Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2011 január 05 szerda - 12:55:56     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Karitász Szilveszteri Bálja    Szilveszteri bál   Minden elképzelést felülmúlt a Karitász szilveszteri báljának megrendezése. Mint a Római Katolikus Egyház karitatív szervezete úgy gondoltuk, hogy az óév búcsúztatására a legmegfelelőbb helyszín az újonnan átadott Szent Imre Közösségi Ház lesz. A szervezési munkák már november végén megkezdődtek, szépen alakult a létszám. Igen ám, de egy idő után már látszott, hogy kicsi lesz számunkra a Közösségi Ház. Dr. Tóth Katalin a csoport vezetőjének koordinálása révén örömhírrel szolgált, mikor a köztudatba került, hogy a Városi Sportcsarnokban tarthatjuk meg rendezvényünket. Innentől kezdve beindult a baráti társaságok, családok, közösségek szerveződése, így utólag összegezve elmondhatjuk, hogy közel 380 fő szórakozott együtt, köszöntötte az újévet. A talpalávalót Dányi Balázs és zenekara szolgálhatta. Ez a fiatalokból álló, minden korosztály zenei igényét kielégítő zenekar szinte már állandó vendége rendezvényeinknek. A zenekar tagjai: Dányi Balázs, Lengyel Zoltán, Tóth István és Vízner Gábor.
 Olvasd tovább...
2011 január 05 szerda - 12:45:57     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Advent     Advent utolsó vasárnapján, a kellemesen csípős hideg nap délutánján ünnepségre kapott 60 nehéz sorban élő család meghívót a Karitász abonyi csoportjától. Az ünnepséget a Szent István Katolikus Templomban tartottuk, mely zsúfolásig megtelt. Eljöttek a meghívott családok, a fellépő gyerekek szülei, és néhány érdeklődő. Dr. Tóth Katalin a Karitász csoport vezetőjének köszöntője után első műsorszámként a Bihari János Zeneiskola „Angyalok kórusa” énekelt, akiket P. Tóth Erika tanított be. Majd őket követte Mucsi Noémi, aki egy tanulságos mesét mondott el. (Wass Albert: Mese az erdőről) Az ünnepség fénypontját a Somogyi Imre Általános Iskola Radák úti iskolaegységének tanulói által betanult Betlehemes játék előadása jelentette. Felkészítő tanáruk Nyíri Attiláné, Rózsa néni volt. A gyerekek szereplését egy kis édességgel, mézeskaláccsal köszöntük meg.
Az ünnepség után a plébánián összesen 68 család vehetett át egy darab fenyőfát, valamint egy-egy 3000,- Ft értékű csomagot, mely tartós élelmiszereket, valamint ünnepi finomságokat (bejgli, szaloncukor, stb) is tartalmazott.Olvasd tovább...
2011 január 05 szerda - 09:05:17     Meghívók      Hozzászólás0

   Városháza   Tisztelettel meghívom

2011. január 06-án (csütörtök) du. 16.00 órakor

tartandó Képviselő-testület rendkívüli ülésére.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme   A meghívó letölthető pdf formátumban  
2011 január 05 szerda - 08:48:50     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Szakrendelések     Háziorvosok, gyermekorvosok, fogorvosok, szakrendelések rendelési ideje, helye és telefonszámai Letöltés  
2011 január 05 szerda - 08:26:49     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Új Magyarország Fejlesztési TervÖrömmel értesítem a város lakosságát, hogy nyert a KEOP-5.3.0/A/09 jelű Energetikai hatékonyság fokozása Abony Város Gyulai Gaál Miklós és Somogyi Imre Általános Iskoláiban című pályázatunk, melynek keretében mindkét általános iskola központi épületében a külső homlokzati nyílászárói és kazánjai kerülnek kicserélésre.   

Alapadatok:

Pályázó neve: Abony Város Önkormányzata
Projekt megnevezése: Energetikai hatékonyság fokozása Abony Város Gyulai Gaál Miklós és Somogyi Imre Általános Iskoláiban
OP név: KEOP
Pályázat neve: 5.3.0/A/09 Épületenergetikai fejlesztések
Beruházás helye (régió): Közép-Magyarország
Beruházás helye (megye): Pest
Beruházás helye (helység): Abony
Megítélt összeg: 47 223 740 .- HUF
Támogatás aránya: 59 %
Támogatási döntés dátuma: 2010.12.11
Támogatás pontszáma: 64
2011 január 03 hétfő - 07:45:32     Hivatali hírek      Hozzászólás0
2010 december 31 péntek - 12:46:52     Városi rendezvények      Hozzászólás0
Az Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet
(Egészségügyi Centrum) telefonszámai.
2740, Abony Újszászi u. 21-23.

A beköltözéssel kapcsolatos telefonszám változások és elérhetőségek.


Az orvosi ügyelet új telefonszáma január 3-tól módolsul az alábbiak szerint:EÜ Cenrum központ655-600 
   
Ügyelet655-800 
   
Védőnők655-874 
   
Labor 655-840 
   
Sebészet655-879 
   
2010 december 21 kedd - 14:55:10     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

  PályázatPályázati felhívás településfejlesztési ügyintéző munkaör betöltésére A pályázat anyaga letölthető INNEN pdf formátumban.
2010 december 16 csütörtök - 08:44:04     Meghívók      Hozzászólás0

Városháza     M e g h í v ó

Tisztelettel meghívom

2010. december 16-án (csütörtök) du. 16.00 órakor

tartandó Képviselő-testület rendkívüli ülésére.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme   A meghívó letölthető pdf formátumban.
2010 december 13 hétfő - 11:44:47     Meghívók      Hozzászólás0

Meghívó

Nagyításért kattintson a képre
2010 december 11 szombat - 09:32:40     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Meghívó
Oldal:  1 2 3 ... 365 366 367 ... 410 411 412
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények