Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 szeptember 11 hétfő - 10:22:34     Sporthírek      Hozzászólás0

makai_mate_kezilabda_emlektorna_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abonyi Kézilabda Club idén 16. alkalommal rendezte meg a Makai Máté emléktornát. A nyári felkészülés végén és a bajnoki rajt előtt minden évben helyt adunk az egykori kiváló sporttársunkra való megemlékezésnek, mindezzel együtt felkészülési, versenyzési lehetőséget biztosítunk a résztvevő csapatok számára. Ezúttal kettős tornagyőzelemmel is adóztunk Máté emlékének.

A szombati napon pályára lépett a Karcag SE (NB II), a Túrkevei VSE (NB II) junior és felnőtt csapata, valamint a Kiskunfélegyházi HTK (megyei) felnőtt csapata az Abonyi KC csapatai mellett.

A junior mérkőzések eredményei:
Abonyi KC – Karcag SE 20:20
Túrkevei VSE – Karcag SE 30:19
Abonyi KC – Túrkevei VSE 32:21

Végeredmény:
I. hely Abonyi KC
II. hely Túrkevei VSE
III. hely Karcag SE


Legjobb mezőnyjátékos: Debreczeni Gergő Túrkevei VSE
Legjobb kapus: Simon Márton Túrkevei VSE
Gólkirály: Újhelyi Tamás (15 gól) Abonyi KC
Legjobb abonyi játékos: Komáromi Zoltán

A felnőtt mérkőzések eredményei:
Abonyi KC – Karcag SE32:24
Túrkevei VSE – Kiskunfélegyházi HTK 27:15
3-4. helyért Karcag SE - Kiskunfélegyházi HTK 27:24
1-2. helyért Abonyi KC –Túrkevei VSE 30:23

Végeredmény:
I. hely Abonyi KC
II. Túrkevei VSE
III. hely Karcag SE
IV. hely Kiskunfélegyházi HTK

Legjobb mezőnyjátékos: Jobbágy Gergő Karcag SE
Legjobb kapus: Török Róbert Túrkevei VSE
Gólkirály: Bugyi Máté (20 gól) Abonyi KC
Legjobb abonyi játékos: Varga Róbert

Valamennyi mérkőzés tartogatott izgalmakat, megmutatta a kézilabda szépséget, mindezt a legnagyobb sportszerűségben. Ezen a napon mindenki megelégedhetett a tornán nyújtott teljesítményével, hiszen még a felkészülési szakaszban vannak a csapatok és természetesen vannak hibák, nem tökéletes még a játék. Ennek ellenére izgalmas, és férfias küzdelmek zajlottak a pályán. A tornán is voltak kiemelkedő teljesítmények, melyeket szervezőként, egyesületünk külön díjazott a serlegek mellett értékes különdíjakkal is.

A két hazai csapat teljesítményével maximálisan elégedettek lehetünk, hiszen ezúttal torna győztesek lettünk. A mostani mérkőzéseken résztvevők kitettek magukért és csapatukért. Az elmúlt 5 hetes felkészülés jól sikerült, ami már a múlt heti edzőmérkőzésen is látszott, mely a többszörös NB.II bajnokságot megnyerő Kunszentmárton ellen zajlott. Csapataink egységesek, motiváltak, ami igen fontos lesz ebben a bajnoki évadban is a döntőbe jutáshoz. 

Köszönetünket fejezzük ki a Makai családnak, hogy ismét megadták a jogot a torna lebonyolítására!

Az Abony.hu-nak beszámolt Mádi Csaba az Abonyi Kézilabda Club Férfi Szakosztályának vezetője.

Fotó: Székely Szilárd
Még több fotóért keresse fel Facebook oldalunkat.