Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2008 október 02 csütörtök - 09:30:32     Hivatali hírek      Hozzászólás0


A Bursa Hungarica Önkormányzati Ösztöndíj olyan felsőoktatási szociális támogatórendszer, amely az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok számára is elérhetővé kívánja tenni a felsőoktatást. A Bursa Hungarica többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezetként forrás szolgál:
1.) Települési önkormányzat támogatása
A pályázat létrehozásának célja, hogy szociális támogatási rendszerben azon a szinten történjen a döntéshozás, ahol a legtöbb ismeret birtokában képesek a rászorultságot elbírálni. Ennek megfelelően az Önkormányzat által kiírt Bursa Hungarica pályázat helyben kerül elbírálásra. A támogatás összegét pályázóként állapítja meg az Önkormányzat.

2.) Megyei Önkormányzatok által nyújtott támogatás

A Megyei Önkormányzat tetszőleges összeggel kiegészítheti a települési Önkormányzat által támogatott pályázó számára megítélt ösztöndíjat. Az 1.) és 2.) pont együttes megnevezése "Önkormányzati ösztöndíjrész"

3.) Intézményi támogatás ("intézményi ösztöndíjrész")
Az oktatási Minisztérium a támogatáshoz oly módon járul hozzá, hogy az Önkormányzati ösztöndíjrésszel megegyező mértékű támogatást nyújt a sikeres pályázatok részére.


Az Önkormányzatok számára a felsőoktatási önkormányzati ösztöndíj pályázati rendszerben való részvétel önkéntes.

"A" típusú pályázó: hallgatói jogviszonyban állók.
Az ösztöndíj időtartama 10 hónap, azaz két egymást követő tanulmányi félév (2008/2009. tanév második, illetve a 2009/2010. tanév első féléve).
Az ösztöndíj folyósításának kezdete: 2009. április.


"B" típusú pályázó: aki a következő tanévtől kezdődően fog felsőoktatásban tanulni.
Az ösztöndíj időtartama: 3*10 hónap, azaz hat egymást követő tanulmányi félév.
Az ösztöndíj folyósításának kezdete: 2009/2010 tanév első féléve.

Bursa Hungarica ösztöndíjra nem jogosultak:
  • A középiskolai akkreditált iskolarendszerű felsőfokú szakképzésben résztvevők
  • Külföldi intézménnyel hallgatói hjogviszonyban állók.
  • Rendvédelmi és katonai felsőoktatási intézmények hallgatói.
  • PhD képzésben részt vevők nem felelnek meg a pályázati kiírás feltételeinek.

Szociális rászorultság alapján, a pályázó tanulmányi eredményétől függetlenül történik az elbírálás.

A települési önkormányzat kiírja a pályázatokat: 2008. október 1.
A pályázatok benyújtásának határideje: 2008. október 31.
A pályázatok elbírálásának határideje: 2008. november 24.
A települési önkormányzat a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján közzéteszi a pályázatok eredményeit: 2008. december 5.


Szükséges az elbírálásához:


Érdeklődni lehet a Polgármesteri Hivatal HUmán Közszolgáltatások és Munkaügyi Osztályán Juhász Piroska ügyintézőnél.

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 13,00-18,00
Szerda: 8,00-12,00 13,00-16,00
Péntek: 8,00-12,00

Tel: 53/360-967
Humán Közszolgáltatások és Munkaügyi Osztály