Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 május 27 szombat - 11:16:39     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

A Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának aktuális munkalehetőségei regisztrált álláskeresők részére:

Ceglédi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály
Félfogadás:
Hétfő: 08:30-15:00
Kedd: 08:30-15:00
Szerda: 08:30-15:00
Csütörtök (csak új ügyfelek részére): 08:30-12:00
Péntek: 08:30-13:00


Munkakör (FEOR)Iskolai végzettségMunkavégzés helyeFoglalkoztató
3213 - Építőipari szakmai irányító, felügyelőszakmunkásképző, általános iskolaAbonyTitán Strasse Ker-i és Szolg. Kft.
3311 - Ápoló, szakápolószakmunkásképző, általános iskolaAbonySANAMED Nonprofit Kft
7511 - Kőművesáltalános iskola, általános iskola, szakmunkásképzőAbonyPLIM Kft.
7534 - Burkolóáltalános iskola, szakmunkásképzőAbonyPLIM Kft.
7535 - Festő és mázolószakközépiskola, általános iskolaAbonyPLIM Kft.
8422 - Földmunkagép és hasonló könnyű- és nehézgép kezelőjeszakmunkásképző, általános iskolaAbonyTitán Strasse Ker-i és Szolg. Kft.
9119 - Egyéb takarító és kisegítőáltalános iskolaAbonySANAMED Nonprofit Kft
9310 - Egyszerű ipari foglalkozásúáltalános iskolaAbonyTitán Strasse Ker-i és Szolg. Kft.
9329 - Egyéb egyszerű építőipari foglalkozásúáltalános iskola, szakmunkásképzőAbonyPLIM Kft.
 
Forrás és bővebb információ: munka.hu. Érdeklődés a Munkaügyi Központban.

A közszféra legfrissebb, aktuális álláslehetőségei:
 
Állás megnevezéseKözzétevőMunkavégzés helye Típus
pszichológusPest Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi SzakszolgálatPest megye, AbonyKözalkalmazott
fejlesztőpedagógusPest Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi SzakszolgálatPest megye, AbonyKözalkalmazott
nevelőPest Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi SzakszolgálatPest megye, AbonyKözalkalmazott
gyermekfelügyelőPest Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi SzakszolgálatPest megye, AbonyKözalkalmazott
Gazdasági OsztályvezetőAbonyi Polgármesteri HivatalPest megye, AbonyKöztisztviselő
Gyógypedagógus (2 fő)Ceglédi Tankerületi Központ Abonyi Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános IskolaPest megye, AbonyKözalkalmazott
 
Forrás és még több információ: kozigallas.gov.hu