Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2010 június 29 kedd - 09:17:20     Meghívók      Hozzászólás0

Nyugdíjas nap
 
Nagyításért kattintson a képre!

2010 június 29 kedd - 09:14:14     Városi rendezvények      Hozzászólás0


klub

Nagyításért kattintson a képre!
2010 június 28 hétfő - 10:22:47     Hivatali hírek      Hozzászólás0

 
VárosházaTájékoztatjuk a lakosságot, hogy
2010. július 01-jén (csütörtök) és 02-án (péntek)
a Hivatal nyitvatartása és ügyfélfogadása
az alábbiak szerint alakul:

Július 01. (csütörtök)  ZÁRVA
Július 02. (péntek)  Az Okmányirodában és az Adócsoportban NINCS ÜGYFÉLFOGADÁS.


A Hivatal többi csoportjánál az ügyfélfogadás a megszokott rend szerint történik.


Abony Város Önkormányzat
Polgármesteri Hivatala
2010 június 25 péntek - 09:58:19     Városi rendezvények      Hozzászólás0

 
 
 
Sikeres tanévet zárt a Montágh iskola

Diákok

A 2009-2010-es tanév az iskola számára igen sikeresnek bizonyult. Tanulmányi átlagunk 3,9, ami emelkedett az elmúlt évekéhez képest. Sikerült jelentősen visszaszorítani a tanulói hiányzásokat.
A különböző megyei és országos versenyeken dicséretesen szerepeltek az iskola tanulói.


Olvasd tovább...
2010 június 25 péntek - 06:56:25     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

 
 
 
Pályázat

PÁLYÁZAT

Felnőtt háziorvosi feladatok ellátására  

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot hirdet Abony Városban a 7. számú háziorvosi körzetben a felnőtt háziorvosi feladatok ellátására.A pályázó feladatát vállalkozási formában, területi ellátási kötelezettséggel, meghatározott körzetben kell ellátnia.
A körzet lakosainak száma       1755 fő.

Szolgálati lakás megoldható.


Olvasd tovább...
2010 június 22 kedd - 05:49:30     Városi rendezvények      Hozzászólás0
TÁJÉKOZTATÓ A BELVÍZHELYZETRŐL


Tisztelt Lakosság!  

A rendkívüli esőzés miatt szokatlan méretben került belvíz alá városunk. A védekezés szervezetten történik, de a tájékozatlanság miatt sok helyen pánik hangulat alakult ki.

Az ivóvíz fogyasztható, de a felhasználás korlátozását kérem a lakosságtól, mert a szennyvíz hálózatunk túlterhelt, a szennyvíz hálózatba illegálisan vezetett és szivattyúzott nagymennyiségű csapadékvizet az átemelő szivattyúk nem képesek a szennyvíztelepre továbbítani. Ezért észlelhető sok helyen, hogy a szennyvíz csatornából a víz visszabugyog. Kérem Önöktől, hogy korlátozzák az automata mosógépek és mosogatógépek használatát, a WC-k öblítését, a fürdőkádak használatát. A strandfürdő átmeneti bezárását is azért kellett elrendelni, mert a medencék túlfolyóján távozó víz is a Csiky lapos vízelvezetőjét terheli.
 
Folyamatosan végezzük a vízzel körbevett lakóházak felmérését. Elsősorban a szigetelés nélküli vert falból és vályogból készült házak vannak veszélyben. Itt a házakat homokzsákkal védik és a környékükről szippantós autóval szállítják el a vizet. Három nagyteljesítményű szippantós autó folyamatosan szívja a legveszélyeztetettebb területekről a vizet. Mobil szivattyúkat telepítettünk és újabbak üzembe helyezése van folyamatban azokon a területeken, ahol a belvíz elvezetés, továbbítás csatornákon keresztül megoldható. Az elvezetés nélküli területeken, mint a Mikes út, Vécsey út, Bem József, Batthyány út, Könyök út, csak a tartályos autóval tudunk enyhíteni, de az esőzés és a magas talajvíz szint miatt ezeken a területeken ismét megjelenik a belvíz, amíg nem kezd a talajvíz apadni. A talajvíz szint csökkenését akadályozza a magas Tiszai vízállás is, melynek visszaduzzasztó hatása van.
 
A pincékből, kertekből nincs értelme a vizet szivattyúzni. A kiszivattyúzott víz helyére újabb, nagyobb mennyiségű víz áramlik a hajszálereken keresztül, és a ház alapja is megrongálódik a talaj kimosódása miatt.


Olvasd tovább...
2010 június 21 hétfő - 09:53:34     Meghívók      Hozzászólás0

 
 
 
Városháza

M e g h í v ó

Tisztelettel meghívom


2010. június 24-én (csütörtök) du. 16.00 órakor  

tartandó   Képviselő-testületi ülésére.  


Az ülés helye:
Polgármesteri Hivatal DísztermeA meghívó letölthető pdf formátumban.
2010 június 16 szerda - 11:28:25     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Zeneiskola

Kedves Szülők, Kedves Gyerekek!
 
 
A Bihari János Zeneiskola vezetősége tájékoztat mindenkit, hogy a tanévzáró ünnepélyünket 2010. június 21-én (hétfőn) 18 órakor tartjuk a zeneiskola udvarán (Rossz idő esetén a Gyulai iskola aulájában!)

2010 június 09 szerda - 13:06:32     Meghívók      Hozzászólás0Városháza


M e g h í v ó

Tisztelettel meghívom
   
2010. június 10-én (csütörtök) du. 16.00 órakor  

tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésére.  


Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme.
2010 június 07 hétfő - 06:10:52     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztató áramszünetről

E-On     E-On

Nagyításhoz kattintson a képekre
2010 június 04 péntek - 08:11:39     Önkormányzati választások 2010.      Hozzászólás0

 
 
 

Választás

 

Tájékoztató

a 2010. évi települési kisebbségi önkormányzati választásról  Tisztelt Választópolgárok!

Választójog:
A kisebbségi önkormányzati képviselők választásáról, valamint a nemzeti és etnikai kisebbségekre vonatkozó egyes törvények módosításáról szóló 2005. évi CXIV. törvény 2. § (1) bekezdése alapján települési kisebbségi önkormányzati választásokon választó és választható, aki


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 367 368 369 ... 399 400 401
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények