Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2011 szeptember 08 csütörtök - 13:46:52     Hivatali hírek      Hozzászólás0


MÁV hirdetmény
 
MÁV

Nagyításért kattonton a képre
2011 szeptember 08 csütörtök - 13:36:37     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Lakosság!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy 2011. szeptember 05.-én aláírásra került Abony Város Önkormányzat valamint a Triskell Épülettervező Kft. (tervező: Horváth Zoltán) és a Horizont 4 Tervező és Szolgáltató Kft. ( tervező: Tőrös Csaba) részéről az Abony Város „ Közösségi Háza – Komplex kulturális, oktatási, művészeti központ és Zeneiskola” valamint a „Piaccsarnok és fedett piac, üzletház és lakások” építése tárgyú KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 projekt, kiviteli tervezési munkáinak tárgyában a tervezői szerződés.

Aláírás

A szerződés értelmében a kiviteli tervdokumentáció teljesítési határideje a szerződéskötés napját követő 120. nap, azaz 2012. január 03.  Az elkészített kiviteli tervdokumentáció alapján Abony Város Önkormányzata nyílt közbeszerzési eljárás keretében kiválasztja a kivitelezőt. A kivitelezés várhatóan 2012. tavaszán elkezdődik.
 
Abony Város Önkormányzata
2011 szeptember 08 csütörtök - 13:32:37     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a 2011-es év útfelújítás I. ütemének munkálatai nemrégiben befejeződtek. Mint azt már korábban hírül adtuk a beruházás költségét az Önkormányzat saját költségvetéséből finanszírozza, amely Abony Város legrosszabb állapotú utcáinak profilozására, padkázására, szikkasztóárkok kialakítására elegendő. Az utóbbi évek pályázati erőforrásból építetett aszfalt burkolatú utak mellett még nem történt beruházás az utak állagmegóvására
 
Munkálatok

 
A munkálatok során az utak gyalulását majd szükség szerint vasúti kővel történő szórást, egyengetést követőn a szikkasztóárkok ásása történik. Az árkok kialakítása feltétlen szükséges minden kialakítható helyen. A kivitelező és az Önkormányzat egyeztetést követően jelöli ki az utcákban az árkok helyét, hogy azok rendeltetésnek megfelelően funkcionáljanak.


Olvasd tovább...
2011 szeptember 08 csütörtök - 13:22:34     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Köszönetnyilvánítás
Megújult a Corvin utca  

 
Köszönet
 
Makka Béla vállalkozó anyagi támogatásával és a Corvin utca lakói munkájának köszönhetően elkészült az utca burkolat felújítása. Abony Város Önkormányzata nevében ezúton fejezem ki köszönetemet a vállalkozónak és az utca lakóinak!
 
 
 
Romhányiné dr. Balogh Edit
 
Polgármester
2011 szeptember 07 szerda - 15:11:54     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Felajánlásukat szívesen vesszük!

Felhívás

 
Várjuk azok szíves felajánlását, akik a 2011. szeptember 17-én megrendezésre kerülő VI. Kézművesnapon a szőlő feldolgozásához hozzá tudnak járulni. Célunk, hogy a fiatalabb generáció is megismerje a gondos kezek által művelt szőlő útját a kertből a konyháig, vagy akár a boltokig. Szeretnénk, ha ők is megtapasztalhatnák és átélhetnék a szőlő darálását, a préstekerést, és munkájuk után megkóstolhassák a jól megérdemelt mustot.

(Néhány kg. szőlőre gondoltunk!)

A felajánlással kapcsolatban hívják az 53/360-075-ös telefonszámot!

Köszönjük!
2011 szeptember 07 szerda - 15:09:44     Városi rendezvények      Hozzászólás0

OMSZ
 
Nagyításért kattintson a képre
2011 szeptember 05 hétfő - 11:22:46     Meghívók      Hozzászólás0

M e g h í v ó

Városháza

Tisztelettel meghívom

2011. szeptember 08-án (csütörtök) du. 16.00 órakor


tartandó Képviselő-testület rendkívüli ülésére.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó leölthető pdf formátumban.

2011 szeptember 02 péntek - 09:39:45     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Tó
 
A Mikes – lapos kotrásának első fázisában az iszap kiemelése befejeződött. A kitermelt iszap szárítása folyamatban. Az iszap kitermelése után látszik a leendő belvíztározó sziluettje. A kivitelező munkatársai a tároló kontúrját valamint középvonalát mérték ki, amely képen látható úszó alkalmatossággal végeztek a parton elhelyezett lézeres szinterező segítségével. A kimérés után elkezdődött a csapadék víz tározó mélyítése.
Olvasd tovább...
2011 augusztus 30 kedd - 13:30:12     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Tájékoztató
 
Nagyításért kattintson a képre!
2011 augusztus 26 péntek - 10:10:53     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Elkezdődött – a „Mikes – lapos” kotrása
 
 
A Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 562-6/2010 határozatszámon adott vízjogi létesítési engedélyt, amely 2010.04.19.-én emelkedett jogerőre az Abony Város észak-keleti városrész belvízrendezésére és táj-rehabilitációjára. Az engedélyezett vízi-létesítmények: belterületi csatornahálózat, belvíztározó, külterületi (K-1) csatorna, csapadékvíz átemelő.

Abony Város Önkormányzata beruházás megvalósításhoz KMOP-3.3.1/B-10-2010-0037 jel alatt „Abony Város észak-keleti rész csapadékvíz-elvezetésének és gyűjtése” pályázatot nyújtott be az „Új Magyarország” Fejlesztési Terv Közép-magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez.


Olvasd tovább...
2011 augusztus 26 péntek - 10:03:55     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Tájékoztató

Nagyításért kattintson a képre
Oldal:  1 2 3 ... 379 380 381 ... 440 441 442
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények