Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2009 október 05 hétfő - 15:49:47     Hivatali hírek      Hozzászólás0Tisztelt Vállalkozók, Kereskedők, Szolgáltatók, Befektetők!
 

Kérem Önöket, jelezzék igényüket, amennyiben Abony város központjában a piac területén megépítendő üzletházban és piaccsarnokban üzlethelyiséget, irodát vagy lakást bérelnének, vagy vásárolnának.

A tervek elkészítéséhez szükséges az előzetes felmérés.

Jelentkezésüket 2009. október 22-én (csütörtök) déli 12:00 óráig a Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Osztályára, II. emelet 29-es szoba, illetve az alábbi e-mail címre: abony@abony.hu eljuttatni szíveskedjenek.


Romhányiné dr. Balogh Edit
Abony Város Önkormányzat
polgármestere


2009 október 02 péntek - 07:42:36     Városi rendezvények      Hozzászólás0
2009.09.25- én a Somogyi Imre Általános Iskolában került megrendezésre az „Anyatej Napja”.Az összejövetelen fellépett a Gyöngyszemek Óvodája Manó csoportja. A köszöntők után három előadás közül választhattak az érdeklődők. Járdányné Dóka Mária és Nagyné Győr Márta a „Korai fejlesztés jelentőségéről” beszéltek. Dr. Tóth Katalin gyermekorvos a „Bölcsőhalál megelőzésének lehetőségeit” ismertette. Lovas Ottó a Ceglédi Mentőállomás vezetője a „Gyermekbalesetek megelőzésére” hívta fel a figyelmet.

Bízunk benne, hogy az itt szerzett információk mindenki számára hasznosak lesznek.
Bár több érdeklődőre számítottunk, a rendezvény jó hangulatban telt.
A jó hangulatot az alábbi képekkel szeretnénk illusztrálni.


A képgaléria megtekinthető a képre kattintva!


Védőnői Szolgálat
2009 október 02 péntek - 07:38:58     Városi rendezvények      Hozzászólás0
2009 október 02 péntek - 07:28:59     Hivatali hírek      Hozzászólás0


Nagyításért kattintson a képre!
2009 október 02 péntek - 07:07:35     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Októberi adózási határidők

Október 12., hétfő:

”¢ A kifizető, munkáltató által levont személyi jövedelemadó és a tb-járulékok, a korkedvezmény-biztosítási járulék, az egészségügyi szolgáltatási járulék, az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (EKHO),
 az egészségügyi hozzájárulás, a munkaadói, a munkavállalói, a START-járulékok, valamint a vállalkozói járulék befizetése
”¢ Az egyéni vállalkozó által benyújtandó 0958-as számú, és a kifizető, munkáltató által benyújtandó 0908-as számú bevallás-adatszolgáltatás, amelyek a magánszemélyek fenti személyi jövedelemadó és járulékkötelezettségeiről, bejelentendő adatairól szólnak


Olvasd tovább...
2009 október 02 péntek - 06:23:05     Hivatali hírek      Hozzászólás0

A Bursa Hungarica Önkormányzati Ösztöndíj, olyan felsőoktatási szociális támogatórendszer amely az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok számára is elérhetővé kívánja tenni a felsőoktatást. A Bursa Hungarica többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezetként három forrás szolgál:  
Olvasd tovább...
2009 október 01 csütörtök - 13:51:18     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Pest megye dél-keleti területi igényeit kiszolgáló alapfokú járóbeteg szakellátás fejlesztése című projekt keretében kiírásra került közbeszerzési eljárás nyerteseként a GEN-ÉP Építési Zrt. került kihirdetésre.A Vállalkozási szerződés 2009. október 1-jén aláírásra került.A munkaterület (Újszászi u. 21-23.) 2009. október 5-én kerül átadásra és ezt követően kezdődhetnek meg az építési munkálatok.Az Egészségügyi Centrum munkálatainak várható befejezése 2010. április 30, a teljesítés véghatárideje 2010. június 30.
2009 szeptember 28 hétfő - 14:10:00     Hivatali hírek      Hozzászólás0


Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Dr Czira Szabolcs   országgyŰlési Képviselő fogadóórájának időpontja megváltozott.

A fogadóóra új időpontja: 2009. október 8. (csütörtök) 16.00 óra.

Megértésüket köszönjük!

2009 szeptember 28 hétfő - 13:38:16     Városi rendezvények      Hozzászólás0


Nagyításért kattintson a képre
2009 szeptember 28 hétfő - 13:28:18     Városi rendezvények      Hozzászólás0


Nagyításért kattintson a képre
2009 szeptember 28 hétfő - 13:09:07     Meghívók      Hozzászólás0


Nagyításért kattintson a képre
2009 szeptember 25 péntek - 08:10:04     Hivatali hírek      Hozzászólás0
KÖZLEMÉNY

FGSZ Földgázszállító Zártkörűen Működő Részvénytársaság

2009. szeptember 29-én 04.00-tól 07.00-ig
Földgáz-távvezeték rendszerén fáklyázással
járó karbantartási munkát végez


a lakosság folyamatos gázellátásának érdekében.

Társaságunk Abony gázátadó állomáson, szakembereink felügyelete mellett végzi a gáz lefúvatását, fáklyázását.

A művelet a lakosságot nem veszélyezteti, azonban erős hang és fényhatással jár.
A környék lakóitól a nyugalmuk megzavarása miatt ezúton is elnézést kérünk.

A munkálatokról, a helyszínen lévő szakembereink készséggel adnak tájékoztatást.

Megértésüket köszönjük!

FGSZ Földgázszáűllító Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Oldal:  1 2 3 ... 379 380 381 ... 395 396 397
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények