Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2010 szeptember 20 hétfő - 15:22:27     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Rendezvény
2010 szeptember 20 hétfő - 15:21:46     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Meghívó
2010 szeptember 20 hétfő - 15:17:44     Városi rendezvények      Hozzászólás0
Kedves Zenebarátok!
Tisztelt Érdeklődők!A XIV.   Őszi Szolnoki Művészeti Hetek keretén belül lehetőségünk van az alábbi hangversenyeken részt venni.

2010. október 5. (kedd) 19.00 óra Megyeháza díszterme
Sebestyén Márta, Gryllus Vilmos, Gryllus Dániel

Jegyárak: 2400,-, 1900,-, Diák/nyugdíjas jegy: 1500,- ftOlvasd tovább...
2010 szeptember 10 péntek - 17:24:23     Önkormányzati választások 2010.      Hozzászólás0

Tájékoztató
TÁJÉKOZTATÓ
a Helyi Választási Bizottságba, Szavazatszámláló Bizottságba történő delegálásról
 
A helyi választási bizottság (HVB) és a szavazatszámláló bizottság (SZSZB) a települési önkormányzat képviselő-testülete által választott, illetve a választókerületben jelöltet, listát állító jelölő szervezet, vagy a független jelölt által megbízott tagokból áll.

A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a továbbiakban: Ve.) 25. § (1) bekezdése alapján a választási bizottságoknak - a képviselő-testület által megválasztott tagokon kívül - további egy-egy tagját a választókerületben jelöltet, listát állító jelölő szervezet, vagy a független jelölt bízza meg.”

A fentiek szerint megbízott tagot delegálhat:

Ø       az SZSZB-be az egyéni képviselőjelöltet, polgármester-jelöltet, illetve listát állító jelölő szervezet, továbbá a független jelölt,
Ø       a HVB-be az egyéni képviselőjelöltet, illetve polgármester-jelöltet állító jelölő szervezet, illetőleg a független jelölt.

A választási bizottságokba történő delegálás célja a jelöltek, jelölő szervezetek képviseletének biztosítása választási eljárás során hozott döntésekben.


Olvasd tovább...
2010 szeptember 10 péntek - 17:18:54     Önkormányzati választások 2010.      Hozzászólás0

Választás
V á l a s z t á s i     t á j é k o z t a t ó


Tisztelt Választópolgárok!

A Magyar Köztársaság Elnöke a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választását 2010. október 3-ra (vasárnapra) tűzte ki.

A szavazás helye

A választópolgár a lakóhelye szerint kijelölt, az Értesítőn feltüntetett szavazókörben szavazhat.

Amennyiben a választópolgár mozgásában akadályozva van (például egészségi állapota miatt), úgy a szavazást megelőzően a helyi választási iroda vezetőjétől (jegyzőtől), a szavazás napján a szavazatszámláló bizottságtól írásban kérhet mozgóurnát. Ebben az esetben a szavazatszámláló bizottság két tagja fogja felkeresni a mozgóurnával.

Hogyan szavazhat, ha a szavazás napján bejelentett tartózkodási helyén tartózkodik?


Olvasd tovább...
2010 szeptember 10 péntek - 17:03:25     Önkormányzati választások 2010.      Hozzászólás0

Választás
TÁJÉKOZTATÓ


szavazás mozgóurnával
 
A mozgásában gátolt választópolgárt szavazásának lehetővé tétele érdekében – kérésére – a szavazatszámláló bizottság legalább két tagja, a szavazatszámláló bizottság illetékességi területén belül, mozgóurnával felkeresi.

A mozgóurnát a választópolgár kizárólag írásban kérheti! Az írásbeli kérelmet a szavazás napja előtt a helyi választási iroda vezetőjéhez (2740 Abony, Kossuth tér 1.), a szavazás napján (2010. október 3-án) a lakóhely szerinti szavazókörben működő szavazatszámláló bizottsághoz kell eljuttatni.

A mozgóurnás szavazás lebonyolítására a választópolgár lakóhelye szerinti szavazatszámláló bizottság illetékes.


Olvasd tovább...
2010 szeptember 10 péntek - 16:54:39     Önkormányzati választások 2010.      Hozzászólás0

Tájékoztató

TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztatjuk a Tisztelt Választópolgárokat, hogy választással kapcsolatban a hétvégére tekintettel 2010. szeptember 11-én és 12-én az alábbi telefonszámon ügyeletet biztosítunk:

30/435-5585

Helyi Választási Iroda
2010 szeptember 09 csütörtök - 12:21:18     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Pályázat

Abony Város Polgármesteri Hivatala
a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 10. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet
Abony Város Polgármesteri Hivatala
 
Településfejlesztési Osztály

Településfejlesztési ügyintéző

munkakör betöltésére.


Olvasd tovább...
2010 szeptember 09 csütörtök - 11:31:08     Önkormányzati választások 2010.      Hozzászólás0

Közlemény
 
K Ö Z L E M É N Y


A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény 38. § (1) bekezdés b) pontja alapján tájékoztatom a Tisztelt Választópolgárokat, hogy Abony városban a Helyi Választási Bizottság a következő jelölteket vette nyilvántartásba:Oldal:  1 2 3 ... 395 396 397 ... 434 435 436
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények