Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2015 augusztus 05 szerda - 09:28:35     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

Ezúton is szeretnénk a Lakosság figyelmét felhívni az aktuális témákkal kapcsolatban, melyek révén bűnmegelőzési információkkal segítünk elkerülni a sértetté, áldozattá válást. Lassan vége a nyárnak, de még a veszélyek több oldalról leselkednek. Ha nem vagyunk elég óvatosak, figyelmetlenségünknek köszönhetően a nyár folyamán is könnyen válthatunk bűncselekmények áldozatává, melyeket kis odafigyeléssel megelőzhetnénk. Gyermekeinknek a szünidő nem csak gondtalan kikapcsolódást kínál, ugyanis néha nem igazán tudják hogyan és mivel tölthetik hasznosan, kellemesen, de egyben biztonságosan is a szabadság óráit, napjait. Sok-sok unatkozó, csellengő gyermek látható ilyenkor lakáskulccsal a nyakában. Biztonságuk érdekében minden jó tanács hasznos lehet. A magányos, csellengő gyerekek fiatal bűnöző csoportok áldozatává is válhatnak, akiket meglopnak, kirabolnak. A fiatalok sok esetben követnek el rongálást, garázdaságot. Egy másik problémakör az eltűnés ill. a csavargás. Ilyenkor a gyerekek nagyobb százalékban hagyják el rövidebb-hosszabb időre otthonukat, hogy kalandot keresve felfedezzék a világot. Ezen esetekben nagyobb arányban ki vannak téve, hogy bűncselekményt kövessenek el ellenük, azonban a sértetti pozíció mellett, miután a zsebpénz már elfogyott, akár elkövetővé is válhatnak. 
 
Részletes tájékoztató IDE kattintva érhető el!
 
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Ceglédi Rendőrkapitánysága