Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2010 március 23 kedd - 10:55:46     Városi rendezvények      Hozzászólás0

 
 
 
Házszám  Ezúton felhívjuk Abony Város lakosságának figyelmét, hogy Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének az utcanévről, a házszámtábláról, valamint a házszámozás szabályairól szóló 28/2003. (XII. 7.) számú rendelete alapján Abony Város közigazgatási területén előzetes felhívás után az ingatlantulajdonosok visszaellenőrzését megkezdték Abony Város Polgármesteri Hivatalának munkatársai.
 
A visszaellenőrzés során megállapítást nyert, hogy az előzetes felhívás ellenére sem kerültek a házszámok minden ingatlanon kihelyezésre, ezért ismételten felhívjuk a tulajdonosok figyelmét, a helyi rendeletre:

 
 
 
15. §. (1) bekezdése értelmében A házszámot a közterületi telekhatártól mért 10 méteren belül, 2-5 méter közötti magasságban, az épület közút felöli homlokzatán, vagy az ingatlan utcai kerítésén (bejárati ajtón) úgy kell elhelyezni, hogy az utcáról jól látható és olvasható legyen.  
18. § (1) Szabálysértést követ el és harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, aki:

a)      házszámtábla kihelyezésével, pótlásával, cseréjével, tisztántartásával, vagy az utcanévtábla kihelyezésének tűrésével kapcsolatos kötelezettségét megszegi”  
 
A fentiek alapján kérjük, szíveskedjenek a házszámtábla kihelyezéséről soron kívül gondoskodni.
 
 
 
Abony Város Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal