Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2010 december 21 kedd - 14:55:10     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

  PályázatPályázati felhívás településfejlesztési ügyintéző munkaör betöltésére A pályázat anyaga letölthető INNEN pdf formátumban.
2010 december 16 csütörtök - 08:44:04     Meghívók      Hozzászólás0

Városháza     M e g h í v ó

Tisztelettel meghívom

2010. december 16-án (csütörtök) du. 16.00 órakor

tartandó Képviselő-testület rendkívüli ülésére.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme   A meghívó letölthető pdf formátumban.
2010 december 13 hétfő - 11:44:47     Meghívók      Hozzászólás0

Meghívó

Nagyításért kattintson a képre
2010 december 11 szombat - 09:32:40     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Meghívó
2010 december 11 szombat - 07:39:53     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Játszóház a Karitász szervezésében

Karitasz

A Karitász abonyi csoportja december 4-én Játszóházba hívta a kicsiket és nagyokat. Így utólag elmondhatjuk, hogy nagyon jól sikerült ez a délután is. Nagy örömünkre alig fértünk el a plébánia helyiségében, közel 30-an jöttek el. A gyermekek készíthettek:

- gipszből készített mécses tartót festhettek, gyurmából gyertyatartót,
- Foltvarrósok segítségével varrhattak karácsonyfát, tűpárnát,
- karácsonyi üdvözlőlapot, ajándékkísérőt készítettek.

Minden munkájukat a program végén haza is vihették.

Aki megéhezett, megszomjazott András atya által készített finom teával csillapíthatta szomját hozzá finom zsíros kenyeret fogyaszthatott hagymával.

Az idő múltával a gyerekek már többször kérdezgették, mikor lesz a meglepetés? A meglepetést, a Mikulást, pedig énekszóval vártuk. Az énekszótól zengett a terem. A meglepetés nem is váratott sokáig magára, hiszen megérkezett a Mikulás, zsákjában sok-sok finomsággal és mindenki számára egy-egy csoki mikulással.

Karitász Abonyi csoportja
2010 december 11 szombat - 07:21:45     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Gyűjtés a rászoruló családoknak


Vöröskereszt


Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke és Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke indította el azt az országos adománygyűjtést, amit többek között az abonyi Tesco hipermarketben tartottak december 3-án és 4-én.

„Sajnos hazánkban nagyon sok olyan család él, akiknek komoly nehézséget okoz a karácsonyi ünnepi hangulat megteremtése.” - mondta el Iglódi-Csató Judit, a Tesco kommunikációs igazgatója.

Ezért arra kértek mindenkit, hogy lehetőségeihez mérten tartós élelmiszerrel támogassa az ő karácsonyukat. Most a legkisebb segítség is számít.

A vöröskereszt önkénteseinek célja országszerte elsősorban az volt, hogy tartós élelmiszereket, például konzervet, cukrot, UHT tejet, bébiételt, édességet gyűjtsenek, amit még karácsony előtt rászoruló családoknak juttatnak el.

A Karitász abonyi csoportja is örömmel tett eleget a helyi Vöröskereszt felkérésének, hogy segítsenek a gyűjtés során, valamint a csomagok készítésében. Az Abonyban összegyűlt adományokat a helyben élő rászorulóknak juttatjuk el a Karitász és a Vöröskereszt abonyi szervezetén keresztül.

Az alábbi táblázatból kiolvasható, hogy a vásárlók önzetlen adományozása révén mennyi élelmiszer gyűlt össze, melyet tisztelettel megköszönünk!

A táblázat letöltése

Vöröskereszt abonyi szervezete                                                                 Karitász abonyi csoportja
 
2010 december 07 kedd - 07:21:59     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Tanácsok
 
Nagyításért kattintson a képre
2010 december 01 szerda - 13:27:01     Hivatali hírek      Hozzászólás0

APEH
Decemberi adózási határidők

December 13., hétfő
A kifizető, munkáltató eddig fizeti meg
”¢ az általa levont személyi jövedelemadót vagy szja előleget,
”¢ a járulékokat: az egészségbiztosítási- és munkaerőpiaci járulékot, a nyugdíjjárulékot, a fizetendő tb-járulékot,
”¢ az egészségügyi szolgáltatási járulékot,
”¢ a START-kártyák valamelyikével rendelkező foglalkoztatott után a 10/20/ % járulékot,
”¢ az egyszerűsíztett fogalakoztatás napi 500/1000 Ft közterhét,
”¢ a háztartási alkalmazott utáni regisztrációs díjat.  

A fenti befizetések bevallás párjai kifizetőnél a 1008-as, egyszerűsített foglalkoztatás esetén a 1008E, illetve egyéni vállalkozónál saját magáról a 1058-as számú bevallások.


Olvasd tovább...
2010 december 01 szerda - 12:41:06     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Játszóház
2010 december 01 szerda - 12:37:58     Városi rendezvények      Hozzászólás0

 
Angyal


A Trio con Corno szeretettel meghívja Önt és gyermekét 2010. december 10-én 15 órára a Gyulai Iskola Aulájába a Mese az ezüsthajú angyalról c. interaktív zenés meséjének bemutatójára. Mesél: Bukor Erzsébet Támogató jegy: 500 Ft, melyet a helyszínen lehet megvásárolni.
2010 december 01 szerda - 12:33:35     Meghívók      Hozzászólás0

 
Hangverseny

Az abonyi Nosztalgiakórus Egyesület tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját 2010. december 10-én 1730 órára az Önkormányzat Dísztermében tartandó Karácsonyváró hangversenyére. Fellép: a Nosztalgiakórus és barátaik.
Oldal:  1 2 3 ... 377 378 379 ... 421 422 423
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények