Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2009 október 19 hétfő - 09:48:09     Meghívók      Hozzászólás0
2009 október 19 hétfő - 09:47:06     Meghívók      Hozzászólás0
2009 október 19 hétfő - 09:46:22     Meghívók      Hozzászólás0
2009 október 12 hétfő - 10:21:32     Hivatali hírek      Hozzászólás0


Tisztelt Lakosság!


Abony Város Önkormányzata tájékoztatja a Lakosságot, hogy az Abonyi MÁV állomás területén a Baross Gábor u. 2. szám alatt (az állomás magasrakodójának területén) ideiglenes parkolási lehetőség nyílt az utazók részére.

Romhányiné Dr. Balogh Edit
Polgármester
2009 október 08 csütörtök - 12:33:05     Városi rendezvények      Hozzászólás0


RECEPTVERSENY EREDMÉNYHIRDETÉSEAbony Város Önkormányzatának Szociális és Egészségügyi Bizottsága 2009. október 03-ra receptversenyt hirdetett. A versenyre nyolcféle ételt hoztak a versenyezni kívánó hölgyek (sajnos férfi induló nem volt). Hat hidegtál és két sütemény versenyzett a díjakért.


Olvasd tovább...
2009 október 08 csütörtök - 09:40:01     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Az idén másodszor került megrendezésre az Önkormányzat Szociális és Egészségügyi Bizottsága által rendezett Egészségügyi nap, a tavalyi évhez hasonlóan, most is ingyenes szűrésekkel egybekötve. A rendezvény színhelye a Városi Sportcsarnok volt. Már fél órával a rendezvény kezdete előtt gyülekeztek a szűrésre az érdeklődő lakosok. Ez így volt az elmúlt évben is, pedig most egész nap, 9-16 óráig tartott a rendezvény.Olvasd tovább...
2009 október 07 szerda - 10:49:32     Hivatali hírek      Hozzászólás0


Szolnok, Abony, Szajol és Rákóczifalva települések önkormányzatai „A települési szilárdhulladék-lerakókat érintő térségi szintű rekultivációs programok elvégzése” elnevezésű, KEOP 2.3.0.-1/F-2007-0009 kódszámú pályázati projekt megvalósítására létrehozták a települési szilárd hulladéklerakói rekultivációjának Önkormányzati Társulását.


Nagyításért kattintson a képre.


Olvasd tovább...
2009 október 07 szerda - 10:39:32     Városi rendezvények      Hozzászólás0Az aradi tizenhárom hős tábornok kivégzésének 160. évfordulója alkalmából, 2009. október 06-án megtartott megemlékezés galériáját megtekintheti a képre kattintva.


2009 október 06 kedd - 12:36:51     Hivatali hírek      Hozzászólás0


"Több mint egymilliárd uniós forint jut az Abony környéki mellékutak felújítására

Újabb négy mellékút felújítása indult meg Pest megye délkeleti részén, a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) égisze alatt, összesen 24 kilométeren. A beavatkozások összköltsége 1,47 milliárd forint, amit az Európai Regionális Fejlesztési Alap fedez" - olvasható a Magyar Közút Nonprofit Zrt. sajtóközleményében.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. sajtóközleménye teljes terjedelmében megtekinthető pdf formátumban ide kattintva.
2009 október 06 kedd - 07:54:27     Hivatali hírek      Hozzászólás0

KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS ÁLLAMIGAZGATÁSI HIVATALÉPÍTÉSÜGYI FŐOSZTÁLY

Tájékoztatója


A Magyar Közlöny 139. számában megjelent az építési beruházások megvalósításának elősegítése érdekében egyes miniszteri renddeletek módosításáról szóló 25/2009. (IX. 30.) NFGM rendelet, amely 2009. október 1-vel módosítja az építésügyi hatósági eljárásokról, valamint a telekalakítási és az építészeti-műszaki dokumentációk tartalmáról szóló 37/2007. (XII. 13.) ÖTM rendeletet.

A rendelet szerint változott az építési engedély köteles tevékenységek köre.

A módosítás a következő linken érhető el (a böngésző címsorába történő   bemásolással):

http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/mk09139.pdf

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Területfejlesztési és Építésügyi Szakállamtitkársága létrehozott egy olyan szakmai portált, amely az építésügyet átfogó rendszerben mutatja be.

A honlap elérhetősége: http://www.e-epites.hu/


Budapest, 2009.október 5.

Szabóné Kovács Andrea
főosztályvezető

2009 október 05 hétfő - 15:56:06     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztató


Abony Város Önkormányzata az önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről, valamint elidegenítéséről szóló 17/2007. (IV. 26.) sz. rendelet 11. § (2) bekezdés értelmében tájékoztatja lakosságot, hogy bérbe adható üres lakás jelenleg nincs, így pályázati kiírást nem áll módunkban közzétenni.

Romhányiné dr. Balogh Edit
polgármester

Oldal:  1 2 3 ... 378 379 380 ... 395 396 397
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények