Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2016 április 25 hétfő - 13:39:40     Kulturális hírek      Hozzászólás0

Az Abony.hu Szerkesztősége fotópályázatot hirdet „Abonyi anyák” címmel. A pályázatra olyan fotókat várunk, amelyek olyan pillanatokat, eseményeket örökítenek meg, melyeken abonyi édesanyák gyermeke/gyermekik körében szerepelnek. A fotózás történhet sportolás közben, állatkertben, egy-egy nevezetesség előtt, vagy otthon, a családi fészekben, a lényeg, hogy az Édesanya legyen a kép főszereplője. Kedves Édesanya! Nevezd be egy kedves, gyermekeddel/gyermekeiddel készült fotód a pályázatra! Kedves Gyermek! Küldj egy fotót, amelyen édesanyáddal együtt szerepeltek kettesben vagy a testvéreiddel együtt! Legyenek most a helyi Édesanyák a főszereplők.   

A pályázók köre: 
- Édesanyák 
- 14. életévüket betöltött gyermekek   

Fotóra vonatkozó kritériumok: 
- csak egy darab digitális fotóval lehet pályázni,
- legyen JPG formátumú (kiterjesztésű), 
- legyen legalább 800 képpont szélességű
- ne legyen 1 évnél régebben készült fotó, 
- nem lehet szkennelt fotó. 
 
Rossz minőségű fotót nem áll módunkban elfogadni (e-mailben/facebookon visszajelzést küldünk a fotó befogadásáról).   

Pályázat küldésére vonatkozó szabályok:

- A pályázatra szánt fotót elektronikus úton a sajtoreferens@abony.hu e-mail címre kell elküldeni, vagy az Abony.hu – Abony város hivatalos oldala Facebook oldalának üzenetként beküldeni 2016. május 08-ig éjfélig. 
 
A levél, amelyben a fotó elküldésre kerül, tartalmazza: 
- A képen szereplők nevét, és hogy az esemény, amit megörökít, miért volt fontos számotokra. 
- A pályázó nyilatkozatát, hogy az Abony.hu Szerkesztősége a fotót felhasználhatja Abony város hivatalos honlapján (www.abony.hu) és az Abony.hu – Abony város hivatalos oldala Facebook oldalán. 
- Kérdés esetén a fenti elérhetőség valamelyikére várjuk észrevételeiket.
 
Fenntartjuk azt a jogot, hogy a pályázatokat az Abony.hu Szerkesztősége előzetesen megszűri, és a témától eltérő, vagy vélhetően sértő képeket azonnal kizárjuk a pályázatból.   
 
A pályázatra beküldött fotókat az Abony.hu – Abony város hivatalos oldala Facebook oldalán május 9-én 18:00 órakor egy időben jelenítjük meg, így mindenki egyenlő eséllyel indul a „versenyen”. A pályázat nyertese az az abonyi Édesanya lesz, aki a legtöbb Facebook látogató szimpátiáját és a legtöbb kedvelést nyeri el. A pályázat/kedvelések lezárása május 16-án 19:00 órakor történik meg. Ezt követően hirdetjük ki az eredményt Abony város hivatalos honlapján (www.abony.hu) és az Abony.hu – Abony város hivatalos oldala Facebook oldalán.
 
A pályázat győztese egy nagyméretű vászonképet nyer, amelyen az Édesanyát családjával örökítjük meg az Abony.hu Szerkesztősége jóvoltából. A 2-3. helyezett az Abony.hu Szerkesztősége által összeállított ajándékcsomagot nyer.   
 
Abony.hu Szerkesztősége