszámolt: Rieger Melanie
 
A bajnoki szezon kezdetét megelőzően készült videós összeállításukat az alábbiakban tekinthetik meg:
A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.