Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2009 december 01 kedd - 14:31:40     Városi rendezvények      Hozzászólás0
Epizódok és pillanatképek a Szolnoktv Nótaversenyéről
4. epizód:

Kihirdették a győztest. Megszületett a Szolnok Televízió első nótaversenyének eredménye. A szombati gálán már csak a legjobbak állhattak színpadra.

"Érdemes volt." Joggal nyugtázhatja így az elmúlt hetek izgalmait a Szolnok Televízió. Érdemes volt mozgósítani a nótakedvelő közönséget és azokat, akik zsűri elé mertek állni produkciójukkal. A verseny megmutatta azokat a tartalékokat, amikkel a régió, a város rendelkezik a hagyományőrzés terén. "Van egy ház a Tisza parton"- Ha valaki nem ismerte volna a népszerű nótát, annak is fülébe mászhatott a dallam az elmúlt hetek során. A szombati döntőn már minden versenyző maga választhatta ki, mivel kápráztatja el a közönséget. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, azonban döntenie kellett. A Szolnok televízió első nótaversenyének harmadik helyzettje Dancza Krisztina lett, a megosztott második díjat Bakos Melinda és Kökény Róbert kapta, míg a legjobbnak a tiszaföldvári Muzsnyai László bizonyult. A díjakat Harcsa Béla a Szolnok Televízió cégvezető- rendezője adta át. Üdülési lehetőségek, értékes tárgyjutalmak és ami ugyancsak hízelgő- fellépési lehetőségek találtak gazdára.

Forrás: szolnoktv.hu


2009 december 01 kedd - 14:23:32     Városi rendezvények      Hozzászólás0
Epizódok és pillanatképek a Szolnoktv Nótaversenyéről
3. epizód


A Szolnok TV által szervezett Nótaverseny döntőjére kerül sor November 28-án este, ahol amint már esetleg értesülhettek róla ezen a honlapon is, két abonyi honfitársunk, Bakos Melinda és Acsai Ferenc is képviselteti magát, remélhetőleg még tovább öregbítve szűkebb hazánk méltán elhíresült zeneszeretetét és a Nagyabonyi Színkör hírnevét is.

A döntőt szombaton este 8 órától követhetik figyelemmel a Szolnok Televízióban.

Kérem, engedjék meg, hogy egy levelet továbbítsak az Önök részére Acsai Ferenc tollából.

"Kedves Abonyi Barátaim!
Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek a rám adott szavazatát, mellyel a Szolnok Tv nótaversenyének döntőjébe juttattak.
Köszönöm a sok segítséget, felkészítést, biztatást, szurkolást és a sok gratulációt. Jó és felemelő érzés, hogy sok száz abonyi ember állt mellém és döntött a Magyar Nóta mellett; hogy ennyien kísérték figyelemmel a versenyt a Szolnok TV közvetítése vagy az internet által. Igyekszem becsülettel helytállni a döntőben legjobb tudásom és képességem szerint. Kérem, ha tehetik nézzék 28-án este a Tv közvetítést, és szurkoljanak nekünk Abonyiaknak: Bakos Melindának és jómagamnak. Remélem, méltóképpen képviseljük Abony városát ezen a nemes vetélkedőn.

Még egyszer szívből köszönöm a szavazatokat és a sok kedves segítőnek külön hálám a munkájukért, melyet rám áldoztak.
Köszönettel: Acsai Feri "

Kérem, szurkoljunk együtt nekik; ki-ki a maga módján, tévében, interneten vagy akár élőben!

Bakos Judit

2009 december 01 kedd - 14:05:05     Városi rendezvények      Hozzászólás0
Epizódok és pillanatképek a Szolnoktv Nótaversenyéről
2. epizód


Lezajlott a Szolnok Televízió "Van egy ház a Tisza parton " elnevezésű nótaversenyének harmadik elődöntője is. A verseny előtt a műsorvezetők bejelentették, hogy az előző elődöntőből a közönség kit juttatott tovább a döntőbe. A második elődöntőben versenyzőkre az előzőnél is többen szavaztak. 1398 érvényes voks érkezett. Ezek alapján most két versenyző mehetett tovább, csak a közönségszavazatokért éneklő Acsai Ferenc (889 db) és zsűri által az elődöntőbe juttatott Ábel Tibor (342 db).”


(Forrás: szolnoktv.hu)

Gratulálunk Acsai Ferenc barátunknak.

További sok sikert mindkét abonyinak. Bakos Melindának és Acsai Ferencnek.
Nagyon szurkolunk értetek, mert igen erős a mezőny.

Csizmadiáné

2009 december 01 kedd - 14:03:21     Városi rendezvények      Hozzászólás0
Epizódok és pillanatképek a Szolnoktv Nótaversenyéről
1. epizód: "Nagyabonyiak” Nótaversenyben


Októberben a Szolnok TV országos amatőr nótaversenyt hirdetett. A TV csatornán, internetes oldalukon, rádióban és az újságok hasábjain buzdították a népet a részvételre. Hárman a Nagyabonyi Színkör tagjai közül, akiket a tisztelt közönség Koktél Trióként is ismerhet, szinte az utolsó pillanatban döntöttük el, hogy részt veszünk a megmérettetésen. Acsai Ferenc, Kovács Andor és jómagam, eldöntöttük, hogy közösen, egymást biztatva neki vágunk a megmérettetésnek!

Feladatunk nem volt egyszerű, közel száz jelentkező közül kellett beverekednünk magunkat a selejtezőből a következő körbe, erre október 27-én került sor. Jelentem, TRIÓNK az első rostán sikeresen szerepelt, és bejutottunk az elődöntőbe, ahová a száz jelentkező közül huszonnégyen jutottunk tovább. Az elődöntőt a szervezők már háromszor nyolc fős csoportra osztották fel. Feri és én a II. elődöntő csoportjába kerültünk. Innen a zsűri döntése alapján két vagy három ember kerülhetett tovább a döntőbe. De egy versenyzőt a közönségnek van lehetősége bejuttatni szavazataikkal. Nagy örömmel szeretném megosztani Önökkel, hogy jómagam bekerültem a Döntőbe, melynek leírhatatlanul örülök, viszont Ferit a nézők juttathatják tovább.

Itt kérem az Önök szíves segítségét, hogy http://www.szolnoktv.hu internetes weboldalon szavazzanak Ferire! (ez itt a kampány ideje) vagy pedig küldjék el szavazataikat levélben, a Szolnok Televízió címére, 5000 Szolnok, Szigligeti út 1. A borítékra írják rá: „Nótaverseny”. A voksokat személyesen is bedobhatják a televízió kapujára kihelyezett postaládába. November 16-án, hétfőn az Új Néplapban találhatnak egy szavazólapot, ebben jelöljék meg a versenyző nevét,  Ezután vágják ki a szelvényt, majd juttassák el a Szolnok Televízió már megadott címére. A szavazólapnak csütörtök délig kell beérkezni, mert csak ezeket tudják figyelembe venni.

Megéri szavazni, mert a döntő után a szavazatot leadott nézők között egy szintetizátort sorsolnak ki. FIGYELEM! Akik postán vagy Új Néplap szavazólapon voksolnak, írják rá a lapra a nevüket és az elérhetőségüket!

Egyébként minden versenyzőt - és persze minket is- meg lehet nézni, ill. hallgatni a Szolnok tv internetes oldalán.
Andornak 19-én lett volna az elődöntő, de sajnos munkahelyi kötelezettsége miatt nem tud tovább részt venni a versenyen.

A DÖNTŐ november 28-án (szombaton) lesz a Tiszti Klub étteremben, melyet a Szolnok TV egyenes adásban közvetít.
Ezúton szeretném megköszönni mindazoknak, akik szurkolnak nekünk, ill. akik követik, követték, követni fogják szereplésünket.
Szavazataikat előre is köszönjük!

Üdv.:
Bakos Melinda
2009 december 01 kedd - 13:20:58     Hivatali hírek      Hozzászólás0


A Ceglédi Kórházból kerestek meg, melyszerint a szervezésünket kérték ahhoz, hogy Abonyban kihelyezett érvizsgálatot szeretnének tartani.  Nagy örömünkre szolgált a megkeresés. Első alkalommal a véradóknak adtunk lehetőséget, hogy megvizsgáltassák magukat. November 30-án volt vizsgálat, ahol 46-an jelentek meg, közülük többeknek javasolták, hogy háziorvosukat keressék meg, esetleges további vizsgálat céljából.  

A következő – ugyancsak ingyenes vizsgálat – december 7-én lesz a Báthory u. 2. sz. alatt /a Zeneiskolával szemben/. Előjegyzést a 06/30-544-3662 számon lehet kérni.


Olvasd tovább...
2009 december 01 kedd - 13:01:42     Városi rendezvények      Hozzászólás0


(A képen Bálint István és Kovács Márk látható)


2009. november 26-án rendezték Veresegyházán az I. Pest Megyei Rézfúvós Kamarazenei Versenyt. A Bihari János Zeneiskolát két csoport képviselte.

I. csoport: Varga Bálint, Urbán Dávid, Flammer Boglárka, Tóth István

II. csoport: Bálint István, Mező László, Kovács Márk, Tóth István

Az I. csoport a versenyen III. helyezést ért el, míg a II. csoportnak II. helyezést sikerült elérnie.

A két csoport felkészítő tanára: dr. Gajdos István József.

Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen rangos megyei versenyen vehetett részt ismét iskolánk.

Gratulálunk az elért eredményekhez, és további sok sikert kívánunk, mind növendékeinknek, mind a felkészítő tanár úrnak.

Bihari János Zeneiskola
2009 november 25 szerda - 14:34:28     Hivatali hírek      Hozzászólás0
2009 november 25 szerda - 14:32:32     Hivatali hírek      Hozzászólás0
2009 november 25 szerda - 14:19:49     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Tisztelettel meghívom  
2009. november 26-án (csütörtök) du. 14.00 órakor
tartandó Képviselő-testületi ülésre.  

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme


2009 november 25 szerda - 13:02:48     Hivatali hírek      Hozzászólás0
2009 november 25 szerda - 12:34:48     Hivatali hírek      Hozzászólás0
A Főtér II. ütemének látványterve a képre kattintva megtekinthető!


2009 november 25 szerda - 12:22:11     Hivatali hírek      Hozzászólás0
A Közösségi Ház látványterveinek megtekintéséhez kattintson a képre!Oldal:  1 2 3 ... 389 390 391 ... 410 411 412
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények