Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2011 január 26 szerda - 07:11:03     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Farsang

Galéria megtekintéséhez kattintson a képre

Az év első játszóháza


Januári játszóházi programjával a Karitász is birtokba vette az új Szent Imre Közösségi Házat. Ez a délután a farsangi előkészületek jegyében telt. Kozmáné Évike már otthon készített farsangi álarcot, melyet ki kellett vágni és díszíteni a gyerekeknek saját ízlésüknek megfelelően. Újszásziné Zsuzsika ismét tudott újat mutatni azoknak, akik a foltvarrás mellett döntöttek. Jó volt látni, hogy szülők, nagyszülők együtt dolgoztak gyermekeikkel, unokáikkal.
Meglepetésként farsangi fánkkal és meleg teával kedveskedtünk a résztvevőknek. Valószínűleg jól sikerült, mert az 5 kg lisztből készített fánk az utolsó darabig elfogyott.
Felhívásunkra, - hogy hozzanak otthon elkészített álarcot – szebbnél szebb, ötletesebb álarcok érkeztek. Természetesen minden munkát jutalomban részesítettünk.

Ezúton szeretnénk tudatni az érdeklődőkkel, hogy - a tervezet szerint - minden hónap harmadik szombatján tartjuk a Játszóházi programunkat!


Karitász Abonyi csoportja
2011 január 24 hétfő - 15:39:59     Meghívók      Hozzászólás0
Meghívó

A V227 Abonyi Galamb és Kisállattenyésztők Egyesülete Tisztelettel meghívja valamennyi érdeklődőt a
2011. január 29-30-án
tartandó

KIÁLLÍTÁSÁRA

A kiállítás helye: Abony Városi Sportcsarnok

A Kiállítás nyitva tartása: 2011. január 29. szombat 8.00-18.00
                                                                            2011. január 30. vasárnap         8.00-14.00.

Belépés ingyenes

MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK !

2011 január 24 hétfő - 10:23:29     Meghívók      Hozzászólás0

Városháza


M e g h í v ó

Tisztelettel meghívom

2011. január 27-én (csütörtök) du. 16.00 órakor

tartandó Képviselő-testület ülésére.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal DísztermeA meghívó letölthető pdf formátumban.
2011 január 18 kedd - 11:39:56     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A primadonna szemével - Kálmán Imre: Csárdáskirálynő    Csárdáskirálynő   Fotó: Bárány Tamás     2010. december 28. és 29-én bemutatta a Bihari János Zeneiskola Színköre és Tanári Zenekara.

A Csárdáskirálynő már-már fogalom az operettek között, melódiáit ki ne ismerné világszerte. Monumentális darab, kiváló szövegkönyvvel és dalszöveggel, hamisítatlan Kálmáni dallamvilággal.

A Csárdáskirálynő, mint oly sok más operett, egy szerelmi történet körül bontakozik ki. Ez a szerelem azonban majdnem áldozatává válik két társadalmi réteg ellentétének: még a Monarchia végnapjaiban is elképzelhetetlen volt, hogy egy pesti sanzonette (Vereczkey Szilvia) nőül mehessen egy „előkelő” herceghez (Lippert-Weilerscheim Edvin). A frigyet a herceg családja, legfőképpen édesanyja (Cecília) minden erejével igyekszik megakadályozni. Még azt is sikerül elérniük, hogy a sanzonette fényes párizsi szerződést kapjon, ezzel távolítván el a hölgyet tervük útjából, melyben nem más szerepel, minthogy Edvin feleségül vegye gyermekkori szerelmét, Stázi grófnőt. A szerelmesek azonban újra találkoznak, még idejében, hogy meghiúsuljon Edvin és Stázi menyegzője. A bonyodalom azonban nem ér véget ennél a pontnál, csak tovább fokozódik”¦

A librettó eredetileg német nyelven íródott, a Leo Stein és
Jenbach Béla szerzőpáros szövegét Gábor Andor ültette át nyelvünkre. Maga az operett számtalan változtatáson esett át, maga Kálmán is számtalan utómunkálatot végzett a művön -   annak az arisztokrata körök kedvezőtlen fogadtatása miatt. A mű szerkezetén s történetén történt nagyfokú átalakítás azonban Békeffi István és Kellér Dezső nevéhez köthető, akik 1954-ben elkészült átiratukban az akkor már kiöregedő Honthy Hannára gyakorlatilag egy „ellen-primadonna” szerepet alakítottak ki, még Feleki Kamill, Miska szerepében, mint a darab második táncos-komikusa jelent meg (alaposan felbolygatva ezzel az operett jól ismert műfaji szerkezetét, amelynek alapját a primadonna, bonviván, szubrett és táncos-komikus négyese adja). Bármennyire is meglepő, de ekkor került a darabba a „Hajmási Péter, Hajmási Pál” című igen közismert nóta is, és Kálmán Cigányprímásából a „Lári-fári” című duett is, amelyet szintén a Honthy - Feleki páros adott elő. Továbbá, kikerült a darabból a „Hurrá, hurrᔝ kvartett és a „Húzzad csak kivilágos virradatig”¦” kezdetű nóta.


Olvasd tovább...
2011 január 18 kedd - 10:26:37     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Pályázat     ALEGYZŐI ÁLLÁS PÁLYÁZAT   A pályázatot meghirdető szerv: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992.évi XXIII. törvény (továbbiakban Ktv.) 8. és 10. §-a alapján pályázatot hirdet Abony Város Önkormányzata aljegyzői állásának betöltésére:

Munkahely: Abony Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala        
                                          2740 Abony, Kossuth tér 1.
A vezetői beosztás időtartama: határozatlan időre szóló kinevezés, 6 hónap próbaidő kikötésével.
Ellátandó feladatok: A jegyző helyettesítése annak távolléte esetén- jegyző által meghatározott egyéb feladatok ellátása.
Jogállás, illetmény és juttatások:
A jogállásra, az illetmény megállapítására és a juttatásokra Ktv. rendelkezései és belső szabályzat az irányadók.
Pályázati feltételek:
-       Magyar állampolgárság
-       Cselekvőképesesség
-       Büntetlen előélet
-        állam- és jogtudományi doktori vagy okleveles közgazdász képesítéssel vagy okleveles közigazgatási menedzser szakképesítéssel és jogi vagy közigazgatási szakvizsgával, vagy az OKV elnöksége által a teljes körűen közigazgatási jellegűnek minősített tudományos fokozat alapján adott mentesítéssel rendelkezik, és
-       legalább kétévi közigazgatási gyakorlatot szerzett.
-       Vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása
-       Összeférhetetlenségi nyilatkozat

A pályázathoz csatolni kell:
-       a pályázó szakmai életrajzát,
-       az iskolai végzettséget igazoló okmány(ok) közjegyző által hitelesített másolatát,
-       három hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítványt,
-       nyilatkozatot arról, hogy a pályázati anyagot a pályázat elbírálásában résztvevők megismerhessék,
-       nyilatkozatot arról, hogy a pályázati anyagot a képviselő-testület zárt, vagy nyílt ülésen tárgyalja

A pályázat benyújtásának határideje: közzétételtől számított 15. nap 12 óráig kell      
                                                                                                                                megérkeznie a pályázatnak a megadott címre.
A pályázat elbírálásának határideje: A pályázatokról a képviselő-testület a pályázati határidő lejártát követő testületi ülésen dönt.
A munkakör betölthetőségének időpontja: az elbírálást követően azonnal
Egyéb információk: A pályázatot Dr. Németh Mónika jegyzőnek   címezve, zárt borítékban kell beadni. A borítékon kérjük feltüntetni: „Aljegyzői pályázat”
Postacím: Polgármesteri Hivatal, 2740 Abony, Kossuth tér 1.
A pályázattal kapcsolatos felvilágosítást Kovács Teodóra Humán Közszolgáltatások és Munkaügyi Osztályvezető az 53/360 135 telefonszámon ad.

A pályázat kiírója fenntartja a pályázat eredménytelenné nyilvánításának jogát.
2011 január 17 hétfő - 14:56:29     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Játszóház
2011 január 06 csütörtök - 14:10:46     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A VÁROSI SPORTCSARNOK PROGRAMAJÁNLÓJA

2011. I. NEGYEDÉVRE    Programok   Tanításon és edzéseken túli programjaink, melyeket ajánlunk szíves figyelmükbe:


Január 7-8-9. (18.00 ill. 7.30 ; 7.30 órai kezdettel)

Országos teremlabdarúgó torna – 24 csapat részvételével


Január 15. (szombat) 9-15 óráig

Kézilabda Adidas Kupa – megyei döntő 1996-os születésű fiúk részvételével


Január 16. (vasárnap) 9.00-12.00 óráig

Teremlabdarúgó torna – U11 korosztály részéreOlvasd tovább...
2011 január 06 csütörtök - 14:06:57     Hivatali hírek      Hozzászólás0
2011 január 06 csütörtök - 06:58:13     Meghívók      Hozzászólás0

Megemlékezés
2011 január 05 szerda - 12:55:56     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Karitász Szilveszteri Bálja    Szilveszteri bál   Minden elképzelést felülmúlt a Karitász szilveszteri báljának megrendezése. Mint a Római Katolikus Egyház karitatív szervezete úgy gondoltuk, hogy az óév búcsúztatására a legmegfelelőbb helyszín az újonnan átadott Szent Imre Közösségi Ház lesz. A szervezési munkák már november végén megkezdődtek, szépen alakult a létszám. Igen ám, de egy idő után már látszott, hogy kicsi lesz számunkra a Közösségi Ház. Dr. Tóth Katalin a csoport vezetőjének koordinálása révén örömhírrel szolgált, mikor a köztudatba került, hogy a Városi Sportcsarnokban tarthatjuk meg rendezvényünket. Innentől kezdve beindult a baráti társaságok, családok, közösségek szerveződése, így utólag összegezve elmondhatjuk, hogy közel 380 fő szórakozott együtt, köszöntötte az újévet. A talpalávalót Dányi Balázs és zenekara szolgálhatta. Ez a fiatalokból álló, minden korosztály zenei igényét kielégítő zenekar szinte már állandó vendége rendezvényeinknek. A zenekar tagjai: Dányi Balázs, Lengyel Zoltán, Tóth István és Vízner Gábor.
 Olvasd tovább...
2011 január 05 szerda - 12:45:57     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Advent     Advent utolsó vasárnapján, a kellemesen csípős hideg nap délutánján ünnepségre kapott 60 nehéz sorban élő család meghívót a Karitász abonyi csoportjától. Az ünnepséget a Szent István Katolikus Templomban tartottuk, mely zsúfolásig megtelt. Eljöttek a meghívott családok, a fellépő gyerekek szülei, és néhány érdeklődő. Dr. Tóth Katalin a Karitász csoport vezetőjének köszöntője után első műsorszámként a Bihari János Zeneiskola „Angyalok kórusa” énekelt, akiket P. Tóth Erika tanított be. Majd őket követte Mucsi Noémi, aki egy tanulságos mesét mondott el. (Wass Albert: Mese az erdőről) Az ünnepség fénypontját a Somogyi Imre Általános Iskola Radák úti iskolaegységének tanulói által betanult Betlehemes játék előadása jelentette. Felkészítő tanáruk Nyíri Attiláné, Rózsa néni volt. A gyerekek szereplését egy kis édességgel, mézeskaláccsal köszöntük meg.
Az ünnepség után a plébánián összesen 68 család vehetett át egy darab fenyőfát, valamint egy-egy 3000,- Ft értékű csomagot, mely tartós élelmiszereket, valamint ünnepi finomságokat (bejgli, szaloncukor, stb) is tartalmazott.Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 364 365 366 ... 410 411 412
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények