Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2010 szeptember 02 csütörtök - 06:15:18     Hivatali hírek      Hozzászólás0E-On


Abony címerTisztelt Lakosok, Tisztelt Földtulajdonosok!

Az EON Tiszántúli Áramszolgáltató Zrt felszólítása alapján kérjük, hogy az ingatlanaikon a kis és középfeszültségű vezetékek alatt a fák gallyazását szíveskedjenek soron kívül elvégezni, vagy elvégeztetni a város bel és külterületein!
 


Olvasd tovább...
2010 szeptember 01 szerda - 09:40:53     Városi rendezvények      Hozzászólás0

 

Tábor

Nagyításért kattintson a képre!

Elérkezett a várva várt pillanat, amikor a 45 csillogó szemű gyermek a templomnál gyülekezett. András atya áldásával kezdetét vette a jól megérdemelt pihenés a Balatonnál.

Legtöbb gyermek először látta a "magyar tenger" -t. Hamar összekovácsolódott a kis csapat, akik egész héten nagyon jól érezték magukat. Ebben a felnőtt kísérők segítettek. A táborhely elfoglalása után önfeledt vidámság töltötte be a környéket.Olvasd tovább...
2010 szeptember 01 szerda - 09:07:35     Városi rendezvények      Hozzászólás0

 
Tábor
 
      A Karitász abonyi csoportja a hátrányos helyzetű családok segítésének jegyében idén is megszervezte nyári táborát. 20 rászoruló gyermeket táboroztattunk Balatonszéplak-alsón augusztus 6 – 11. között.

      A balatoni tábor különleges élményekkel gazdagította a részt vevő gyerekeket, már csak azért is, mert többségük először jutott el Magyarország „tengeréhez”, sőt a kisebbek első alkalommal töltöttek családjuktól távol több napot. A sok-sok programnak és játéknak köszönhetően gyorsan repült az idő, nagyszerűen telt minden táborozó számára a balatoni nyaralás.


Olvasd tovább...
2010 szeptember 01 szerda - 06:44:51     Meghívók      Hozzászólás0

Meghívó

Nagyításért kattintson a képre!2010 szeptember 01 szerda - 06:32:16     Városi rendezvények      Hozzászólás0


Tábor


Sok családnak gondot okoz, hogy az iskolai nyári szünetben hogyan oldja meg gyermeke felügyeletét. A Karitász abonyi csoportja első alkalommal szervezett július 12-16 között nyári napközis tábort a plébánia udvarán. Közel 30 gyermek vett részt a különböző programokon, melyek a következők voltak: bábszínházi előadás, gasztronómia pogácsasütés a Mészáros Vendéglőben, Donkó Károly fazekas műhelyének megtekintése, rákóczifalvai Maci-múzeum és a szolnoki Repülőmúzeum, az abonyi Falumúzeum megtekintése, strandolás, sok-sok játék, kézműves foglalkozás, diafilmvetítés. Tízórait, ebédet és uzsonnát biztosítottunk részükre. A tábor végén minden gyermek szép élményekkel tért haza.

A Karitász csoport augusztusban még két tábort szervezett ; Balatonszéplak-alsóra 20 gyermeket, míg Zánkára 50 gyermeket vittünk.

Karitász abonyi csoportja


2010 augusztus 31 kedd - 13:18:21     Hivatali hírek      Hozzászólás0


OMSZ
és az

Ügyeleti Szolgáltató (Scandeus) Kft.

tájékoztatója


Az Országos Mentőszolgálat és az Ügyeleti Szolgáltató (Scandeus Kft.) tájékoztatja Önöket a központi orvosi ügyelet irányítási rendszerének változásáról.

2010. szeptember 1-jétől az Ügyeleti Szolgáltató (Scandeus Kft.) és az Országos Mentőszolgálat a sürgősségi betegellátás hatékonyságának fokozása, a párhuzamos hívások számának csökkentése, valamint az azonnali elérhetőség biztonságának javítása érdekében ügyeleti irányításra együttműködési szerződést kötött.
 


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 408 409 410 ... 445 446 447
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények