Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2010 február 25 csütörtök - 10:20:50     Hivatali hírek      Hozzászólás0

 
 
 
INGYENES ÉRVIZSGÁLAT


 
 
vizsgálat

Nagy az érdeklődés az ingyenes érvizsgálatra. Mint arról már korábban írtam, a Ceglédi Kórház közreműködésével ingyenes érvizsgálatot hirdettünk. Nagyon sok a jelentkező, közel 300-an vették már igénybe ezt a lehetőséget és kb. ennyi azoknak a száma is, akik márciusra kaptak időpontot. A vizsgálatot Bodor Zoltánné Évike végzi, aki lelkiismeretesen naponta 10-12 órát dolgozik. Köszönjük a munkáját.
 

A nagy érdeklődésre tekintettel a vizsgálatok szervezését tovább folytatjuk, előjegyzést, időpont egyeztetést  a 06/30-544-3662 számon lehet kérni.
 
A vizsgálat helye: Abony Báthory u. 2. sz. alatt /a Zeneiskolával szemben/.

 
 
 
Amit az érvizsgálat fontosságáról tudni kell
 
 
 
Az érvizsgálat elősegíti a még tünet- és panaszmentes szív és érrendszeri megbetegedések korai felismerését, így sok életet menthet meg.

 
A vizsgálat ajánlott annak:

 
·                 aki stresszes körülmények között él és dolgozik,
 
·                 aki túlsúlyos,
 
·                 aki dohányzik,
 
·                 akinek családjában előfordult magas vérnyomás vagy szívbetegség,
 
·                 akinek magas vérnyomása van,
 
·                 hölgyeknek, akik a változókorba lépnek,
 
·                 akinek magas a koleszterin és/vagy a vérzsír szintje,
 
·                 akinek bármilyen érbetegséggel összefüggésbe hozható panasza van,
 
·                 akinek váratlanul memóriazavara kezdődik, továbbá   lábdagadás, lábfájdalom, visszeres panaszok, seprű vénák, lábszárfekély, érszűkület esetén


 
 Az érvizsgálat sikeréhez....
  • a vizsgálat előtt 3 órán belül nem szabad bő ételmennyiséget, kávét fogyasztani, dohányozni.
  • 10 órával a vizsgálat előtt tilos alkohol tartalmú italt fogyasztani!
  • ajánlatos bőséges folyadék ivása a vizsgálat előtt.
  • a rendszeresen szedett gyógyszereket aznap is be kell szedni.  
A korai érvizsgálat nagy szerepet játszik a szív és érrendszeri megbetegedések megelőzésében, még abban a szakaszban amikor a folyamatok kontrollálhatók. Az érvizsgálat célja, hogy időben észrevegyék a kezdődő kóros folyamatokat, amikor még van lehetőség és idő a cselekvésre, ezzel sok életet tudnak megmenteni.

A vizsgálat teljesen fájdalommentes, nem jár kellemetlen utóhatásokkal. A kialakuló érbetegségek megelőzése szempontjából 30 év felett mindenkinek javasolt éves rendszerességgel.
 
Ha Ön az érhálózata állapotára kíváncsi, vagy érszűkületre utaló panaszai vannak, esetleg érbetegsége már ismert, akkor kérem hívja a fenti telefonszámot.    
 
Pető Istvánné Városunk Fejlődéséért Egyesület