Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 szeptember 12 kedd - 13:57:17     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Pályázati forrásból még az idén megkezdődik az abonyi Corvin úti lakásotthon felújítása.
 
A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság sikeresen pályázott a "Corvin-lak" lakásotthonok korszerűsítése Pest megyében című projektjével, melynek részét képezi az abonyi Corvin úti bentlakásos otthon rekonstrukciója is.
 
A fejlesztés célja az épület gyermekközpontú elhelyezési feltételeket szem előtt tartó felújítása, az energiahatékonyságot is figyelembe vevő korszerűsítése, szükség esetén bővítése, belső átalakítása az ellátott gyermekek, fiatal felnőttek munkaerő-piaci és társadalmi integrációja és jogaik érvényesülése érdekében. A családias, a településbe szervesen integrálódó gyermekvédelmi szakellátás minőségének emelése.  

A Corvin utca 1. szám alatt található ingatlan 12 normál szükségletű gyermeknek biztosít családias légkörű otthont. Az épület és a tárgyi feltételek felújításra szorulnak korábban történt teljes körű beruházás hiányában.
 
A fejlesztés keretében megvalósul a fürdőszobák felújítása átstrukturálással, a belső valamint külső nyílászárók cseréje, a válaszfalak bontása, a szakszerűtlenül kialakított lépcső újraterveztetésére a könnyebb használhatóság érdekében, a fentieken kívül pedig a homlokzat teljes szigetelése, illetve valamennyi helyiség teljes festése. Emellett a megsüllyedt és balesetveszélyes teraszt is újraépítik és előtetővel látják el.
 
Jelenleg folyamatban van a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás. A munkálatokat várhatóan októberben kezdik el, és jövő decemberben fejezik be. 
 
Szerző: Darányi Erika