Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2010 március 30 kedd - 13:24:20     Városi rendezvények      Hozzászólás0

 
 
 
Karitasz

A 2010-es évet az Európai Unió a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai évének nyilvánította. A szegénység felszámolására nincs csodafegyver. Bármikor utolérhet. Bedőlt banki hitel, elveszített állás, baleset vagy súlyos betegség formálja a nehéz sorsok mérföldköveit.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ez évi, nagyböjti körlevelét, a legszegényebbek iránti aggodalom és a társadalom peremére kerültekért vállalt szolidaritás hatotta át.
Főpásztoraink felhívására a templomi gyűjtés, március 14-dike és 21-dike között zajlott.


Olvasd tovább...
2010 március 30 kedd - 05:53:00     Városi rendezvények      Hozzászólás0

 
 
 
Nagytakarítás


A Húsvét a kereszténység legfontosabb ünnepe, de a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is. Március vagy április hónapban tartják, a Hold állásának megfelelően. Egybeesik a tavaszi napéjegyenlőség idején tartott termékenységi ünnepekkel is, melynek elemei a feltámadás, újjászületés.
 
A húsvéti készülődés jegyében a VII. Abonyi Hímestojás pályázatra való nevezés mellett gondot fordítottunk iskolánk közvetlen környezetére is.


Nagytakarítás

 
Ünnep előtt elengedhetetlen a nagytakarítás. Mi is kisöpörtük a telet, a hideget, a rosszkedvet és megszépítettük iskolánkat.
 
      További képek: http://montagh.abony.hu  
2010 március 30 kedd - 05:40:03     Városi rendezvények      Hozzászólás0

 
 
 
Ping-Pong

2010. március 20-án két a két asztalitenisz verseny is zajlott városunkban. Délelőtt került megrendezésre a tanulásban akadályozott tanulók Pest Megyei Asztalitenisz Bajnoksága Gödöllő, Monor, Nagykőrös, Törökbálint és Abony részvételével.

Tizenkilenc tanuló mérkőzött egymással, a legjobb 8 közé öten jutottak be iskolánkból: Rékasi Ildikó, Siklódi Sándor, Siklódi Márton, Suki Béla, Rácz Krisztián.

Izgalmas mérkőzések után megszületett az elmúlt évek legnagyobb abonyi sikere:


Olvasd tovább...
2010 március 26 péntek - 10:03:50     Hivatali hírek      Hozzászólás0

 
PÁLYÁZATI KIÍRÁS
 

Pályázat

Társadalmi szervezetek 2010. évi önkormányzati támogatására
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot ír ki a társadalmi közérdeket megvalósító szervezetek támogatására.

Abony város közigazgatási területén székhellyel és telephellyel rendelkező, működő, hivatalosan bejegyzett, és itt tevékenységet végző, jogi személyiséggel rendelkező társadalmi szervezetek (sportegyesületek, sportcélú civil szervezetek, alapítványok, egyesületek, nonprofit szervezetek) részére.

A támogatás a társadalmi szervezetek működési, fenntartási és fejlesztési kiadásaira igényelhető, többek között a különböző versenyeken történő részvételre, útiköltségre, versenybírói, játékvezetői költségek (díjak) támogatásra.

A pályázat célja a városban működő civil szervezetek működésének támogatása; a helyi társadalmi szervezetek, intézmények és közösségek kapcsolatának erősítése; események, rendezvények szervezése.


Olvasd tovább...
2010 március 24 szerda - 13:14:32     Meghívók      Hozzászólás0

 
Meghívó


Nagyításhoz kattintson a képre!

Forrás: http://mukomu.lapunk.hu/?modul=blog&a=87034


2010 március 23 kedd - 09:55:46     Városi rendezvények      Hozzászólás0

 
 
 
Házszám  Ezúton felhívjuk Abony Város lakosságának figyelmét, hogy Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének az utcanévről, a házszámtábláról, valamint a házszámozás szabályairól szóló 28/2003. (XII. 7.) számú rendelete alapján Abony Város közigazgatási területén előzetes felhívás után az ingatlantulajdonosok visszaellenőrzését megkezdték Abony Város Polgármesteri Hivatalának munkatársai.
 
A visszaellenőrzés során megállapítást nyert, hogy az előzetes felhívás ellenére sem kerültek a házszámok minden ingatlanon kihelyezésre, ezért ismételten felhívjuk a tulajdonosok figyelmét, a helyi rendeletre:


Olvasd tovább...
2010 március 22 hétfő - 16:56:36     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatás
Abony Város Integrált Városfejlesztési Stratégiáját (IVS) a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium által kiadott "Városfejlesztési Kézikönyv" című módszertani útmutató második, 2009. január 28-i keltezésű kiadása alapján, annak teljes mértékben megfelelve dolgozta ki a Pa-Ku Consulting Bt. szakértői csoportja. A Közép-Magyarországi Regionális Operatív Program támogatási feltételként szabja meg integrált városfejlesztési beavatkozások támogatására való pályázás esetén az IVS elkészítését, amely középtávon megalapozza a város fejlesztését.

Abony Város Önkormányzatának Képviselő-testületi ülése a 417/2009. (XII.16.) sz. határozattal jóváhagyta az Integrált Városfejlesztési Stratégiát.


Az Integrált Városfejlesztési Stratégia egy olyan dokumentum, amely 10-15 éves távra meghatározza az adott város fő stratégiai irányvonalait, és az azonosított szükségletek alapján, a kijelölt célokat követve, meghatározza a tervezett fejlesztéseket.Olvasd tovább...
2010 március 22 hétfő - 13:48:59     Városi rendezvények      Hozzászólás0

 
 
 
Kürtverseny
Március 12-14 között rendezték meg Kisújszálláson a X. Országos Zeneiskolai Kürtverseny döntőjét.
 
 
 
A rendezvényen 61 diák vett részt négy korcsoportban. Két kötelező és két szabadon választott darabot kellett eljátszani.


Olvasd tovább...
2010 március 22 hétfő - 13:42:58     Városi rendezvények      Hozzászólás0

 
 
 
Zeneiskola
A Bihari János Zeneiskola és a nagykőrösi Weiner Leó Zeneiskola zongora tanszakának baráti találkozója alkalmából közös koncertet adtak növendékeink csütörtök délután az abonyi zeneiskolában.
 
 
 
A közel egy órás hangverseny végén a felkészítő tanárok két zongorás, nyolc kezes produkcióval lepték meg tanítványaikat. Öröm volt hallani lelkesedésüket, a produkciót pedig vastapssal hálálták meg. A növendékek sikeres szereplését emléklappal és szívélyes vendéglátással köszöntük meg.


Olvasd tovább...
2010 március 22 hétfő - 08:11:30     Hivatali hírek      Hozzászólás0

 
Városháza


M e g h í v ó


Tisztelettel meghívom

2010. március 25-én (csütörtök) du. 16.00 órakor

tartandó Képviselő-testületi ülésre.
   

 
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme
2010 március 18 csütörtök - 07:58:20     Városi rendezvények      Hozzászólás0

 
 
 
Tájékoztatás a Delikát8 „Főzzön Játszóteret” akció állásáról.

 
Felhívás
 
Oldal:  1 2 3 ... 413 414 415 ... 440 441 442
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények