Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2011 április 08 péntek - 07:38:16     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Rendezvény

Nagyításért kattintson a képre!
2011 április 08 péntek - 07:36:18     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Megavers
Szeghő Kata megnyerte a Megavers 3 versenyt!

Toronymagasan nyerte meg Szeghő Kata, iskolánk 13. a osztályos tanulója a Szolnoktv által rendezett Megavers 3 tehetségkutató versmondó versenyt. Kata szavalását óriási várakozás előzte meg a középdöntőben nyújtott teljesítménye alapján. Ez a teher azonban nem befolyásolta a teljesítményét.
A Költészet napját ünnepelték ezzel a programmal Szolnokon immáron harmadik alkalommal. A versenyre 12 és 30 éves kor közötti fiatalok jelentkezhettek. A 80 indulóból a zsűri a középdöntőbe 12-12 főt válogatott be. Ebből a mezőnyből aztán a döntőbe összesen 11 produkció került be.
Kata Szabó Lőrinc Nem nyúlok hozzád, csak nézem, hogy alszol című versét szavalta. A zsűri egyöntetű véleménye és a közönség ízlése teljes mértékben találkozott. Az előadás nagy tetszést aratott. Az egyik zsűritag megfogalmazta, hogy Kata igazi tehetség, ha megjelenik a színpadon, összesűrűsödik körülötte a levegő, mindenki figyelmét magára vonja. A verseket minden modorosság nélkül, természetesen, ugyanakkor magával ragadóan tolmácsolja.   Versmondásának legjellemzőbb értéke a hitelesség.
Kata a verseny győzteseként a következő díjakat kapta: egy kétszemélyes utat Párizsba, egy háromnapos kirándulást Budapestre illetve Vácra, ajándékcsomagokat, és részvételi lehetőséget a Latinovits Zoltán emlékére rendezett meghívásos szavalóversenyen. Abony város Önkormányzatának Kulturális Bizottsága is ajándékkal gratulált iskolánk büszkeségének.
A versmondó verseny a Szolnoktv adásában szombaton, 2011. április 9-én 19.oo-tól tekinthető meg, ezután a Szolnoktv honlapján folyamatosan megtalálható lesz.

Az iskola igazgatósága, tanárai és diákjai nevében is szeretettel gratulálunk Katának!
2011 április 08 péntek - 07:32:36     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Önkéntesek


Az Önkéntes Kinizsisek a TÁRSadalmi Szolidaritás programon nyert pályázat keretében folytatták a megkezdett programot. Az iskola a pályázatban olyan közösségi tevékenységeket vállalt, amelyek a szolidaritást, a közösségi légkört teremtik és erősítik meg a fiatalokban. Így közös ünnepléseket, megemlékezéseket, közös kirándulást, közintézményben tartott takarítást és az idősekkel életút interjúk készítését tervezte be.
A Nőnapi műsoruk után április 6-án folytatták a közösségi szolgálatukat a partnerként kiválasztott Idősek otthonában. Itt közösségi szolgálatként takarítottak fiúk és lányok vegyesen. A 27 fiatal a kezdeti nehézségek után magára talált, és hihetetlen lelkesedéssel és kedvvel pucoltak ablakot, mostak ajtót és ablakot, mostak fel és pakoltak helyre mindent. A takarítás közben ott voltak az idősek otthonának lakói is, akik először kicsit félve, de aztán a munkájukat segítve figyelték a fiatalokat.

Tamasi Gyopárka
Projektvezető tanár
2011 április 08 péntek - 07:29:16     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Pályázat
P Á L Y Á Z A T I         F E L H Í V Á SAbony Város Önkormányzat (2740. Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében elidegenítésre meghirdeti az Abony, Lovassy u. 3. sz. (2253/2 hrsz.) alatti kivett jelenleg lakóház, udvar, értékesítés időpontjában kivett beépítetlen terület művelési ágú ingatlant szociális vagy idősek otthona létesítése céljából beépítési kötelezettség mellett.
A földterület nagysága: 2.849 m2

A pályázati kiírás átvehető:       2011. április 11-től – 2011. május 13-ig ügyfélfogadási időben (ingyenesen).


A pályázati ajánlat benyújtásának időpontja: 2011. május 18.-án 10 óra.


A pályázati kiírás átvételének és az ajánlat benyújtásának helye:


Olvasd tovább...
2011 április 08 péntek - 07:25:09     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Ungár Kúria


Örömmel tájékoztatjuk a lakosságot, hogy, Abony Város Önkormányzata az Ungár Kúria veszélyelhárítási és tetőfelújítási munkáira 5.000.000,-Ft támogatási összeget nyert a Nemzeti Kulturális Alaptól. Az önkormányzat az épület rekonstrukciójának első ütemeként - a héjazat hiányossága miatt - az egyre gyorsuló állagromlás megakadályozása érdekében szükséges halaszthatatlan beavatkozásokat tervezi megvalósítani. A tervezett beavatkozások eredményeként az épület további állagromlása megállítható.


Olvasd tovább...
2011 április 08 péntek - 07:10:13     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Felhívás

Zsinagóga


Örömmel tájékoztatjuk a lakosságot 5.000.000,- Ft támogatási összeget nyert a Nemzeti Kulturális Alapból az Abonyi Zsinagógáért Alapítvány az egykori Zsinagóga veszély-elhárítási, állagmegóvási munkálataira.

Tegyünk együtt a Zsinagóga megmentéséért!

Az Abonyi Zsinagógáért Alapítvány várja adományaikat az alábbi számlaszámra: CIB BANK 10700309-66227113-51100005

Adójuk 1 %-ával is tudnak segíteni, az alapítvány adószáma a következő: 18719136-2-13.

Köszönjük!
2011 április 07 csütörtök - 09:01:49     Meghívók      Hozzászólás0
A Somogyi Imre Általános Iskola Szülői Munkaközössége


Jótékonysági Bált rendez

2011.április 16-án (szombat) 19 órai kezdettel

Helye:Kálvin úti központi ebédlő

Jegyek 3.000 Ft/fő áron kaphatók elővételben
Tóth Istvánné:20/573-3406.Ferencziné Zsuzsi:30/550-9585


A menü: Brassói aprópecsenye
B menü:Sajttal-sonkával töltött csirkemell, vegyeskörettel


MEGLEPETÉSVENDÉG
BUNYOS PITYU

TÁNC
TOMBOLA
ZENE
2011 április 06 szerda - 12:31:58     Városi rendezvények      Hozzászólás0
MEGHÍVÓ

2011. április 08-án 16.00 órai kezdettel a Római Katolikus Plébánia Szent Imre Közösségi Házában

Dékány Mária Magdolna (hitoktató) tart előadást, melynek témája a SZEKTÁK.

Az előadásból kiderül, hogy mire figyeljenek a szülők, milyen jelei lehetnek, ha a gyermek egy szekta tagja lesz.


Sok szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt.

Horváth Zsuzsanna
szervező
2011 április 06 szerda - 12:09:50     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Vöröskereszt

MAGYAR VÖRÖSKERESZT PEST MEGYEI
SZERVEZETE CEGLÉDI ÉS NAGYKŐRÖSI
KÖRZET

         
Mit jelent számodra a Vöröskereszt ?

RAJZPÁLYÁZATOT
 

hirdet a Magyar Vöröskereszt 130 évfordulója alkalmából
alsó tagozatos általános iskolások és óvodások részére.


Ceruza, zsírkréta, és vízfestékkel készült alkotásokat   várunk A-4-es rajzlapon.  

Az elkészült munkákat 2011.04.29-ig kérjük eljuttatni   a Vöröskereszt ceglédi irodájában / Dugovics u. 2. / .  

A pályázók között játékokat és tárgyjutalmakat sorsolunk ki .

Külön kerülnek elbírálásra   az óvodások és iskolások alkotásai!

Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2011.05.12-én du. 15 órakor kerül sor a Táncsics Mihály Általános Iskolában.

Érdeklődni lehet : 06 53  311-743, 0670 9338170-es számon
e-mail : cegled@voroskereszt.hu
2011 április 06 szerda - 12:02:47     Városi rendezvények      Hozzászólás0

 
„Adj vért, megmented három ember életét”

VéradásVéradási tájékoztató


A Magyar Vöröskereszt     kihelyezett véradó napot tart
2011. április 19.-én   9-14 óra között a

ZENEISKOLÁBAN.

Beteg embertársaink nevében   szeretettel várjuk a régi véradókat és az először véradásra jelentkezőket. Mindig szükség van rá, hogy minden rászoruló számára biztosítva legyen az életmentő, pótolhatatlan vér. A személyi igazolványt, a TAJ. kártyát és a véradó igazolványt kérjük hozzák magukkal.  


Városunk Fejlődéséért Egyesület

 
2011 április 04 hétfő - 08:45:03     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Siker! Siker! Siker!

SportolókAz elmúlt szombaton (április 2-án) rendezték meg a tanulásban akadályozott tanulók országos döntőjét asztalitenisz sportágban.

A versenynek Budapesten az egyik legpatinásabb asztalitenisz sportklub, a Statisztika Marczibányi téri csarnoka adott otthont.

A Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény két tanulója, mint Pest megye bajnoka és 2. helyezettje - Siklódi Sándor és Siklódi Márton - vett részt a versenyen.
Az ország minden megyéjéből és Budapestről is 2-2 tanuló vett részt, összesen 40 tanuló.

Sanyi és Marci kiválóan szerepeltek. Az elődöntőig mindketten magabiztosan győzték le ellenfeleiket. A döntőbe jutás sajnos nem sikerült, így ők lettek a bronzérmesek.

Ez az együttes eredmény hozta a megyék közötti verseny megnyerését, amelyért hatalmas serleget kaptak.
A versenyt figyelemmel kísérte a parasport asztalitenisz szakágának edzője is, aki látva Sanyi játékát meghívta őt a MÉS országos bajnokságára és a válogatottba.

Gratulálunk a fiúknak és további sok sikert a következő versenyekre!
Eredményeik eléréséhez segítséget kaptak tanáraiktól: Farkas-Földi Anikótól, Cimpean Emesétől, Andrási Istvántól és a Montágh DSE felnőtt játékosaitól. Köszönjük mindannyiuk segítő munkáját!

                                                           Nagy Andrea
                                                                  igazgató
2011 április 04 hétfő - 08:42:29     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Fuvolaverseny


2011. március 10-én Dunakeszin Regionális Gitárversenyen a IV. korcsoportban Szeghő
Katalin képviselte iskolánkat. Felkészítő tanára: Melczer Zoltán.
Katinak ezúton is gratulálunk, és köszönjük a szép versenyprodukciót, illetve Melczer tanár úr felkészítő munkáját.2011. március 25-én került megrendezésre Szentendrén a VI. Megyei Fuvolaverseny.
A megmérettetésen iskolánkat két növendék képviselte: Brezvai Anna és Petrezselyem Eszter Zsófia.
Örömmel nyugtázhatjuk, hogy mindkét fuvolista palánta kategóriájukban magas pontszámot ért el, sőt PETREZSELYEM ESZTER ZSÓFIA      I. helyezéssel tért haza.
Nyereménye FON-TRADE vásárlási utalvány, a Művészetek Palotájába 2 db hangversenyjegy, valamint 2 db fuvola kotta.

Felkészítő tanáruk Tatár Csilla, zongorakísérő Polyákné Györe Éva tanárnő volt.

Sok szeretettel gratulálunk növendékeinknek, felkészítő tanáraiknak és a zongorakísérőnek.

Zeneiskola Vezetősége
Oldal:  1 2 3 ... 370 371 372 ... 421 422 423
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények