Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2015 augusztus 05 szerda - 12:18:43     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

Ebben az időszakban nagyon sok faárus árulja portékáját házról-házra járva. Olcsó árakat ígérnek, melyektől sokan elcsábulnak és megbízható TÜZÉP telepek helyett az alkalmi árusokat választják. Könnyen előfordulhat, hogy előleget csalnak ki vagy a lakásba bejutva értéktárgyakat, készpénzt tulajdonítanak el. Ezért nagyon fontos, hogy csak megbízható helyről vásároljanak, idegent semmilyen ürüggyel és körülmények között se engedjenek a lakásba. A tüzelő lepakolásánál ne legyen egyedül, mert könnyen elterelik a figyelmét, kihasználják jóhiszeműségét. Gyakori módszer, hogy a mérlegelésnél becsapják. Mindenki csak olyan tüzelőanyagot vásároljon, melynek ellenőrizhető a származása, minősége, a szállító pedig rendelkezik megfelelő okmányokkal. Az alkalmi fakereskedők fantáziája kimeríthetetlen. Olcsó portékájukon különböző módszerekkel szeretnének túladni, természetesen minél nagyobb haszonnal. A megtévesztett vásárlók viszont csak későn jönnek rá, hogy becsapták őket. A leggyakoribb trükk a tűzifa beáztatása, hogy még nehezebb legyen a portéka. Tartson folyamatos kapcsolatot a közelben élőkkel, valamint a postai kézbesítővel, polgárőrökkel, szociális gondozókkal, orvosokkal, akikkel időközönként találkozik és mondja el, ha valami gyanúsat észlelt. 
 
Amennyiben sérelmére jogsértő cselekményt követtek el, késedelem nélkül értesítse a rendőrséget a 107 vagy a 112 ingyen hívható számon. 
 
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Ceglédi Rendőrkapitánysága