Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2010 január 18 hétfő - 08:41:44     Hivatali hírek      Hozzászólás0

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLÁS DIÁKOKOK RÉSZÉRE

Hozzáadva: 2010-01-08 - Kategória: Kulturális, Pályázat
Aktuális: 2010-01-08 - 2010-03-31
"Zenei és vizuális nevelés"
Budaörsi kistérség és Pest megye


Olvasd tovább...
2010 január 18 hétfő - 08:36:33     Hivatali hírek      Hozzászólás0
2010 január 12 kedd - 13:37:03     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Az olvasó kérdez – dr. Orbán Ildikó, az APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága ügyfélkapcsolati főosztályvezetője válaszol


Kérdés: Azt hallottam, hogy 2010-ben a cukorbetegeknek nem jár a súlyos fogyatékosság kedvezménye. Igaz ez?


2010-től változott a szabályozás, így már nem jár a súlyos fogyatékosság adókedvezménye annak, akinek szövődmény nélküli II. típusú diabetese van. Erre a betegségre adókedvezmény utoljára 2009-ben vehető igénybe.


Olvasd tovább...
2010 január 12 kedd - 13:32:37     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
 
Abony Város Önkormányzata (2740. Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében elidegenítésre meghirdeti az Önkormányzat tulajdonát képező KAMAZ 5511/TFK-010, BELARUS BH 025, BARKAS B 1000 HP, BELARUS DT-75 lánctalpas, IFA HW 60.11 pótkocsi gépjárműveket, melyekre ajánlatokat külön-külön egyenként lehet tenni.


Olvasd tovább...
2010 január 12 kedd - 12:27:56     Hivatali hírek      Hozzászólás0Hatósági állatorvosi ügyelet a Ceglédi Állategészségügyi Kerületben 2010. január-február-március


Nagyításért kattintson az alábbi képre

2010 január 11 hétfő - 10:14:58     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Abony Város Polgármesteri Hivatala

a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 10. § (1) bekezdése alapján
pályázatot hirdet
Abony Város Polgármesteri Hivatala
Gazdasági Osztály

Gazdasági ügyintéző
munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony
                           


Olvasd tovább...
2010 január 08 péntek - 11:27:39     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
 
Abony Város Önkormányzata (2740. Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében meghirdeti az Önkormányzat tulajdonát képező Abony, Munkácsy út 9. szám alatti 63 m2 alapterületű 2 szoba, 1 konyha, 1 előszoba, 1 fürdőszoba, 1 udvari lomkamra helyiségekből álló komfortos lakás bérbeadását határozott időtartamra.
                                       

Bérlet időtartama
: 2 év                                              
Bérbeadás jogcíme:
szociális bérlakás                                              
Bérleti díj:
29.610,-Ft / hó
 


Olvasd tovább...
2010 január 07 csütörtök - 08:18:41     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0


Örömmel tájékoztatom a város lakosságát, hogy a KMOP4.5.3-09 számú Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz (Akadálymentesítés) - Az alapfokú közoktatáshoz való egyenlő esélyű hozzáférés megvalósítása az abonyi Somogyi Imre Általános Iskolában című pályázatunkat a Nemzeti Fejlesztési   Ügynökség  támogatásra méltónak ítélte.   Ennek keretében felvonó valamint mozgáskorlátozottak részére illemhely kerül kialakítására.

A pályázat alapadatai a következők:
 

Pályázó neve:
Abony Város Önkormányzata
Projekt megnevezése: Az alapfokú közoktatáshoz való egyenlő esélyű hozzáférés megvalósítása az abonyi Somogyi Imre Általános Iskolában
OP név:
KMOP

Pályázat neve
: 4.5.3-09 Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz (Akadálymentesítés)

Beruházás helye (régió):
Közép-Magyarország
Beruházás helye (megye): Pest
Beruházás helye (helység):
Abony

Megítélt összeg:
29 843 042 .- HUF

Támogatás aránya:
75 %

Támogatási döntés dátuma
: 2009.12.21
   

Romhányiné dr. Balogh Edit

polgármester
2010 január 06 szerda - 11:03:52     Hivatali hírek      Hozzászólás0

F E L H Í V Á S      

Ezúton értesítjük Abony város lakosságát, hogy a Ceglédi Körzeti Földhivatal tájékoztatása szerint 2010. január 1. után a tulajdoni lap kiadásával kapcsolatban az alábbi változások lépnek életbe:

1.       Megszűnik a papír alapú nem hiteles tulajdoni lap másolat kiadása.

2. A tulajdoni lapról az alábbi hiteles másolatok adhatók ki:
- teljes másolat: valamennyi bejegyzést tartalmazza szó szerint - szemle: a fennálló bejegyzéseket tartalmazza szó szerint.

3.     A papír alapú, hiteles tulajdoni lap másolat díja:     6.250,- Ft

4.   Az elektronikus dokumentumként                     szolgáltatott hiteles tulajdoni lap másolat díja: 3.600,- Ft

5. Az elektronikus dokumentumként szolgáltatott                     nem hiteles tulajdoni lap másolat díja: 1.000,- Ft

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a kiadott tulajdoni lap stornózására a kiadást követően nincs lehetőség.

Kérjük, szíveskedjenek a pulttól való távozást megelőzően a kiadott tulajdoni lapot ellenőrizni!

Olvasd tovább...
2009 december 28 hétfő - 06:49:40     Hivatali hírek      Hozzászólás0
A KARITÁSZ abonyi csoportja az év minden napján segíti a rászorulókat: ruhaválogatással, nyári táborozással, beiskolázási segéllyel, karácsonyi csomaggal.


 
Egyre több az a család, akiknek a karácsony erőn felüli terhet jelent. Pedig van, ahol három, négy, vagy akár több gyermek számára kellene ünnepi hangulatot teremteni.


 
Nehéz körülmények között élő családok számára rendezett karácsonyi ünnepséget a Római Katolikus Templomban 2009. december 19-én délután 3 órai kezdettel. Ünnepi műsorral a Somogyi Imre Általános Iskola Radák úti iskolaegység diákjai kedveskedtek, Nyíriné Rózsa néni, Bárányné Margó néni és Somodi Mária tanítónők vezetésével. Minden szereplő gyermek egy kis ajándékot is kapott.
A rendezvényre 50 családot hívtunk meg, akik szeretetcsomagot vehettek át a Karitász abonyi csoportjától.
A csomagok elsősorban a hétköznapok során praktikus ajándékokat rejtettek. Így lisztet, zsírt, cukrot, rizst, sajtot, szaloncukrot, almát, mandarint, kakaót, teát, tésztaféléket, szalámit, margarint, fonott kalácsot, és az elmaradhatatlan bejglit. Valamint minden család kapott egy 1,5 m-es fenyőfát.


 
Ahhoz, hogy mi is segíteni tudjunk a családoknak az anyagi forrást adományokból, az őszi Szüreti Bál bevételéből, a Szent Antal perselyből és a Szent Erzsébet gyűjtésből fedeztük.
Segített még Szezám pékség, a Kiskunfélegyházi Pékség, a COOP ABC, Földi Gyula és a Városunk Fejlődéséért Egyesület.
Ezúton köszönjük minden adományozó egész évi hálás közreműködését, és kívánunk
 
SZERETETBEN GAZDAG KARÁCSONYT, ÉS BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT ABONY VÁROS MINDEN LAKOSÁNAK.
2009 december 23 szerda - 09:33:25     Hivatali hírek      Hozzászólás0Nagy örömmel tájékoztatjuk Abony város lakosságát és a Szapáry utca lakóit, hogy a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács 2009. december 11-i ülésén döntött arról, hogy a

Szapáry utca felújítására, aszfaltozására benyújtott pályázatot  

12.078.129,-Ft  
 
vissza nem térítendő

támogatásban részesíti.


Romhányiné dr. Balogh Edit
polgármester

Abony Város Önkormányzata

2009 december 21 hétfő - 14:24:49     Városi rendezvények      Hozzászólás0"Ezüst esőben száll le a karácsony,
a kályha zúg, a hóesés sűrű;
a lámpafény aranylik a kalácson,
a kocka pörög, gőzöl a tejsűrű.

Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket karcolja
éles, ék jégkörmivel."


(Kosztolányi Dezső)


Áldott, békés karácsonyt,

és örömökben, sikerekben gazdag

boldog új esztendőt kívánunk

a tisztelt lakosságnak

és valamennyi ügyfelünknek!

Romhányiné dr. Balogh Edit
polgármester

Dr. Egedy Zsolt
alpolgármester

Dr. Németh Mónika
jegyző

Urbán Ildikó
aljegyző

Polgármesteri Hivatal dolgozói
Oldal:  1 2 3 ... 363 364 365 ... 386 387 388
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 *****
*****
 *****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények