Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2011 május 25 szerda - 09:52:09     Meghívók      Hozzászólás0

Meghívó

Meghívó

2011. május 27-én (Péntek) de. 10 órakor
(Abonyi Lajos Múzeumi Kiállítóhely, Vasút u. 16.)


Hősök Emlékére
c. kiállításra


Megnyitja:
 Magó Károly
Repülőmúzeum munkatársa, zászlós

Megnyitó után ” Bejczy József százados, Puma vadászezred pilótájáról (a II. világháborúban repülőgépével Abony határában lezuhant)
 tart előadást Magó Károly
a múzeumban 11.00 órakor.
 
A kiállításra és az előadásra tisztelettel hívjuk.

Abony Városi Önkormányzat
Abonyi Lajos Művelődési Ház és Könyvtár,
Múzeumi Kiállítóhely
Abonyi Lajos Múzeumi Alapítvány

A kiállítás június 30-ig látogatható
Keddtől-Péntekig 13.00-től 17.00-ig
Szombaton 9.00-től 13.00-ig

2011 május 25 szerda - 09:49:51     Meghívók      Hozzászólás0

MEGHÍVÓ

Meghívó

Az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely,   a Múzeum Baráti Köre meghívja Önt 2011. május 27-én 16 órára

a Főtérre, ahol a Hősök Napjára emlékezünk.


 
Beszédet mond: Antalné Nagy Magdolna

Minden megemlékezőt szeretettel várunk!
2011 május 24 kedd - 11:43:34     Városi rendezvények      Hozzászólás0

TV műsor
2011 május 20 péntek - 14:50:29     Meghívók      Hozzászólás0

M e g h í v ó

Városháza

Tisztelettel meghívom

2011. május 26-án (csütörtök) du. 14.00 órakor

tartandó Képviselő-testület ülésére.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó letölthető pdf formátumban.


2011 május 19 csütörtök - 11:20:28     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Felhívás

Tisztelt Abonyiak!

Kedves Barátaim!

Szervezetünk kuratóriuma az alapítók szándéka szerint évente egy alkalommal „Abonyiak Abonyért” kitüntető díjat adományoz azoknak, akik Abony város fejlődése érdekében kifejtett munkájukkal elismerést vívtak ki a társadalmi élet bármely területén.

A kitüntetettek személyéről a beérkező előterjesztések alapján dönt az Alapítvány kuratóriuma. A díjak az „Abonyi Pünkösdölő” rendezvénysorozat keretében kerülnek átadásra.

Szeretnénk, ha ebben az évben is minél többen, minél szélesebb körben élnének a javaslattétel lehetőségével, ezért kérjük az ez évi díjazottak személyére vonatkozó ajánlásaikat.

Az indítványokról várhatóan 2011. május 31-én dönt a Kuratórium, ezért a javaslatokat (indoklással alátámasztva) szíveskedjenek május 30-ig eljuttatni
- személyesen vagy postai úton a Könyvtárba (Abony, Csillag Zs. út 5.), vagy
- elektronikus úton a petozsolti@freemail.hu e-mail címre.

Köszönöm segítő közreműködésüket!

Abony, 2011. május 18.


                       Üdvözlettel:

                                            Pető Zsolt s.k.
                                                Kuratóriumi elnök
2011 május 18 szerda - 13:11:45     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Felhívás
2011 május 17 kedd - 12:42:45     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Továbbra is várom a Delikátos zacskókat, kódokat!

Felhívás

Abszolút beküldés táblázat

Összesen 393 település van jelenleg versenyben.


Kedves Abonyiak!

A fenti táblázatot 2011. május 6-án tették közzé a Delikát honlapján. Én még az ötödik évben is nagyon bizakodó vagyok, hogy egyszer nekünk sikerül nyernünk.

Magyarország megyéit 3 régióra osztották, mi az első régióban vagyunk, ahol május 24-én lesz a sorsolás, hogy ki nyeri meg az első játszóteret. Ha itt nem lesz szerencsénk, még további három lehetőség van nyitva számunkra.

A 4. játszótér sorsolásán országos szinten minden pályázat részt vesz – kivéve az 1-3 régió nyerteseit.

Az 5. játszótér sorsolásán azok a települések vehetnek részt, akik 2007-2010 között legalább 3 évben, évente minimum 1-1 érvényes pályázatot küldtek és 2011-ben is érkezik legalább 1 érvényes pályázat.

A 6. játszótér azé a településé lesz, ahonnan abszolút értékben a legtöbb beküldés érkezik.

A fentiek értelmében, ha most az első sorsoláson nem járunk szerencsével, még van esélyünk a három alkalommal izgulni. Viszont! Ahhoz, hogy a 6. játszótér ABONY városban épüljön meg még nagyon sok zacskóra/kódra van szükségünk! Jelen állás szerint 188 kg-mal vagyunk lemaradva. Ugye nem adjuk fel!

Tehát kérek mindenkit, hogy továbbra is gyűjtse, adja le a gyűjtőhelyeken, szóljon ismerőseinek, barátainak, - az sem baj, ha nem abonyi – mert még versenyben vagyunk.

Az eddigi segítséget, összefogást mindenkinek megköszönöm.

Csizmadia Mihályné
2011 május 17 kedd - 12:33:12     Városi rendezvények      Hozzászólás0

TV műsor
2011 május 17 kedd - 10:54:38     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Hangfoglaló Hétfő

 
Rendezvény

Kérünk Benneteket, hogy szavazzatok Iskolánk produkciójára!

Szavazás:   2011. május 16. és június 09. között lehet a videókra szavazatokat leadni. A szavazat leadásához csupán végig kell nézni a kívánt videót    a

http://www.hangfoglalasonline.hu/20110511_a_hfh_versenymuvek_itt_tekinthetok_meg

oldalon 2011. május 16. és június 09. között  - a megnézett videók számítanak szavazatleadásnak.

Értékelés:  A közönség szavazatai alapján a legjobb öt előadás kerül a zsűri elé, valamint a szavazatoktól függetlenül a zsűri a teljes mezőnyből válogat.

Eredményhirdetés:  2011. június 09.
 
Hajrá SOMOGYI! :-)

2011 május 16 hétfő - 11:26:31     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Önkéntes Kinizsisek kirándulása

Kirándulás

A Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskolából azok a diákok, akik részt vesznek a TÁRSadalmi Szolidaritás programjában 2011. május 13-án, pénteken közös kiránduláson vettek részt az Idősek Otthonának lakóival és az Idősek Klubjának tagjaival. Budapesten voltunk, ahol a Duna Corso elnevezésű sétahajón kirándultunk. Budapesten. A Vigadó térről indultunk, és több mint 1 órát voltunk a Dunán. Kaptunk egy fülhallgatót, és mindenki kedvére hallgathatta a rendkívül sokoladlú, alapos, informatív és olyakor szellemes tájékoztatót. Rengeteget megtudhattunk fővárosunkról, elsődlegesen a központban található épületekről: Margit híd és a Lágymányosi híd között kalauzoltak végig minket Buda és Pest part menti látványosságai és emlékei között. Délután a Hősök terén és a Szépművészeti Múzeumban tettünk látogatást, majd szabad programot is kaptak fiatalok idősek egyaránt a Városligetben. Az időjárás kegyes volt hozzánk: szép napsütéses, kellemes időben volt részünk.

Tamasi Gyopárka
Projektvezető tanár
Oldal:  1 2 3 ... 390 391 392 ... 445 446 447
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények