Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2009 július 06 hétfő - 07:42:16     Meghívók      Hozzászólás0
2009 június 30 kedd - 08:24:38     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0Örömmel tájékoztatom a város lakosságát, hogy nyert az  ÁROP-3.A.1 pályázati kiírás alapján a polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése a Közép-magyarországi régióban „ c. pályázat. Jelen projekt az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával az Államreform Operatív Program támogatási rendszerében valósul meg.
A projekt teljes költsége 21.739.000.-Ft.
 


Olvasd tovább...
2009 június 30 kedd - 08:09:34     Városi rendezvények      Hozzászólás0


A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!
2009 június 19 péntek - 11:30:55     Meghívók      Hozzászólás0

Tisztelettel meghívom 2009. június 25-én du. 15.00 órakor tartandó képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó letölthető pdf formátumban ide kattintva.

2009 június 18 csütörtök - 12:51:30     Városi rendezvények      Hozzászólás0Nagyításhoz kattintson a képre!

2009 június 17 szerda - 06:25:17     Városi rendezvények      Hozzászólás0
Értesítünk minden kedves növendéket és szüleit,

hogy
tanévzáró ünnepélyünket
2009. június 22-én (hétfőn) 18
órai kezdettel
tartjuk a Zeneiskola udvarán.

Zeneiskola vezetősége

2009 június 17 szerda - 06:16:23     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A IX. Országos Mélyrézfúvós Verseny döntőjét 2009. június 5-7. között rendezték meg Kiskunfélegyházán. A verseny előzményeként, amint arról már korában hírt adtunk, Flammer Boglárka iskolánk növendéke megnyerte a területi válogatót és így bejutott az ország legjobbjai közé, tenorkürt-bariton kategóriában.


Az országos verseny döntőjében Flammer Boglárka mindkét fordulóban kimagasló teljesítményét a zsűri első díjban részesítette.

A versenyre felkészítette dr. Gajdos István József trombitatanár.
Zongorán közreműködött Polyákné Györe Éva zongoratanár.Zeneiskola vezetősége
2009 június 16 kedd - 14:19:07     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

 
 

Abony Város Önkormányzata a KMOP 4.3.2-2007 azonosító számú pályázaton 436 821 915 Ft támogatást nyert járóbeteg szakellátás fejlesztésére. Az elnyert európai uniós támogatáshoz 50 millió Ft önerőt biztosít a város. A közel fél milliárd forintos beruházásból 1300 m2 összes alapterületen egy kétszintes rendelőintézet épül, mely kiváltja a jelenlegi korszerűtlen, zsúfolt orvosi rendelőket.

Az új létesítmény ad majd otthont a város egészségügyi szolgáltatásainak: az anya és csecsemővédelemnek, a gyermekorvosi szolgálatnak, a háziorvosoknak, a fogászatnak és 200 szakorvosi óraszámában a szakorvos ellátás széles skálájának. Többek között itt kap helyet a laboratórium, az ultrahang diagnosztika és a digitális röntgenkészülék is, valamint a központi orvosi ügyelet.


Olvasd tovább...
2009 június 11 csütörtök - 09:46:35     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0Az új Egészségügyi Centrum látványterveit a képre kattintva tekinthetik meg.

2009 június 09 kedd - 08:55:30     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Szeretettel köszöntöm a tanítókat, tanárokat, óvodapedagógusokat, az oktatási és közművelődési intézmények valamennyi munkatársát pedagógusnap alkalmából.

Nehéz és tiszteletreméltó pályát választottak. Útjuk során fél lábbal a mennyországban érezhetik magukat, fél lábbal pedig a pokolban. Egyszerre állnak köztiszteletben, szeretetben, ugyanakkor bármikor kerülhetnek nehéz, megalázó helyzetbe. Hiszen kiszolgáltatottak gyereknek és szülőnek egyaránt. Mindennap meg kell felelni az elvárásoknak, elsősorban a saját maguk által felállított mércének, másodsorban a gyerekek, a szülők és a pedagógus társaik elvárásainak. Nem könnyű feladat. Naponta, óránként 30 szempárral szembenézni, hitelesnek maradni, érdeklődést fenntartani és a tudást átadni.


Olvasd tovább...
2009 június 04 csütörtök - 10:49:35     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0
Somogyi Imre Általános Iskola
 
a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. - alapján pályázatot hirdet

Somogyi Imre Általános Iskola


matematika-informatika szakos tanár

munkakör betöltésére.


A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozott idejű 2010. június 30. –ig tartó közalkalmazotti jogviszony                        


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 423 424 425 ... 433 434 435
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények