Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2011 október 06 csütörtök - 15:22:47     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Pályázat

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete (2740. Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében meghirdeti az Önkormányzat tulajdonát képező:


Abony, Kossuth tér 2. III/3. szám. alatti 66 m ² alapterületű, 3 szoba, 1 előszoba, 1 konyha, 1 fürdőszoba, 1 WC, 2 erkély, 1 kamra, 1 db tároló tároló helyiségekből álló komfortos lakás bérbeadását határozott időtartamra.

                                              Bérlet időtartama: 5 év (A lakás ismételt bérbe adására nincs lehetőség!)
                                              Bérbeadás jogcíme: nem szociális bérlakás
                                              Bérleti díj:32.766,- Ft/hó


Abony, Kossuth tér 3. II/2. szám alatti 56 m2 alapterületű 2 szoba, 1 konyha, 1 előszoba, 1 fürdőszoba, 1 WC, 1 tároló helyiségekből álló komfortos lakás bérbeadását határozott időtartamra.

                                              Bérlet időtartama: 5 év (A lakás ismételt bérbe adására nincs lehetőség!)
                                              Bérbeadás jogcíme: nem szociális bérlakás
                                              Bérleti díj:27.916,- Ft/hó


Abony, Kossuth tér 4. II/9. szám alatti 54 m ² alapterületű, 2 lakószoba, 1 előszoba, 1 konyha, 1 fürdőszoba, 1 WC, 1 erkély, 1 tároló helyiségekből álló komfortos lakás bérbeadását határozott időtartamra.

                                              Bérlet időtartama: 5 év (A lakás ismételt bérbe adására nincs lehetőség!)
                                              Bérbeadás jogcíme: nem szociális bérlakás
                                              Bérleti díj:26.919,- Ft/hó


Abony, Vasút út 2. szám. alatti 45 m ² alapterületű, 1 szoba, 1 konyha, 1 fürdőszoba, 1 WC, helyiségekből álló komfortos lakás bérbeadását határozott időtartamra.

                                              Bérlet időtartama: 5 év (A lakás ismételt bérbe adására nincs lehetőség!)
                                              Bérbeadás jogcíme: nem szociális bérlakás
                                              Bérleti díj:21.825,- Ft/hó

Pályázati adatlap letölthető pdf formátumban


Olvasd tovább...
2011 október 06 csütörtök - 15:15:36     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Rendezvény

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre

Az abonyi Somogyi Imre Általános Iskola „Somogyis Öko-Jam” névvel (Jam: az angol jamboree = összejövetel szó rövidítése) szeptember 30-án nagyszabású rendezvényt tartott az újszilvási Kalász-tanyán. A nap fő célja a természet- és környezetvédelem volt. Ezen a napon 3-8. évfolyam   diákjai, mintegy 560 fő   - tanítókkal, tanárokkal, szülőkkel és az iskola védőnővel - kerékpároztak ki,   rendőri és polgárőri kísérettel a rendezvény helyszínére.
Ezen a napon   nem tanteremben ülve oldották meg a logikai feladatokat a gyerekek, hanem a friss levegőn, a természetben, az erdőben bolyongva.
4-5 fős csapatok versenyeztek.   Minden csapat kapott egy   térképet, és egy „Útilaput” (menetlevelet), amely segítségével állomásról-állomásra haladva tornáztatták az agyukat. (természetvédelem, környezetvédelem, élménypedagógia stb.)
Az állomásokon a válasz helyességétől függően haladhattak tovább. Volt olyan csapat, amely 10 állomás megtétele után   célba ért, de voltak csapatok akik 15-20 állomáson is megfordultak. A verseny végét kürtszó jelezte. Ekkor minden csapatnak a kiindulási helyre kellett visszatérnie, ahol a Mészáros Vendéglő frissen sütött pogácsája várta a fáradt versenyzőket.
Az eredményhirdetést nagy izgalommal várták a gyerekek, és örömujjongással fogadták a   szponzorok által felajánlott sok-sok díjat.  

Természetesen az 1. és 2. évfolyamon tanuló diákoknak is életkoruknak megfelelően zajlott hasonló típusú rendezvény a Radák úti, illetve a Kálvin úti iskolaegységben.

Fő támogatóink: Somogyi Iskola - Együtt a Gyermekekért Alapítvány, TESCO,   Abony Polgárőrség, Abony Rendőrség, Mészáros Vendéglő, Peze Pékség, SPAR, COOP.

Ezúton is köszönjük, hogy támogatták iskolánk rendezvényét!
2011 október 06 csütörtök - 14:24:52     Városi rendezvények      Hozzászólás0


Rendezvény

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre
 
2011. szeptember 24-e. Méltón nagybetűkkel írjuk be ezt a dátumot a Karitász csoport életébe. Ugyanis e napon került sor rendezésünkben az IDŐSEK VILÁGNAPJA megünneplésére. Nagyon sokat készültünk rá, igazi csapatmunka van a színvonalas program mögött.
A megemlékezés 10 órakor szentmisével kezdődött a Szent István Katolikus Templomban, melyet Nagy András esperes-plébános celebrált. Ezt követően átsétáltunk a Közösségi Házba, ahol minden résztvevő egy általunk készített kitűzőt kapott, illetve szendviccsel és ásványvízzel vártuk őket.
Aki igényelte annak Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester asszony és Egediné Urbán Zsuzsanna asszisztens mérte meg a vérnyomását és vércukrát. Elmondhatjuk, hogy 100-nál is többen vették igénybe ezt a szolgáltatást. Olcsó könyvek közül válogathattak a betűk szerelmesei, valamint a csoportunk által készített ajándéktárgyakat is vásárolhattak. Lehetőség volt még mézvásárlásra is.
Elsőként Falusi József és Szabados Zoltán abonyi fiatal zenészek szórakoztatták a közönséget.


Olvasd tovább...
2011 október 06 csütörtök - 14:22:59     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Szüreti bál
2011 október 04 kedd - 07:52:35     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Rendezvény
 
A mellrák elleni küzdelem érdekében az összefogást, a figyelemfelkeltést hazánkban kilenc évvel ezelőtt, 2002.-ben   kezdeményezte Nancy Goodman Brinker,   az Egyesült Államok magyarországi nagykövet asszonya, melyhez az elmúlt években egyre több település csatlakozott.
 
Egyesületünk átérezve a kezdeményezés jelentőségét az elmúlt évben elhatározta, hogy csatlakozva az Egészség Hídja Összefogáshoz Abonyban is minden év őszén megszervezi ezt a nagyon fontos figyelemfelkeltő rendezvényt. Ezen elhatározásunk jegyében 2011. szeptember 24-én második alkalommal hívtuk az érdeklődőket, hogy tartsanak velünk, sétáljunk együtt a mellrák megelőzése érdekében. A rendezvény fővédnöke Romhányiné Dr. Balogh Edit Abony Város Polgármestere volt.


Olvasd tovább...
2011 szeptember 27 kedd - 15:45:39     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Rendőrségi ajánlás a népszámlálás időszakára -
Óvakodjunk a trükkös csalóktól

Felhívás
 
Védjük lakásunkat, udvarunkat és kertünket.
 
 
2011. október 1-je és október 31-e közötti idõben nép- és lakásszámlálásra, továbbá az ebbõl kimaradtak 2011. november 8-ig történõ pótösszeírásra kerül sor.
A bûnözõk viszont ebben az idõszakban sem pihennek, kihasználhatják ezt lehetõséget, hogy   pénzhez, értékhez jussanak. Módszerük legfõbb jellemzõje lehet például, hogy számlálóbiztosnak kiadva magukat kihasználják az emberek jóhiszemûségét, gyanakvásának hiányát és figyelmüket elterelve otthonaikba könnyû szerrel bejutva tõlük különbözõ értékeket (pl.: ékszereket, készpénzt, stb.) tulajdoníthatnak el.
Rendõrségi tapasztalat, hogy a lopás tényét legtöbbször csak késõbb észlelik a sértettek. Elõfordulhat viszont, hogy a kiszemelt áldozat már azonnal észleli a lopást, de

FELHÍVJUK A FIGYELMET,
hogy ellenállni csak az adott helyzet mérlegelésével szabad, mert az addig „csak” megtévesztésre, figyelemelterelésre koncentráló elkövetõ a zsákmány megszerzése érdekében, akár a testi épséget veszélyeztetõ magatartást is tanúsíthat, erõszakot alkalmazhat. Célszerû mások (szomszédok, járókelõk) segítségét kérni.

Mi jellemzõ a trükkösen elkövetett lopásra, illetve csalásra?        

Az elkövetõkre jellemzõ, hogy küllemük ápolt, rendezett, modoruk megnyerõ, határozott fellépésükkel beférkõzhetnek az emberek bizalmába. Sokféle hihetõ, életszerû történetbe, legendákba szövik bele a valójában megtévesztõ és mindig haszonszerzésre irányuló mondandójukat.
A népszámlás során „hivatalos személy”-nek kiadva magukat járhatnak házról házra, majd miután bebocsátást nyernek a lakásba, vagy házba, az alkalmas pillanatban elemelhetik


Olvasd tovább...
2011 szeptember 27 kedd - 15:28:12     Meghívók      Hozzászólás0

Meghívó
2011 szeptember 23 péntek - 12:45:06     Meghívók      Hozzászólás0

M e g h í v ó

Városháza

Tisztelettel meghívom

2011. szeptember 29-én (csütörtök) du. 16.00 órakor

tartandó Képviselő-testület ülésére.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó letölthető pdf formátumban.

2011 szeptember 20 kedd - 15:39:47     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Nemzeti Kuilturális Alap


Tisztelt Lakosság!

Abony Város Önkormányzata az Ungár Kúria veszélyelhárítási és tetőfelújítási munkáira a Nemzeti Kulturális Alaptól 5.000.000,-Ft támogatási összeget nyert.

Abony Város Önkormányzata és a Tolnátó Építőipari Szövetkezet között vállalkozási szerződés jött létre a fenti munkálatok elvégzésére. A vállalkozó a munka befejezésének határidejeként 2011. november 10-ét jelölte meg. Az aktualizált faanyagvédelmi szakvéleményt Varga Margit okl. faipari mérnök - faanyagvédelmi szakértő, a mérnöki feladatok ellátását a kivitelezés műszaki ellenőrzését Tomasovszki Tamás, továbbá a tervezői művezetést Bedekovich Éva építész tervező látja el.


Abony Város Önkormányzata
Oldal:  1 2 3 ... 414 415 416 ... 477 478 479
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények