Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2009 január 28 szerda - 06:52:04     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Folytatódik az UNILEVER Magyarország Kereskedelmi Kft. által szervezett „Főzzön 8 Játszóteret!” nyereményjáték.

A játék részvételi- és játékszabályzatának lényege: összegyűjteni minimum 1000 gramm Knorr Delikát8 termék vonalkódját, és megadni a település nevét, ahová szeretnénk, hogy egy új játszótér épüljön, vagy egy már létező játszótér felújításra kerüljön, valamint a vonalkódokat borítékban a következő címre postai úton elküldi: „Főzzön 8 Játszóteret!” Budapest, 1990.


Olvasd tovább...
2009 január 24 szombat - 07:41:31     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Lakosság!

Az ABOKOM NONPROFIT KFT. 2009. január 05-én megkezdte Abony város területén lévő belvízelvezető hálózaton a nád vágását, illetve a csatornarendszer kotrását, tisztítását. Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a munkák elvégzését segítsék, kollégáinkat, illetve azok mozgását ne akadályozzák.

A fenti munkák a területen lévő víz áramlását segítik elő, ezzel segítve az Önök komfortérzetét. A kikotort gyökérrel teli iszapot a csatorna parton depózzuk le, amit a jó idő beálltával fogunk elteríteni. Tavasszal, amikor a csatornapartokon a nád elkezd hajtani, szakembereink vegyszeres irtást végeznek mindkét oldalon.


Olvasd tovább...
2009 január 19 hétfő - 16:31:23     Városi rendezvények      Hozzászólás0
2009 január 16 péntek - 22:16:14     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

 
Abony városa elnyerte a forrást az új  egészségügyi centrumra.
 
2009 január 14 szerda - 10:25:33     Választás      Hozzászólás0


Tisztelt Választópolgárok!

Értesítem a Tisztelt Választópolgárokat a szavazókörök területi beosztásának módosulásáról:
A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény 10. §-a és 102. §-a szerint a helyi választási iroda vezetője minden év januárjában felülvizsgálja a választókerületek, illetve a szavazókörök számát, sorszámát és területi beosztását, hogy azok a fenti jogszabályhelyeknek megfeleljenek.

 


Olvasd tovább...
2009 január 13 kedd - 15:22:11     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Értesítjük a Lakosságot, hogy 2009. január 16-án technikai okok miatt a tüdőszűrés elmarad. A szűrés kezdete 2009. január 19. (hétfő).


Tüdőgondozó Mozgó Szűrőállomása
2009 január 13 kedd - 12:53:49     Városi rendezvények      Hozzászólás0Hagyománnyá vált, hogy január 12-én emléktüzet gyújtunk azok emlékére, akik a doni katasztrófában életüket vesztették, illetve megsérültek.
Így történt ez a 2009-es évben is.
A hideg, borongós este ellenére sokan összegyűltünk, hogy emlékezzünk.
A római katolikus templom előtt egy égő máglya és zászlók sokasága hirdette, mi nem felejtünk!


Olvasd tovább...
2008 december 18 csütörtök - 12:44:35     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0Mint már arról hírt adtunk, támogatást nyert Abony Város Ivóvízminőség-javítási és ivóvízhálózat rekonstrukciós programja a KEOP-1.3.0./1F-2008-0012 azonosító számú projekt keretében.


Olvasd tovább...
2008 december 17 szerda - 07:33:13     Hivatali hírek      Hozzászólás0

FELHÍVJUK A LAKOSSÁG FIGYELMÉT,

hogy ABONY városban

2009. január 16-tól
február 24-ig

TÜDŐSZŰRÉST TARTUNK!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 412 413 414 415 416
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények