Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 július 07 péntek - 17:01:18     Sporthírek      Hozzászólás0

gelbert_kupa_gelbert_eco_fc_abony_abony.hu_2017.jpgVasárnap rendezték meg a városi füves pályán a III. Gelbert kupát. A Kupa szervezője a 2017 januárjától egyesületként működő (Skultéti László-Molnár Károly-Szabó Krisztián vezette) GELBERT ECO FC SE volt.

A rendezvényre a helyet az Abonyi KID FC biztosította, a nagypályán 3 db kézilabda méretű pálya került felfestésre. A körülmények és az időjárás adott volt egy jó színvonalú rendezvény lebonyolítására. A kupára 15 csapat regisztrált előzetesen, de sajnos két csapat végül nem tudott részt venni. A verseny 13 csapattal, 3 csoportban (5-4-4 csapat), 3 bíró vezetésével kezdődött.

Még több fotó a képre kattintva!

A résztvevő csapatok: Gelbert ECO FC I. (Abony), Rendőrőrs (Abony), Imperiál II (Abony), Téba-Beton (Szolnok), Örkényi Brazilok (Örkény), SZPCDSE (Ceglédbercel), Spártaiak (Szolnok), Sevilla-Sekanal (Abony), Imperiál I (Abony), Abonyi Két Torony (Abony), Gelbert ECO FC II (Abony), Körösi Fc (Kőrös), Pintér és Társa (Abony).

A csoportokból az első jutott tovább és a negyedik továbbjutó a legjobb második csapat volt. A továbbjutók: Imperiál II, Gelbert ECO FC I, Rendőr Őrs és a Téba-Beton.

A helyosztók lejátszására délután került sor. Az első mérkőzésen a Rendőr Őrs csapata mérkőzött az Imperiál II csapatával. Nagyon szoros mérkőzésen a Rendőr Őrs csapata nyert 2-1-re. A másik mérkőzésen a döntőbe jutásért a Gelbert ECO FC I csapata mérkőzött a Téba-Beton csapatával. A mérkőzést a GelbertECoFc I. nyerte 3-0-ra. 

A bronzmérkőzésen az előbbi két vesztes küzdött meg egymással. A Téba-Beton csapata már 4-0-ra is vezetett, de az Imperiál II csapata a mérkőzést 5-5-ös döntetlenre hozta ki. A büntetőkkel a mérkőzést az Imperiál II. csapata nyerte meg, ezzel megszerezve a bronzérmet.

A döntőben a GelbertECo FC I csapata a Rendőr Őrs csapatával vívott nagyon kemény, szoros és küzdelmes mérkőzést. Az első helyet 2-1 végeredménnyel a GelbertEcoFc I. csapata szerezte meg! 

A torna végeredménye: GelbertEcoFc I, Rendőr Őrs, Imperiál II.
A torna legjobb játékosa: Szabó Martin (Rendőr Őrs)
A torna gólkirálya: Kállai István (Imperiál II) - 13 gól
A torna legjobb kapusa: Szabó Bence (GelbertEcoFc I.)

A kupa közben több csapat is főzött és együtt ünnepelt, kikapcsolódott a barátokkal, ismerősökkel. Juniális jelleggel zajlott a vasárnap. 

Összességében elmondható, hogy a tavaszi idény lezárásaként egy színvonalas, sok-sok jó mérkőzést tartalmazó torna került megszervezésre. A környékbeli csapatok száma már jelzi, hogy valami elkezdődött Abonyban, a kispályás labdarúgás újjáéledt. Reméljük, lesz folytatás és még számos hasonló rendezvényről tudunk beszámolni.

Gelbert ECO FC SE