Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2010 március 23 kedd - 09:55:46     Városi rendezvények      Hozzászólás0

 
 
 
Házszám  Ezúton felhívjuk Abony Város lakosságának figyelmét, hogy Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének az utcanévről, a házszámtábláról, valamint a házszámozás szabályairól szóló 28/2003. (XII. 7.) számú rendelete alapján Abony Város közigazgatási területén előzetes felhívás után az ingatlantulajdonosok visszaellenőrzését megkezdték Abony Város Polgármesteri Hivatalának munkatársai.
 
A visszaellenőrzés során megállapítást nyert, hogy az előzetes felhívás ellenére sem kerültek a házszámok minden ingatlanon kihelyezésre, ezért ismételten felhívjuk a tulajdonosok figyelmét, a helyi rendeletre:


Olvasd tovább...
2010 március 22 hétfő - 16:56:36     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatás
Abony Város Integrált Városfejlesztési Stratégiáját (IVS) a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium által kiadott "Városfejlesztési Kézikönyv" című módszertani útmutató második, 2009. január 28-i keltezésű kiadása alapján, annak teljes mértékben megfelelve dolgozta ki a Pa-Ku Consulting Bt. szakértői csoportja. A Közép-Magyarországi Regionális Operatív Program támogatási feltételként szabja meg integrált városfejlesztési beavatkozások támogatására való pályázás esetén az IVS elkészítését, amely középtávon megalapozza a város fejlesztését.

Abony Város Önkormányzatának Képviselő-testületi ülése a 417/2009. (XII.16.) sz. határozattal jóváhagyta az Integrált Városfejlesztési Stratégiát.


Az Integrált Városfejlesztési Stratégia egy olyan dokumentum, amely 10-15 éves távra meghatározza az adott város fő stratégiai irányvonalait, és az azonosított szükségletek alapján, a kijelölt célokat követve, meghatározza a tervezett fejlesztéseket.Olvasd tovább...
2010 március 22 hétfő - 13:48:59     Városi rendezvények      Hozzászólás0

 
 
 
Kürtverseny
Március 12-14 között rendezték meg Kisújszálláson a X. Országos Zeneiskolai Kürtverseny döntőjét.
 
 
 
A rendezvényen 61 diák vett részt négy korcsoportban. Két kötelező és két szabadon választott darabot kellett eljátszani.


Olvasd tovább...
2010 március 22 hétfő - 13:42:58     Városi rendezvények      Hozzászólás0

 
 
 
Zeneiskola
A Bihari János Zeneiskola és a nagykőrösi Weiner Leó Zeneiskola zongora tanszakának baráti találkozója alkalmából közös koncertet adtak növendékeink csütörtök délután az abonyi zeneiskolában.
 
 
 
A közel egy órás hangverseny végén a felkészítő tanárok két zongorás, nyolc kezes produkcióval lepték meg tanítványaikat. Öröm volt hallani lelkesedésüket, a produkciót pedig vastapssal hálálták meg. A növendékek sikeres szereplését emléklappal és szívélyes vendéglátással köszöntük meg.


Olvasd tovább...
2010 március 22 hétfő - 08:11:30     Hivatali hírek      Hozzászólás0

 
Városháza


M e g h í v ó


Tisztelettel meghívom

2010. március 25-én (csütörtök) du. 16.00 órakor

tartandó Képviselő-testületi ülésre.
   

 
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme
2010 március 18 csütörtök - 07:58:20     Városi rendezvények      Hozzászólás0

 
 
 
Tájékoztatás a Delikát8 „Főzzön Játszóteret” akció állásáról.

 
Felhívás
 
2010 március 17 szerda - 13:52:19     Városi rendezvények      Hozzászólás0

 
 
 
Karitasz
JÁTSZÓHÁZ!   2010. 03. 20-ánszombaton
délután 14 – 17 óráig
  a Római Katolikus Plébánia Közösségi termében.  


Olvasd tovább...
2010 március 15 hétfő - 17:54:41     Hivatali hírek      Hozzászólás0

 
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett városi megemlékezés a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola aulájában vette kezdetét. A műsort a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola tanulói és tanárai adták. A műsort a koszorúzás követte, majd az ünneplők a Római Katolikus templomban folytatták a megemlékezést.

Megemlékezés


Fotó: Szilágyi Tamás

A fotógaléria megtekinthető ide kattintva:
http://mukomu.lapunk.hu/?modul=galeria&a=71533

2010 március 11 csütörtök - 10:56:38     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Abokom
2010 március 11 csütörtök - 06:50:52     Hivatali hírek      Hozzászólás0

 
 
 
APEH

Népszerű az Ügyfélkapu regisztráció az APEH-nál
  További ügyfélszolgálatok kapcsolódnak be az Ügyfélkapu regisztrációs rendszerbe


A jövőben az eddigieknél is több helyen, országosan 52 APEH ügyfélszolgálaton lesz lehetőségük az adózóknak arra, hogy Ügyfélkapu regisztrációt kezdeményezzenek. Az APEH-nál 2009. november 10-én bevezetett új szolgáltatás annyira népszerűnek bizonyult, hogy március elejétől újabb adóhatósági ügyfélszolgálatok kapcsolódnak be a regisztrációs rendszerbe.


Olvasd tovább...
2010 március 10 szerda - 13:07:05     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS  

Abony Város Önkormányzat Szociális és Egészségügyi Bizottsága (2740. Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében meghirdeti az Önkormányzat tulajdonát képező Abony, Munkácsy út 9. szám alatti 63 m2 alapterületű 2 szoba, 1 konyha, 1 előszoba, 1 fürdőszoba, 1 udvari lomkamra helyiségekből álló komfortos lakás bérbeadását határozott időtartamra.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 423 424 425 ... 449 450 451
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények