Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2009 július 27 hétfő - 07:38:44     Hivatali hírek      Hozzászólás0


Tisztelt Fogyasztóink!


Az ABOKOM Nonprofit Kft ezúton értesíti Önöket a 2009. július 18.-i vihar és áramszünet okozta helyileg felléphető vízminőséggel kapcsolatos problémákról:

2009. július 18.-án a vihar áramszünetet okozott és a hálózati szivattyúk újraindulásakor az úgynevezett express (vízmű és a víztorony közötti 300mm átmérőjű) vezeték kb. 2,5m hosszan megrepedt. Ennek következtében, – bár a javítás azonnal elkezdődött – a hálózatból és víztoronyból elfogyott a víz, amit részlegesen ugyan, de pótoltunk. A hibát 2009. július 19.-én 3 óra 11 percre sikerült elhárítani.  

A kiürült hálózat és víztorony, illetve a fent említett okok miatt a hálózat egyes részeiről a biofilm leszakadt és helyileg vízminőség gondokat okozhat.

 A leszakadt biofilmet hidraolikai úton (mosatással) folyamatosan távolítjuk el a rendszerből, aki helyileg ilyet tapasztal, hívjon bennünket az alább jelzett számokon.  

 KÉRJÜK SZÍVES MEGÉRTÉSÜKET!

Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy a 2009. július 17.-i önellenőrzés során vett vízmintáink a „megfelelő” (kifogás nélküli) volt, mind telepszám, féreg és THM vonatkozásában is.                      

A jelzett hibával, illetve a vízminőséggel kapcsolatban az alábbi számokon érhetnek el bennünket:  

Vízmű:                                           53/361-234
Vízmű mobil:                     30/768 3991  
Vízhálózati ügyelet: 30/546 8538    


 ABOKOM Nonprofit Kft
2009 július 20 hétfő - 06:26:41     Városi rendezvények      Hozzászólás0


Véradási tájékoztató  
 
A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó
 Szolgálat   kihelyezett véradónapot tart
2009. július 21.-én  9-14 óra között a   ZENEISKOLÁBAN.  
 
Beteg embertársaink nevében   szeretettel várjuk a régi
véradókat és az először véradásra jelentkezőket.

Mindig szükség van rá, hogy minden rászoruló számára biztosítva legyen az életmentő, pótolhatatlan vér.

A személyi igazolványt, a TAJ. kártyát és a véradó igazolványt kérjük hozzák magukkal.  
 


Pető Istvánné Városunk Fejlődéséért Egyesület  
2009 július 15 szerda - 12:57:58     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Magyarország egyik legnagyobb építészének,
a Kossuth és Ybl díjas Makovecz Imrének munkáiból
2009. július 15. és augusztus 15. között exkluzív kiállítás nyílik Salgótarjánban, a Nógrádi Történeti Múzeumban."A magyar szerves építészet feladata, hogy szolgálja az Európai Közép ezoterikus létét." (Makovecz Imre, 1985) "Kezdettől azt az egy épületet szerettem volna megépíteni, amely az emberiség kezdete előtt már állt."
(Makovecz Imre, 2002)

2009 július 14 kedd - 14:46:39     Meghívók      Hozzászólás0
 
Tisztelettel meghívom 2009. július 16-án du. 18.00 órakor tartandó rendkívüli képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó letölthető pdf formátumban ide kattintva.
2009 július 10 péntek - 09:07:18     Hivatali hírek      Hozzászólás0
TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2009. július 1-je után a szolgáltatásainkkal (víz, csatorna, hulladékkezelés) kapcsolatos késedelmes fizetések estén a törvény adta lehetőségeinkkel élve kamatot és a késedelemmel kapcsolatos levelezés költségét felszámítjuk.

KÉRJÜK TISZTELT ÜGYFELEINKET, HOGY A FELESLEGES KÖLTSÉGEK ELKERÜLÉSE ÉRDEKÉBEN FOKOZOTT FIGYELEMMEL JÁRJANAK EL A FIZETÉSI HATÁRIDŐK BETARTÁSÁVAL KAPCSOLATBAN!

Abokom Nonprofit Kft.

2009 július 09 csütörtök - 13:15:13     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Sült kategória:

I. helyezett : Képviselők csoportja - sült (grillezett) csülök

II. helyzett: Csipet-csapat (Bujdosó Dávid) - tárcsán sült gyöngytyúk, burgonyával


Bogrács kategória:

I. helyezett: Csipet-csapat (Szabó László) - gyöngytyúkleves csigatésztával

II. helyezett: Képviselők csapata - halászlé

III. helyezett: Jobbik Magyarországért - babgulyás

IV. helyezett Csipet-csapat (Bujdosó István) - csülökpörkölt burgonyával

V. helyezett: Csipet-csapat (Kovács Krisztián) - birkagulyás
2009 július 09 csütörtök - 13:03:28     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0
A Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény a következő pedagógus álláshelyet hirdeti meg:

A pályázatot hirdető szerv:
Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani IntézményNagy Andrea mb. igazgatóMunkahely:
Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és Egységes
Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény
2740 Abony, Bicskei u. 2.
53/360-133
Beosztás: Logopédus tanár (1 fő)


Olvasd tovább...
2009 július 09 csütörtök - 12:47:43     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Folytatva a hagyományokat, ebben az évben is megszervezésre került az Abonyi Pünkösdölő.
Szemben a tavalyival, ezt a rendezvényt nem adtuk ki rendezvényszervezőnek, megpróbáltuk magunk megszervezni. Gazdag kínálatot igyekeztünk a rendelkezésre álló összegből összeállítani, ami úgy érzem sikerült is, azonban „ember tervez, Isten végez”. Sajnos a régóta várt eső éppen akkor és olyan formában érkezett, ami teljesen tönkretette a rendezvény első napját. A hirtelen jött égi áldás elől az embereket szerencsére sikerült tető alá juttatni, a díszletek fölötti sátor azonban nem bírta a megpróbáltatást, és az esti előadás ruhái, díszletei teljesen eláztak. A reneszánsz felvonulásnak sem volt értelme a zuhogó esőben.
 


Olvasd tovább...
2009 július 09 csütörtök - 12:44:15     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Két évvel ezelőtt úgy döntött a művelődési ház, hogy az Abonyban élő mintegy 2700 fő nyugdíjas számára kistérségi amatőr találkozóval egybekötött nyugdíjas napot szervez.

Ehhez mindkét évben segítséget kért, azaz pályázott, a Nemzeti Kulturális Alapprogramhoz, mivel az önkormányzat kerete szűkös, nem tudta a szükséges pénzösszeget biztosítani a megrendezéshez.

Szerencsére az NKA Igazgatósága felismerte azt a tényt, hogy szükséges a nyugdíjasok kulturált szórakoztatása és mindkét évben, a szükséges összeg ¾ részét biztosította számunkra. Ez ebben az évben 300.000 Ft-ot jelentett. Köszönet érte!
     
   


Olvasd tovább...
2009 július 07 kedd - 09:25:17     Meghívók      Hozzászólás0


Tisztelettel meghívom 2009. július 9-én (csütörtök) du. 18.00 órakor tartandó rendkívüli képviselő-testületi ülésre.
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme.

A meghívó letölthető pdf formátumban.
2009 július 07 kedd - 09:15:43     Hivatali hírek      Hozzászólás0


Tisztelt Fogyasztó!

Ismételten felhívjuk figyelmüket, hogy az FGSZ Zrt, mint Rendszerirányítási engedélyes és a TIGÁZ DSO Kft. gázszünettel járó TMK munkálatokat fog végezni, ezért Abony, Újszász, Zagyvarékas, Szászberek, Szászberek-Alsó, Tölrtel, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Tiszavárkony-szőlő településeken

2009. július 8-án 8 órától 18-óráig

a gázszolgáltatást szüneteltetjük.


A fenti időtartam alatt a gázvételezés szüneteltetésének biztosítása érdekében kérjük a gázmérő előtti főelzárót szíveskedjenek zárt állapotban tartani.

A gázszolgáltatás problémamentes újraindíthatóságának érdekében szakembereinknek meg kell győződni ezen elzárók zárt állapotáról, amit ellenőrizni fognak.

A gázelosztó hálózaton történő munkák miatt elrendelt gázszünetért szíves megértésüket kérjük, a gázszolgáltatás zökkenőmentes újraindításához nyújtott segítségüket megköszönjük.

Rendellenesség esetén hibabejelentést az 56/503-200-as telefonszámon tehetnek a Szolnoki üzemünknél.

TIGÁZ-DSO Kft.
2009 július 06 hétfő - 14:28:57     Városi rendezvények      Hozzászólás0
Abony Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala a Pest Megyei Önkormányzat és a "Tégy a parlagfű ellen!" alapítvány felhívására, 2009. június 22. és 28. között parlagfű mentesítési versenyt hirdetett.


A verseny tétje egy négy millió forint értékű játszótér.

Ezúton köszönetet mondunk minden részt vevő abonyi lakosnak, és a civil szervezeteket képviselő "Természetjárók Köre Abony" - nak, hogy segítő munkájuk eredményeként mentesítésre került a Hermann O. utcai grund.

Romhányiné dr. Balogh Edit
Polgármester

Oldal:  1 2 3 ... 422 423 424 ... 433 434 435
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények