Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2009 június 02 kedd - 10:10:20     Választás      Hozzászólás0


V á l a s z t á s i     t á j é k o z t a t ó


Tisztelt Választópolgárok!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Választópolgárokat, hogy a Köztársasági Elnök az Európai Parlament tagjainak választását 2009. június 7-ére (vasárnapra) tűzte ki.

Akik a szavazás napján nem tartózkodnak a lakóhelyükön, de élni kívánnak a választás jogával, a választás előtti péntekig – azaz 2009. június 5-én 16.00 óráig – igazolást kérhetnek a lakóhely szerint illetékes helyi választási iroda vezetőjétől személyesen vagy meghatalmazott útján. Az igazolást ajánlott levélben pedig úgy lehet kérni, hogy az 2009. június 2-ig megérkezzen az illetékes helyi választási irodához. Igazolást legkésőbb 2009. június 5-én 16.00 óráig lehet kiadni.
Az igazolással rendelkező választópolgárok 2009. június 4-én 16.00 óráig egy alkalommal kérhetik a helyi választási iroda vezetőjét, hogy - a kiadott igazolás bevonásával egyidejűleg - visszavegye a névjegyzékbe azt, akit igazolás kiadása miatt onnan törölt.

Azon választópolgárok részére, akiknek a lakcíme a lakcímbejelentésre vonatkozó jogszabály értelmében csak az adott település megnevezését tartalmazza, továbbá azok számára akik igazolással rendelkeznek a helyi választási iroda vezetője a 13. sz. szavazókört (2740 Abony, Kossuth tér 18., Gimnázium) jelölte ki a szavazás helyéül.

Az Európai Parlament tagjainak választásán szavazni 6.00-19.00 óráig lehet.

Szavazni csak személyesen lehet a következő érvényes igazolvány(ok) bemutatásával:

- a lakóhelyet is tartalmazó régi típusú személyazonosító igazolvány vagy

-
régi típusú személyazonosító igazolvány és ha 2000. január 1. óta lakcímet változtatott az új lakcímet tartalmazó lakcímigazolvány vagy


- lakcímigazolvány és  

                   - kártyaformátumú személyazonosító igazolvány vagy
       
                  - útlevél vagy
              - 2001. január 1-jét követően kiállított vezetői engedély


Helyi Választási Iroda