Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2010 november 12 péntek - 08:27:05     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Meghívó
2010 november 12 péntek - 08:23:13     Városi rendezvények      Hozzászólás0

 
Játszóház

Karitász játszóház   2010. november 5-e. Az őszi szünet utolsó napja. Ezen a délutánon a Karitász játszóházba invitálta a gyermekeket. A mai napon a foltvarró technikával ismerkedhettünk meg, melyben nagy segítségünkre voltak Újszásziné Zsuzsika, Juhászné Évike és Dandárné Katika a tápiószelei foltvarróklub abonyi tagjai. Élmény volt velük együtt készíteni a szíveket, madarakat, tulipánokat, kiscsizmákat, fenyőfát, szaloncukrot. Kérjük a Szülőket, engedjék hozzánk gyermekeiket, hiszen minden összejövetelünkre igyekszünk tartalmas elfoglaltságot, programot szervezni részükre!   Karitász abonyi csoportja
2010 november 12 péntek - 08:20:54     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Koncert
2010 november 12 péntek - 07:20:48     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Véradás

Köszönjük a véradást

Ebben az évben november 2-án volt a városi véradás. Véradóink már a Zeneiskola udvarán várták a kórház dolgozóinak érkezését. A megérkezést követően mindenki elfoglalta a helyét. A véradásra érkezőket teával, kávéval, pogácsával kínálták aktivistáink, s ezt követően kezdődhetett a próbavérvétel, laborvizsgálat, főorvosi véleményezés, majd a véradás. Véradóink jöttek, akiket szinte valamennyien már névszerint ismerünk, hiszen nagyon sok a többszörös véradó.
Jöttek azonban néhányan, akik először jelentkeztek a hívó szóra, s bízunk benne, hogy a jövőben is találkozunk velük. A véradás végén összegzésre kerültek az eredmények és legnagyobb meglepetésünkre a megjelentek többmint 10 %-a nem adhatott vért valamilyen oknál fogva, de a legtöbb a kezeletlen magas vérnyomás. Volt, aki tudta, hogy magas a vérnyomása, de nem ment orvoshoz, volt aki nem figyelt oda a magas vérnyomásra utaló jelzésekre, volt aki semmilyen tünetet nem vélt felfedezni. Őket a vizsgálatot követően a háziorvosukhoz irányították. És most néhány információt szeretnék megosztani a magas vérnyomásról , mely részletesebben megtalálható a www.magasvernyomas.info oldalain.


Olvasd tovább...
2010 november 11 csütörtök - 07:44:41     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Városháza

Meghívó

Tisztelettel meghívom


2010. november 18-án (csütörtök) du. 17.00 órakor

tartandó Közmeghallgatásra.    

A közmeghallgatás helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó letölthető pdf formátumban.
2010 november 11 csütörtök - 07:20:10     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Városháza

Meghívó

Tisztelettel meghívom


2010. november 11-én (csütörtök) du. 18.00 órakor

tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésére.    

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó letölthető pdf formátumban.
2010 október 27 szerda - 09:32:36     Meghívók      Hozzászólás0

Játszóház
2010 október 25 hétfő - 15:26:03     Hivatali hírek      Hozzászólás0

 
Véradás

Véradási tájékoztatóA Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat kihelyezett véradó napot tart
 
2010. november 2.-án 9-14 óra között
a ZENEISKOLÁBAN.

Beteg embertársaink nevében szeretettel várjuk a régi véradókat és az először véradásra jelentkezőket. Mindig szükség van rá, hogy minden rászoruló számára biztosítva legyen az életmentő, pótolhatatlan vér.
A személyi igazolványt, a TAJ. kártyát és a véradó igazolványt kérjük hozzák magukkal.


Pető Istvánné
Városunk Fejlődéséért Egyesület
2010 október 25 hétfő - 15:18:13     Hivatali hírek      Hozzászólás0

 
Zeneiskola

2010. ERKEL-év


200 évvel ezelőtt született Erkel Ferenc, a magyar nemzeti opera megteremtője. Ez alkalomból megemlékezéseket tartanak országszerte.

A mi zeneiskolánk is többféleképpen ünnepli a nagy magyar zeneszerző munkásságát:

Beneveztünk egy Pest megyeiek számára kiírt Erkel vetélkedőre. A verseny október 4-én került megrendezésre Budakeszin, az Erkel Ferenc Művelődési Házban. Iskolánkból 2 csapat indult és készült fel Erkel életéből, zenei munkásságából.Két nagy közismert operája – Bánk bán és Hunyadi László – kiemelt témái voltak a versenynek. Mindkét opera történetét - valamint 10-10 zenei részletet - részletesen kellett tudniuk a gyerekeknek.


Olvasd tovább...
2010 október 25 hétfő - 15:15:17     Meghívók      Hozzászólás0

Meghívó
2010 október 25 hétfő - 06:15:44     Meghívók      Hozzászólás0

Városháza

M e g h í v ó
 

Tisztelettel meghívom


2010. október 28-án (csütörtök) du. 16.00 órakor  

tartandó Képviselő-testületi ülésére.  

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme


A meghívó letölthető pdf formátumban.
2010 október 25 hétfő - 06:14:51     Meghívók      Hozzászólás0

 
Városháza

Meghívó


Tisztelettel meghívom


2010. október 25-én (hétfő) du. 18.00 órakor

tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésére.    

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó letölthető pdf formátumban.
Oldal:  1 2 3 ... 379 380 381 ... 421 422 423
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények