Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 szeptember 22 péntek - 14:10:08     Sporthírek      Hozzászólás0

pinter_es_tarsa_amator_labdarugo_bajnoksag_oszi_ii_fordulo_abony_abony.hu_2017.jpgSzeptember 7-én és 14-én játszották le a Pintér és Társa kispályás labdarúgó bajnokság őszi szezonjának II. és III. fordulóját a sportcsarnokban.

A II. forduló összefoglalója:
Gelbert Eco Fc-Spcd Se: 4-0.
Gól: Kiss B, Király Cs, Homoki M, Boros Zs.
Az első mérkőzés három kiállítást is hozott, bár nem a durvaságok miatt. Két játékost sípszó utáni labda elrúgás miatt, egy edzőt reklamálásért. A Gelbert a mérkőzést simán lehozta négy góllal.

Bármikő-Strandkisvendéglő-Tébabeton: 3-0.
Balázs Karcsiék sima mérkőzésen vannak túl. Az ellenfél egy embert tudott kiállítani ellenük, így a Bármikő játék nélkül vitte a 3 pontot.

Imperiál -Imperiál Csikók: 17-1.
Gól: Kállai I:8, Nagy D:6, Oláh K:2, Király Z.
A Csikók még nem értek fel ehhez a szinthez, főleg nem Kállai Pistiék szintjéhez. A valaha volt legnagyobb vereséget szenvedve kikaptak, és mi lett volna, ha bemegy a 11 kapufa is?

Gelbert Eco Fc 2-Pintér és Társa: 0-6.
Gól: Szabó B., Balogh K, Vízner E., Molnár G., Lakatos M. (2)
Az utolsó mérkőzés nagy csatát hozott az első félidő végéig. Ekkor Szabó Bence irgalmatlan nagy gólt lőtt és a Gelbertesek 1 góllal mehettek a félidőre. A második félidő ott folytatódott ahol az első abbamaradt és a Pintéres fiúk hatig meg sem álltak a góllövésben.

A III. forduló összefoglalója:
Téba Beton-SzPCD SE: 6-1.
Gól: Illés A (4), Serfőző A, Csikos J., Kustián.
A ceglédberceleik a mérkőzés elején betaláltak, majd négy ziccert kihagytak. Ez megbosszulta magát, mert a Téba rákapcsolt és hatot hintett a fiatal, berceli csapatnak.

Imperiál Csikók-Pintér Társa: 2-8.
Gól: Hegedűs M, Homoki K., Szabó Bence 2, Molnár G 2, Juhász 2, Lakatos M 2.
Az öregekkel megtűzdelt Csikók nem segítettek az eredmény jobbá tételében. A mérkőzést erőlködés nélkül, simán lehozta a Pintér. Az előző fordulóban tévesen lett kiírva, hogy a Gelbert 2 6-0-ra megverte a Pintér és Társát. Megkövetve őket kiírom a rendes eredményt Gelbert 2-Pintér és Társa 0-6.

Gelbert Eco Fc I - Bármikő-Strand kisvendéglő: 4-2.
Gól: Szabó K 2, Baksa M, Boros Zs., Imre J 2.
A mindig kemény mérkőzést játszó két csapat most sem adta alább. Az első félidő gyors gólváltással kezdődött, Szabó K betalált, majd Imre J válaszolt, ekkor erőre kapott a Bármikő. Ezután jött a meglepetés, egy felívelt labdát kiszorított lehetetlen helyzetből a kapuba fejelt Szabó K (Cr7) és újra előnybe került a Gelbert. A gól miatt, vagy csak elfáradtak, a Bármikő így már nem volt olyan átütő erejű és simán kikapott 4-2-re.

Rendőrőrs-Gelbert Eco Fc II: 3-1.
Gól: Gór V, Kósik, Nagy K., Farkas S.
A nap "rangadóját" ez a két csapat játszotta, nem a tabellán elért helyezés, hanem a hősies küzdelem miatt. Gór "Gól" Viktor és Szabó Martin vezetésével olyan tűzijátékot rendeztek, hogy csoda volt 0-0-s első félidő. A második játékrészben kijöttek a fáradság jelei a Gelbertes fiúkon és kikaptak 3-1-re, de óriási védőmunkát vittek végbe Dávid és Góliát csatájában. Külön ki kell emelni Szabó Imi óriási védéseit, amivel meccsben tartotta sokáig a Gelbert kettőt.

További információ: http://kispalyasfociabony.hu