Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2008 szeptember 28 vasárnap - 11:29:53     Hivatali hírek      Hozzászólás0


Az Abonyi Tiszta Udvar Rendes Ház Egyesület a következő felajánlást tette:

"Egyesületünk értesült a képviselők között több alkalommal is felmerült problémáról, miszerint az abonyi választópolgárok hiányolják a képviselő-testületi ülések video formátumban történő megjelenését.
Miután a legutóbbi képviselő-testületi ülésen ez a téma ismét felmerült, egyesületünk ezúton írásban is megteszi azt a javaslatát, melyről korábban már szóban tájékoztattuk.

E szerint a képviselő-testület üléseiről az Abonyi Tiszta Udvar Rendes Ház megrendelésére készülő video (televíziós) felvételeket egyesületünk térítésmentesen felajánlja az Önkormányzat számára. A felvételek teljes egészében, vágatlanul tartalmazzák az ülések rögzítését, technikailag pedig alkalmasak "televíziós" hasznosításra. Tekintettel arra, hogy egy televíziós társaságtól történő megrendelés a helyi kábelhálózaton történő közvetítés vélhetően igen magas költséget jelente anyagi gondokkal küszködő városunknak, javasoljuk a rögzítésekhez való hozzáférést interneten vagy/és könyvtári kölcsönzéssel.

A rögzített, vágatlan közvetítéseket DVD formátumban átadjuk az önkormányzatnak, s így Abony város hivatalos honlapjáról az érdeklődők letölthetik a teljes video anyagot. Azok, akik nem rendelkeznek internetes hozzáféréssel, a könyvtárből - ahogyan az önkormányzati határozatokat, könyveket, hanglemezeket, videofilmeket - kikölcsönözhetik otthoni megtekintésre."

Ezen honlapra a terveink szerint mindig az aktuális testületi ülés anyaga kerülne fel, ami a következő testületi ülésig megtekinthető. Az előző testületi ülések anyaga a könyvtárban hozzáférhető lesz.

Abony Város Önkormányzata