Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2008 szeptember 28 vasárnap - 18:50:19     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Ezúton felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Élelmiszerlánc-biztonsági elnökhelyettes a 02.3/2126/2008. számú határozatában kéknyelv betegség előfordulásának megállapítása miatt jelen határozat mellékletében szereplő települések teljes közigazgatási területére védőkörzetet rendelt el az alábbiak szerint:

A védőkörzetben:

- Tilos kéknyelv betegségre fogékony állat (szarvasmarha, juh, kecske, vadon élő kérődző), valamint az állati petesejt, sperma, embrió védőkörzetből történő elszállítása. A kiviteli tilalom alól felmentést csak az illetékes megyei Mezőgazdasági Szakizgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága adhat.

Minden betegségre fogékony fajhoz tartozó szarvasmarha, juh, zárt körülmények között tartott vadon élő kérődző állományt azonosítani kell. Ennek megfelelően az állatartók kötelesek állatállományuk létszámát az állategészségügyi hatóságnak bejelenteni, és azok állatorvosi ellenőrzését - beleértve a járvány - megfigyelési program szerinti vizsgálatát - tűrni, abban közreműködni.

Jelen határozat ellen a közléstől számított 15 napon belül a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterhez, címzett (1860 Budapest, Postafiók 1.), az elsőfokú hatóságomnál 2 példányban előterjesztett fellebbezésnek van helye, melyet 5000,-Ft illetékbélyeggel kell ellátni, azonban a fellebbezésnek jelen határozatom végrehajtására halasztó hatálya nincs.

Jelenleg a fellebbezés és a fellebbezési eljárási illeték elektronikus úton nem terjeszthető elő, illetve nem fizethető meg.

INDOKLÁS

Így határozatom, mivel Gelej településen kéknyelv betegség előfordulása került megállapításra, s a telep körüli 100 kilométer sugarú területre a 35/2002. (IV. 27.) FVM rendelet 10. § (1) és (2) bekezdése alapján védőkörzetet kell elrendelni.

Jelen határozatomat az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 34. § (3) bekezdésének a) pontja és 57. § h) pontja, valamint a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal létrehozásáról és működéséről szóló 247/2006. (XII. 23.) Kormányrendelet 2. § (3) bekezdése és 13. § (3) bekezdésében biztosított jogkörömben hoztam.

A fellebbezési jog lehetőségéről és feltételeiről a Ket. 98. § (1) d) pontja alapján zártam ki.

A felettes szerv hatáskörét a Ket. 116. § (2) bekezdésének b) pontja állapította meg.

A fellebbezés elektronikus úton való benyújtásának kizártságáról a Ket. 72. § (1) bekezdés da) pontja szerint adtam tájékoztatást.

Abony Város Önkormányzat
Polgármesteri Hivatala