Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2011 augusztus 24 szerda - 12:00:43     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Pót-felvételi és beíratkozás a Zeneiskolában!

Zeneiskola

A Bihari János Zeneiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény értesíti a tisztelt szülőket, hogy

Intézményünk a 2011-2012-es tanévre az ÚJ NÖVENDÉKEK PÓT-FELVÉTELIJÉT ÉS BEÍRATKOZÁSÁT

2011. augusztus 29-től szeptember 9-ig 9-17 óráig tartjuk.


Kérjük a szülőket, hozzák magukkal gyermekeiket, valamint születési anyakönyvi kivonatukat.

Gyermekvédelmi támogatásban részesülő növendékek esetében a beiratkozáskor az arról szóló határozatot be kell mutatni. (Térítési díjat nekik nem kell fizetni.)

Zeneiskola Vezetősége
2011 augusztus 24 szerda - 08:29:39     Városi rendezvények      Hozzászólás0

2011. augusztus 20.

Nemzeti Ünnep

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
Fotók: Borsányi János


2011 augusztus 23 kedd - 13:57:28     Hivatali hírek      Hozzászólás0

 
NAV sajtóközlemény

NAV

Havi 100 millió forint eltitkolt bevétel miatt rejtették el
a 16 raklapnyi kontrollszalagot
 
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának és Járőr Igazgatóságának 20 fős ellenőri csoportja összehangolt vizsgálatot folytatott egy budapesti székhelyű élelmiszerkereskedőnél. A pincéből előkerült 16 raklapnyi pénztárgép-kontrollszalag alapján előzetesen mintegy havi 100 millió forintra becsülhető az adózó eltitkolt bevétele. A NAV azonnali átfogó vizsgálatot rendelt el.


Olvasd tovább...
2011 augusztus 22 hétfő - 14:05:49     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Rendezvény

Nagyításért kattintson a képre


2011. augusztus 27-én 7.00 órakor érünk Abonyba. Csatlakozz te is hozzánk futva, vagy két keréken és támogasd az alapítvány céljait jelenléteddel. Várunk a Cegléd felőli Abony táblánál! A Főtéren a város vezetősége köszönti az érkezőket. A szervezésben az Egyedül Nem Megy Közhasznú Alapítvány is részt vesz.
2011 augusztus 22 hétfő - 13:55:18     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Felhívás számlálóbiztosi feladatok ellátására


Felhívás

A 2011. évi népszámlálásról a 2009. évi CXXXIX. törvény rendelkezik. A törvény értelmében a Magyar Köztársaság területén 2011. október 1-jén 0 órakor fennálló állapot alapulvételével a természetes személyekről és a lakásokról nép-és lakásszámlálást kell tartani.

A népszámlálási adatfelvétel végrehajtásához szükség van számlálóbiztosokra. A számlálóbiztosok feladata hat elemből áll:


Olvasd tovább...
2011 augusztus 22 hétfő - 13:19:01     Meghívók      Hozzászólás0

M e g h í v ó

Városháza

Tisztelettel meghívom

2011. augusztus 25-én (csütörtök) du. 16.00 órakor


tartandó Képviselő-testület ülésére.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó letölthető pdf formátumban


A nyílt ülés előterjesztései megtekinthetők pdf formátumban.

2011 augusztus 19 péntek - 06:36:05     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Újabb sikeres pályázati beruházás


Sikeres pályázat
 
A galéria megtekinthető a képre kattintva

Örömmel tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Gyulai Gaál Miklós Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Somogyi Imre Általános iskolák az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Programban kiírt energetikai hatékonyság fokozása pályázat keretében történt kivitelezési munkálatai a napokban befejeződtek.

Ez év januárjában az Energia Központ Nonprofit Kft 46.279.495 Ft. összegű támogatást ítélt meg a két iskola nyílászáróinak cseréjére valamint fűtéskorszerűsítésre, mely a gázkazánok és radiátor szelepek cseréjét jelenti. A beruházást két szolnoki vállalkozás nyerte el, a nyílászárók cseréjét a Tisza Thermo Bt, míg a fűtéskorszerűsítést Pallai Péter egyéni vállalkozó. A munkálatok június 14-én kezdődtek meg és augusztus 10-én fejeződtek be. Mindkét iskola esetében azonos, jelenleg a legkorszerűbb és leggazdaságosabb termékek kerültek beépítésre. A régi fa nyílászárók helyére TROCAL InnoNova profilrendszerű műanyag nyílászárók kerültek, amely Németországban a legkeresettebb és legjobb minőségű műanyag nyílászárók, míg a kazánok esetében a világ egyik legjobb gépészeti elemeit gyártó cég, a VIESSMANN Vitodens kazánjai kerültek beépítésre.
Ezen beruházással mindkét iskola téli költségvetése nagyban fog csökkenni az esztétikai megjelenés mellett, hiszen a régi ablakok felett már nagyon eljárt az idő és az új kazánok is gazdaságosabb üzemeltetést igényelnek, ami azt jelenti, hogy a téli hőveszteség elvégzett számítások alapján közel 50%-kal fog javulni.

Az elmúlt évben már mindkét iskolában történt pályázati beruházás, a Gyulai iskolában tetőfelújítás, valamint a Somogyi iskolában komplex akadálymentesítés történt, ezzel is korszerűsítve az 1900-as évek eleji építésű épületeket.

Reméljük, a szeptemberi becsengetést követően mind a diákok mind a pedagógusok és az abonyi lakosság megelégedettséggel veszik birtokba a megszépült iskolákat.


Abony Város Önkormányzata
2011 augusztus 18 csütörtök - 12:53:15     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Rendezvény
2011 augusztus 18 csütörtök - 12:52:03     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Lomtalanítás
2011 augusztus 17 szerda - 07:09:09     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztató

Térfigyelő

Az elmúlt időszakban Abony Város területén megszaporodtak mind az Önkormányzat, mind a lakosság tulajdonát képező tárgyak ismeretlen elkövetők általi rongálása, valamint eltulajdonítása.

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Z-253/2011. (VII.14.) sz. határozatával döntött a Lehetőségeintk Fő tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című, KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázat részeként a térfigyelő rendszer kiépítése tárgyában indult közbeszerzési eljárás eredményének megállapításáról, melynek értelmében a Multi Alarm Zrt. lett a nyertes.

Abony Város Önkormányzata és a Multi Alarm Biztonságtechnikai, Fejlesztő, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. között adásvételi-, karbantartási szerződés jött létre 2011. július 25.-vel.

A szerződés tárgya: Térfigyelő kamera rendszer beszerzése és kiépítése ( 17 db kamera ), ezt köbetően a kész, üzemképes rendszer Megrendelő részére rendelkezésre bocsátása és a Vállalkozó által vállalt jótállás időtartama alatti díjmentes karbantartás elvégzése az alábbiakban meghatározottak szerint.

- térfigyelő kamerák beszerzése, telepítése és üzembe helyezése
- rádiós átviteli úttal, mikorhullámú összekötettéssel, NHH engedéllyel rendelkező komplett hálózat teljes kialakítása ( rendszerelemek beszerzése, telepítése és hálózat üzembe helyezése)
- felügyeleti központ kialakítása Megrendelő székhelyén, 2740 Abony, Kossuth tér 1. szám alatti fogadó épületben
- a szükséges tervdokumentációk elkészítése
- szükséges engedélyek beszerzése
- rendszer kialakításával összefüggő, valamennyi kapcsolódó tevékenység elvégzése

A Vállalkozó vállalja, hogy a meghatározott feladatokat legkésőbb 2011. október 28-ig hiánytalanul elvégzi.
2011 augusztus 17 szerda - 06:00:24     Hivatali hírek      Hozzászólás0

NAV
NAV sajtóközlemény

33 millió forint bevételt titkolt el a korszerű módszerekkel lebuktatott adózó
 
Újabb adócsalásra derített fényt a közelmúltban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága: a revizorok a hagyományos ellenőrzési eszközöket és a korszerű információtechnológiai módszereket együttesen alkalmazva fülelték le azt a vendéglátó-ipari tevékenységet folytató adózót, aki az elmúlt két évben összesen 33 millió forint bevételt titkolt el, és vont ki az adózás alól.
 


Olvasd tovább...
2011 augusztus 16 kedd - 12:20:29     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Meghívó
Oldal:  1 2 3 ... 364 365 366 ... 424 425 426
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények