Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2011 július 25 hétfő - 09:18:13     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Pályázat                  
  A     Szivárvány Óvoda és Bölcsőde - Abony
                           
a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján
pályázatot hirdet

fűtő-karbantartó munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama:    
határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony
                       
Foglalkoztatás jellege:    
Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:        
Pest megye, 2740 Abony, Tószegi út 58/a.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:
Gázkazánok működtetése, egyéb épület karbantartási munkálatok, az intézmény környezetének udvarának gondozása munkaköri leírás alapján.Olvasd tovább...
2011 július 19 kedd - 11:06:12     Városi rendezvények      Hozzászólás0
Európai Uniós Gondozási Tanúsítvány   megszerzéséhez vizsga-előkészítő tanfolyamot szervezünk Abonyban, nemcsak abonyiaknak. A tanfolyam   főbb ismerete:

A szociális gondoskodás értékei, életminőség előmozdítása, kockázattal járó munka, szociális munkás szerepe, munkabiztonság, pozitív kommunikáció, visszaélés, bántalmazottság felismerése és kezelése, szakmai fejlődés.

Az ismeretek megszerzéséhez segédanyagot, valamint konzultációt biztosítunk. Két nap alatt, (2x10 óra) intenzív, nem hagyományos tanítási formában, hanem interaktív, a szociális jártasság különböző szintjein lévő hallgatók igényeihez igazodva igyekszünk mindenkit olyan szintre hozni, hogy a vizsga ne okozzon gondot.

A tanúsítványról azt   kell tudni , hogy az Unió 15 tagállamában ismerik. Egységes informatikai rendszer kezeli a végzett "hallgatókat", így könnyen utána lehet járni a munkavállalónak. Magyar és angol nyelven is megkapják a Tanúsítványt a sikeresen vizsgázók. Előnye a tanúsítványnak, hogy az Uniós országokban könnyebben tud munkát vállalni a saját otthonukban segítségre szorulóknak, pl. idősek, fogyatékkal élők gondozásában, gyermekfelügyeletben.

A képzési díj 12.500.- Ft. A tanfolyam létszámtól függően indul, várhatóan augusztus elején.

A tanfolyam és a vizsga bonyolítását a SzenyoRita Közhasznú Egyesület /1039 Budapest Bálint György u. 17. 7/23./ végzi. Az abonyi tanfolyam indítását a Városunk Fejlődéséért Egyesület segíti, melyre várjuk az Abonyiak és a szomszédos településekről az érdeklődőket.  

Elérhetőség: tanuljunk2011@gmail.com, telefon: 20/517-5842, illetve 30/544-3662

2011 július 18 hétfő - 15:01:15     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Pályázat
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Abony Város Önkormányzat Szociális és Egészségügyi bizottsága (2740. Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében meghirdeti az Önkormányzat tulajdonát képező Abony, Kossuth tér 3. III/2. szám alatti 56 m2 alapterületű 2 szoba, 1 konyha, 1 előszoba, 1 fürdőszoba, 1 WC, 1 tároló helyiségekből álló komfortos lakás bérbeadását határozott időtartamra.

                                              Bérlet időtartama: 2 év
                                              Bérbeadás jogcíme: szociális bérlakás
                                              Bérleti díj: 27.916,- Ft/hó

Bérbeadás feltételei:

1. Lakás bérletére jogosult az az abonyi bejelentett lakóhellyel rendelkező, vagy életvitelszerűen Abonyban tartózkodó nagykorú személy, aki
az Európai Gazdasági Térségről szóló szerződésben részes állam állampolgára vagy
állandó tartózkodásra jogosító személyi igazolvánnyal rendelkező bevándorolt, vagy
a magyar hatóságok által menekültként elismert személy.
családjában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének kétszeresét, egyedülálló esetén két és félszeresét nem haladja meg

2. Nem lehet lakás bérlője az a személy, akire a lakás bérleti jogának megpályázása időpontjában az alábbi kizáró tényezők valamelyike fennáll:
az ország területén lakás tulajdonával, illetve önálló lakásegységnek minősülő, használat szerint megosztott lakás résztulajdonával rendelkezik,
az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének (28.500,- Ft) 50-szeresét meghaladó értékű építési telek, vagy egyéb ingatlan tulajdonjogával rendelkezik,
az ország területén önálló állami vagy más önkormányzati lakás bérletével rendelkezik,
az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 20-szorosát meghaladó értékű ingó vagyon tulajdonjogjogával rendelkezik
pályázatában, kérelmében lakáskörülményeire, szociális, vagyoni és jövedelmi viszonyaira vonatkozóan olyan valótlan adatokat közöl, amely számára jogosulatlanul kedvezőbb elbírását tesz lehetővé,
jogcím nélküli használó.
A fenti kizáró tényezőket az együttköltöző személyek vonatkozásában is vizsgálni és alkalmazni kell.

3. Házastársak, élettársak lakás bérbeadására kiírt pályázatra jelentkezési lapot, illetve kérelmet kizárólag együttesen nyújthatnak be.


Olvasd tovább...
2011 július 18 hétfő - 06:41:15     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Felkészülés a nyárra - 2011
Lakossági tájékoztató anyagTájékoztató

A klímaváltozás hatásai ma már mindenki számára érzékelhetők. A rendkívüli időjárási jelenségek az elmúlt évtizedekben minden földrészen egyre gyakoribbá váltak. Magyarországon a rendkívüli időjárási jelenségek elsősorban a nyári hónapokban okoznak zavart a társadalom működésében (hőhullámok, szárazság, UV sugárzás, erdőtüzek, szélviharok, hirtelen lezúduló nagymennyiségű csapadék, áradások stb.). Ez a tájékoztató anyagot azért készült, mert a gyakran (de nem minden esetben) egy időben jelentkező hőhullámok és az erős UV sugárzás kapcsolatára kívánjuk felhívni a figyelmet. E két rendkívüli jelenség kockázatinak csökkenetése érdekében tett intézkedések és megelőző lépések esetén a lakosság egészségének védelme szempontjából különösen fontos, hogy mindkét kockázat csökkentésére egyformán figyeljünk.  

Hőhullámok, hőségriadók

Magyarországon az elmúlt években a hőhullámok egyre gyakoribbá váltak. Egy kormányzati koordinációs bizottság, a Hőhullámok Elleni Védekezési Munkabizottság, már évek óta foglakozik a hőhullámok kockázatainak csökkentésével. A hőhullámok káros hatásainak csökkentése, illetve megelőzése érdekében került bevezetésre a három fokozatú hőségriasztás, amelynek fokozatai a hőmérsékleti küszöbérték meghaladásának szintjeitől és az előre jelzett időtartamtól függenek.
A hőségriadók fokozatai:
1. fokozat (Tájékoztatási fokozat): az előrejelzések szerint a napi középhőmérséklet legalább 1 napig meghaladja a 25 °C-ot.
2. fokozat (1. fokú riasztás): az előrejelzések szerint a napi középhőmérséklet legalább 3 napig meghaladja a 25 °C-ot.
3. fokozat (2. fokú riasztás): az előrejelzések szerint a napi középhőmérséklet legalább 3 napig meghaladja a 27 °C-ot.


Olvasd tovább...
2011 július 05 kedd - 12:13:04     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatás
Jászkun Volán ZRt.
Tisztelt Utazóközönség!

A Jászkun-Volán Zrt. a következő menetrendi módosítást közölte Abony Város Önkormányzatával:

A Jászkun-Volán Zrt. 2011. július 01-től nem közlekedteti iskolai előadási napokon a 16:10 órakor az Abony, Kossuth térről induló Szolnok irányába induló járatát.

Szíves megértésüket köszönik.
2011 június 28 kedd - 13:00:55     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Mindenkit lenyűgöztek a kisdiákok a Falban

Rendezvény

THE WALL | Megtörtént a nagy fellépés: az abonyi Somogyi iskolás diákok a Budapest Sportarénában, 14 ezer néző előtt A Fal című szuperprodukcióban léptek fel a világhírű zenésszel, Roger Watersszel. Nekik tapsolt az egész csarnok.
Nagyszerű hangulatban érkezett haza Abonyba szerdán éjfélkor az a tizenhét felsős általános iskolás diák (természetesen a felnőtt kísérőkkel együtt), akiknek egy életre szóló élményt jelentett fellépni a világhírű zenész-énekes, a Pink Floyd egykori vezetője, Roger Waters koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában.

A diákok elmondhatták: az ő ütemes tapsukra tapsolt a sportarénát megtöltő tizennégyezer ember.

Az abonyi diákok, mint azt annak idején megírtuk, már több mint egy hónapja próbáltak a nagy fellépésre. Roger Waters a Pink Floyd örök klasszikus albumát, a The Wallt, azaz A Falat állította színpadra, és vitte világ körüli turnéra. Az abonyi gyerekek a jól ismert Another Brick In The Wall (Újabb tégla a falban) című számban szerepeltek, amelyben az eredeti albumon is hallható gyerekkórus. Ebben énekeltek és a betanult koreográfiára mozogtak-táncoltak a diákok, elnyerve a közönség szimpátiáját és hatalmas tetszését.


Olvasd tovább...
2011 június 28 kedd - 06:49:59     Városi rendezvények      Hozzászólás0

„Adj vért, megmented három ember életét”

Véradás

Véradási tájékoztató
     
A Magyar Vöröskereszt     kihelyezett véradó napot tart
2011. július 19.-én   9-14 óra között a

ZENEISKOLÁBAN.

Beteg embertársaink nevében   szeretettel várjuk a régi véradókat és az először véradásra jelentkezőket. Mindig szükség van rá, hogy minden rászoruló számára biztosítva legyen az életmentő, pótolhatatlan vér. A személyi igazolványt, a TAJ. kártyát és a véradó igazolványt kérjük hozzák magukkal.  

Városunk Fejlődéséért Egyesület
2011 június 27 hétfő - 09:46:35     Meghívók      Hozzászólás0

 
Városháza
Meghívó
 
Tisztelettel meghívom 2011. június 30-án (csütörtök) du. 16:00 órakor tartandó Képviselő-testület ülésre
 
Helyszín: Polgármesteri Hivatal Díszterme
 
2011 június 22 szerda - 09:08:55     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0Nagyításért kattintson a képre

2011 június 21 kedd - 07:47:36     Városi rendezvények      Hozzászólás0

TV műsor
2011 június 20 hétfő - 15:59:30     Meghívók      Hozzászólás0

Városháza

M e g h í v ó


Tisztelettel meghívom

2011. június 21-én (kedd) du. 17.00 órakor

tartandó Képviselő-testület rendkívüli ülésére.


Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó letölthető pdf formátumban

2011 június 20 hétfő - 11:04:11     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tűzoltóság  

 Tisztelt Lakosság!

A nyári betakarítási munkálatok kezdetével a ceglédi Tűzoltóparancsnokság a következőkre hívta fel a figyelmet:

  • A kalászos mezőgazdasági termények tűzkármentes betakarítása érdekében a fokozott figyelmet kérnénk a lakosságtól
  • Fokozott ellenőrzést kérnénk a betakarítást végzőktől. A tűzvédelmi és tűzrendészeti szabályok betartását.
  • Szükséges a géppark és kapcsolódó tűzvédelmi eszközök felülvizsgálata.
  • Felhívnánk a figyelmet a tűzveszélyes munka, eldobott égő dohány nemű fokozott veszélyére.

Eredményes és balesetmentes munkát Kívánunk!
Oldal:  1 2 3 ... 366 367 368 ... 424 425 426
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények