Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2011 október 25 kedd - 13:26:58     Városi rendezvények      Hozzászólás0

NMegemlékezés

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre
Fotó: Borsányi János


Abony Város Önkormányzata és a Lakosság nevében köszönetemet fejezem ki a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola növendékeinek és tanárainak az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére rendezett színvonalas ünnepi műsorért és megemlékezésért.

Romhányiné dr. Balogh Edit
polgármester
2011 október 25 kedd - 05:58:52     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Megemlékezés


Tisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mindenszentek és Halottak napi megemlékezés időtartamáig 2011. október 28. 8.00 óra és 2011. november 02. 8.00 óra között a Szondi György utca egyirányúsításra kerül a Szemere Bertalan utca felől a Szelei út felé.

Fokozott figyelmet kérünk a temetők környékén megnövekedő forgalom miatt. Felhívjuk figyelmüket, hogy ügyeljenek értékeik és okmányaik megőrzésére.

Abony Város Önkormányzata

2011 október 24 hétfő - 12:21:51     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Schenek Árpádné


Schenek Árpádné idén ünnepelte 90. születésnapját. Ezen ünnepélyes alkalomból 2011. október 20-án köszöntötte Őt a város alpolgármestere Parti Mihály és aljegyzője dr. Vörös Mária.


További nyugodt, boldog éveket és jó egészséget kívánunk Neki!

2011 október 24 hétfő - 06:51:23     Meghívók      Hozzászólás0

M e g h í v ó
 
Városháza


Tisztelettel meghívom

2011. október 27-én (csütörtök) du. 16.00 órakor


tartandó Képviselő-testület ülésére.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó letölthető pdf formátumban.
2011 október 21 péntek - 06:42:09     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Tájékoztató
A Karitász játszóház október 22-én technikai okok miatt ELMARAD.

A Játszóház 2011. november 3-án (csütörtökön) 14.00-17.00 óráig kerül megtartásra!

2011 október 20 csütörtök - 12:51:44     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Hirdetmény
A Magyar Köztársaság Alkotmányának 46. § (2) bekezdése értelmében a törvény által meghatározott ügyekben és módon nem hivatásos bírák (ülnökök) is részt vesznek az ítélkezésben.

A legutóbbi ülnőkválasztásra 2011. március 7. napja és április 30. napja közötti időtartamban került sor.

Az ülnökválasztás megtartására megállapított határidő leteltét követően néhány bíróság elnöke jelezte, hogy a megválasztott ülnökök létszáma nem lesz elégséges a bíróságok zökkenőmentes működéséhez, illetve az ítélkező tanácsok törvényes megalakításához.

A 2011. évi CV. törvény módosította a bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló 1997. évi LXVII. törvényt (Bjt.) lehetővé téve a soron kívüli ülnökválasztás kiírását.

Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnökének kezdeményezésére a köztársasági elnök 223/2011. (IX.22.) KE határozatával a soron kívüli ülnökválasztást 2011. október 1. napja és november 30. napja közé eső időtartamra tűzte ki.


Olvasd tovább...
2011 október 18 kedd - 13:41:07     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Arany Ovi

A Csigabiga és a Napocska csoport sajnos nem tudta birtokba venni szeptemberben az Arany János úti óvodát, ugyanis mint már arról korábban beszámoltunk az épület belső része felújítás alá kerül. Ennek elkészültével azonban reméljük, hogy annál nagyobb elégedettség tölti el a szülőket, az ott dolgozókat és persze az oda járó gyerekeket.
A szülők összefogásának köszönhetően a Trilak Festékgyártó Kft áprilisban az óvoda felújítására festékeket ajánlott fel. Ezeket felhasználva majd egy hónap munkát követően az épületbelső megszépült. Felületi kezelést követően a falak új, szép színes réteget kaptak, a nyílászárók újra lettek mázolva és a kerítés is új színt kapott, Skultéty Tibor és festőcsapatának jóvoltából. Lelkiismeretes munkájukat ezúton is köszönjük. Mint azt a mellékelt képek is mutatják nagy változás történt, amelynek itt volt már az ideje. Október 3-án már újra saját ovijukban kezdték a napot a Csigabiga és a Napocska csoportba járó gyerekek.

Köszönjük a közreműködést a szülőknek, a felajánlást pedig a Trilak Festékgyártó Kft-nek.

Abony Város Önkormányzata
2011 október 18 kedd - 13:30:09     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Játszóház
2011 október 18 kedd - 13:28:54     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Pályázat

Abony Város Önkormányzat (2740. Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében elidegenítésre meghirdeti az Abony, Lovassy u. 3. sz. (2253/2 hrsz.) alatti kivett jelenleg lakóház, udvar, értékesítés időpontjában kivett beépítetlen terület művelési ágú ingatlant.
A földterület nagysága: 2.849 m2

A pályázati kiírás átvehető:       2011. október 5-től – 2011. november 21-ig ügyfélfogadási időben (ingyenesen).


Olvasd tovább...
2011 október 18 kedd - 12:42:47     Meghívók      Hozzászólás0


Rendezvény

A rendezvény összefoglalójáért kattintson a képre
2011 október 14 péntek - 07:24:36     Meghívók      Hozzászólás0

M e g h í v ó

Városháza

Tisztelettel meghívom

2011. október 18-án (kedd) du. 16.00 órakor

tartandó Képviselő-testület rendkívüli   ülésére.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó letölthető pdf formátumban.
Oldal:  1 2 3 ... 371 372 373 ... 435 436 437
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények