Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2011 szeptember 20 kedd - 13:39:47     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Nemzeti Kuilturális Alap


Tisztelt Lakosság!

Abony Város Önkormányzata az Ungár Kúria veszélyelhárítási és tetőfelújítási munkáira a Nemzeti Kulturális Alaptól 5.000.000,-Ft támogatási összeget nyert.

Abony Város Önkormányzata és a Tolnátó Építőipari Szövetkezet között vállalkozási szerződés jött létre a fenti munkálatok elvégzésére. A vállalkozó a munka befejezésének határidejeként 2011. november 10-ét jelölte meg. Az aktualizált faanyagvédelmi szakvéleményt Varga Margit okl. faipari mérnök - faanyagvédelmi szakértő, a mérnöki feladatok ellátását a kivitelezés műszaki ellenőrzését Tomasovszki Tamás, továbbá a tervezői művezetést Bedekovich Éva építész tervező látja el.


Abony Város Önkormányzata
2011 szeptember 20 kedd - 13:36:25     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0Nagyításért kattintson a képre

2011 szeptember 19 hétfő - 12:10:29     Meghívók      Hozzászólás0

 
M E G H Í V Ó
Meghívó

Tisztelettel meghívom


2011. szeptember 23-án /péntek/ du. 13.00 órakor


tartandó KÖZMEGHALLGATÁSRA.


A közmeghallgatás helye: Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Vasút úti épületében

Raffai László s.k.
Abonyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Elnöke      

2011 szeptember 19 hétfő - 12:03:33     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Autómentes nap

Immár hagyományosan, idén is szeptemberben kerül megrendezésre a fenntartható városi mobilitás céljait szolgáló Európai Mobilitási Hét, melyhez az Európai Autómentes Nap szorosan kapcsolódik, amelyet 2002 óta minden évben szeptember 16. és 22. között rendeznek meg.
 
Az Európai Mobilitási Hét elnevezésű önkormányzati rendezvény célja a városi mobilitás hosszú távú befolyásolása, valamint az európai polgárok egészségügyi állapotának és életminőségének javítása.          
Az Európai Autómentes Nap egy a társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott rendezvénysorozat, amely fel kívánja hívni a városlakók és a városvezetés figyelmét:
a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra,
a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására,
a fenntartható környezet - és emberbarát városi közlekedés előnyeire,
a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.            
A rendezvény egyik hosszú távú célkitűzése az, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe. Ilyen módon hozzá kíván járulni a polgárok egészségének és életminőségének javításához.      
Tisztelettel kérjük az abonyi polgárokat hogy 2011. szeptember 22-én lehetőleg minél többen hagyják otthon autójukat ezzel is támogatva a kezdeményezést, de legfőképpen egészséges környezetünket.

További információ: http://emh.kormany.hu

Abony Város Önkormányzata
2011 szeptember 19 hétfő - 11:52:45     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Rendezvény

Nagyításért kattintson a képre.
2011 szeptember 19 hétfő - 11:47:43     Városi rendezvények      Hozzászólás0


SZERETETTEL MEGHÍVJUK AZ IDŐSEK VILÁGNAPJA ALKALMÁBÓL TARTANDÓ ÜNNEPSÉGÜNKRE

2011. szeptember 24-én 10 órára


Program:

·      10 órától szentmise az idősekért a Szent István Katolikus Templomban
·      A szentmise után a Közösségi Házban
vérnyomásmérés
vércukormérés
olcsó könyvvásárlási lehetőség (50-100,- ft/db)
mézkóstolás, mézvásárlás
·      Kulturális műsor, ahol fellépnek abonyi nótaénekesek, újszászi középiskola citera zenekara, általános iskolások műsora, a Zeneiskola kis fúvószenekara, Családsegítő Központ tájékoztatása az igénybe vehető kedvezményekről

A műsort kötetlen beszélgetés és szíves vendéglátás követi. Megjelenésükre feltétlenül számítunk.

A Karitász abonyi csoportja felajánlja, hogy azoknak az időseknek, akiknek nehézséget jelent eljutni az ünnepségre, ingyenes szállítási lehetőséget biztosítanak. Az ezt igénylőket kérjük, hogy szeptember 18-ig jelentkezzenek a 06/30-700-2791-es vagy 53/950-503-as telefonszámon.


Karitász abonyi csoportja nevében

Dr. Tóth Katalin
Karitász vezető

2011 szeptember 12 hétfő - 12:46:05     Hivatali hírek      Hozzászólás0

NAV
Plasztikázott bevételek
- próbavásárlással buktatta le a NAV az adócsaló plasztikai sebészt -A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága eljárást indított egy zsebre dolgozó plasztikai sebész ellen, akit a napokban egy gondosan előkészített ellenőrzés keretében, próbavásárlás során sikerült tetten érni. Az adóhatóság kifejezetten a luxusszolgáltatást nyújtók körében több hasonló jellegű vizsgálatra készül.


Az ellenőrzés előkészítése során a NAV egyik munkatársa egy szépészeti beavatkozásra jelentkezett be egy neves plasztikai sebészhez, aki a tervezett műtét napján 900 ezer forintot vett át a szépülni vágyó adóellenőr hölgytől, ám erről számlát nem adott. A revizorok a tettenérést követően felfedték kilétüket, majd – a betegjogok védelmének szem előtt tartása mellett – anonimizált adatgyűjtést végeztek a magánklinikát működtető cégnél annak érdekben, hogy az orvos tényleges betegforgalma és bevétele megállapítható legyen. Az eddigi adatok szerint a vizsgált plasztikai sebész az elmúlt 20 hónapban közel száz műtétet végzett. Az orvos tudatos jogsértő magatartására utal az a körülmény, hogy a rendelőjében nem is tartott számlatömböt.


Olvasd tovább...
2011 szeptember 12 hétfő - 12:36:17     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Népszámlálás

A 2009. évi CXXXIX. törvény alapján Magyarország területén a 2011. október 1-jén   0 órakor fennálló állapot alapulvételével

NÉPSZÁMLÁLÁST

kell tartani, amelynek sikeres végrehajtásához kérjük a Tisztelt Lakosság együttműködését.

Az adatfelvételre
2011. október 1-je és október 31-e között

a településen található lakásokban, lakott üdülőkben, lakott egyéb lakóegységekben és a közösségi szálláshelyeken kerül sor. A népszámlálás során kérdőívet kell kitölteni a lakóhelyről és mindenkiről, aki ott életvitelszerűen él.

Az adatszolgáltató a népszámlálási kérdőívet kitöltheti önállóan interneten vagy papíron, valamint a számlálóbiztosnak válaszolva. Az internetes és a papír alapú önkitöltésre 2011. október 1. és 2011. október 16. között van lehetőség.


Olvasd tovább...
2011 szeptember 12 hétfő - 12:20:00     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Fókuszban Magyarország

                                                                                                                                             
Októberben népszámlálás!
 


     A 2011. esztendőt a népszámlálás éveként is emlegetik majd a jövőben. Hazánk eddigi történetében összesen tizenöt ilyen jeles év akad, az első az 1869-es esztendő volt. Az idei a 15. a cenzusok sorában.
A mostanit megelőzően 2001-ben kértek hasonló, átfogó adatszolgáltatást az ország lakosságától. Az utóbbi évtizedben tehát az akkor kialakult kép volt az irányadó. Vajon hogy alakult a népesség száma, iskolázottsága, lakáshelyzete, milyen az ország gazdasági, egészségügyi, szociális, kulturális ellátottsága? Hol, milyen fejlesztések szükségesek? A törvény értelmében a 2011. október 1-jén 0 órakor fennálló helyzetet tükröző számok a következő esztendőkre – pontosabban a következő évtizedre adnak eligazítást. Az eddigi gyakorlat szerint ugyanis cenzust tízévenként tartanak hazánkban, annak végrehajtása a Központi Statisztikai Hivatal törvényből fakadó kötelessége.

Az időközönkénti népszámlálások végrehajtása a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) törvényből fakadó kötelessége.


Olvasd tovább...
2011 szeptember 12 hétfő - 12:08:11     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Rendezvény
2011 szeptember 12 hétfő - 12:05:11     Városi rendezvények      Hozzászólás0
Meghívjuk Önöket
az alábbi programokra:Szeptember 17-én      VI. KÉZMŰVES NAP-ot tartunk a Falumúzeum udvarán /Rossz idő
9-13 óra            esetén a Gyulai Iskola aulájában/
Program:
-      gyöngyfűzés, bőrdíszek készítése, agyagozás, kosárfonás
mézeskalács készítés, fonalmunkák
-      Mustkészítés bemutatása kóstolóval
-      A műsort a Sodrás népzenei kisegyüttes, a Kéknefelejcs népdalkör,
Gyulai Iskola néptánc csoportja szolgáltatja
-      Közös tánctanulás


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 378 379 380 ... 440 441 442
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények