Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2011 április 14 csütörtök - 12:40:49     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Bringázz a munkába! Április 4-től az egész ország újra nyeregbe pattan!
(2011. április 4 - május 8.)

Felhívás

Április 4-én hétfőn a kerékpárjával összenőtt bringaember születésével és Hajós András kerékpáros indulójának bemutatójával hivatalosan is elkezdődött a munkába tekerés. A 2011-es tavaszi kampány fő ceremóniamesterének Scherer Pétert választották, emellett Németh Lajos meteorológus személyében új nagykövete is lett a Bam!-nak. A Magyar Kerékpárosklub kampányának tavaszi fordulója április 4-től május 8-ig tart. A kampány célja idén is az, hogy minél többen pattanjanak nyeregbe, kipróbálják és megszeressék a kerékpáros közlekedést, átéljék a kerékpározás élményét. A kerékpározás ugyanis a legegészségesebb, leggyorsabb, legolcsóbb és leginkább környezetbarát közlekedési forma. Akik szeretnének versenybe szállni az értékes ajándékokért - wellness hétvége, kalandtúra, értékes kerékpárok - azoknak a kampányidőszakban kell regisztrálniuk a www.bam.hu oldalon, és legalább 8 alkalommal kerékpárral megtenni a munkahelyükre vezető utat.


Olvasd tovább...
2011 április 14 csütörtök - 11:01:16     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Tavaszi nagytakarítás a salgóbányai táborban

Takarítás


A Fiatalok Egészséges Életmódjáért Egyesület, Kinizsi DSE és a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola tantestületének egy része hétvégén a Salgóbányai Ifjúsági Táborban társadalmi munka keretében a tábor nyári táborozásra való felkészítését megkezdte. 12 fős csapat gyűlt össze. Pénteken munka után indultunk el, és szombaton egész nap dolgoztunk. A csapat ketté vált. Az egyik csapat az egész tábor területét szedte rendbe: az egész udvart felgereblyéztük, összegyűjtöttük a faleveleket; míg a másik csapat a tábor hátsó kerítését bontotta le.
Aztán menet közben döntöttek úgy, hogy többet is vállal a csapat: a konyha mögötti részt teljesen kitisztították a fiúk. A tábor melletti üres telek kerítését megtisztították a szederindáktól, elszáradt futónövényektől, vadon nőtt akáchajtásoktól, a kerítésbe belenőtt bodzabokroktól.
A kezdeményezés Drávay Csaba tanár úrtól indult, akinek az édesapja, Drávay József volt az, aki az egész tábort jó 40 évvel ezelőtt megálmodta és létrehozta. Akkor is java részt társadalmi munkában készült el a tábor. Ezt a hagyományt elevenítettük föl csatlakozván az idei Önkéntesség Európai Éve 2011 című programsorozathoz.

Az előkészületek szerves része volt az is, hogy egyeztettünk az Önkormányzattal, a fenntartó nagy örömmel vette a kezdeményezésünket.

Nagyon jól érezte magát a kis csapat, valóban örömmel végeztük a munkát.
2011 április 14 csütörtök - 10:56:12     Városi rendezvények      Hozzászólás0

KINIZSI SPORTNAP

Sportnap2011. április 13-án negyedik alkalommal rendezte meg az iskola a Kinizsi Nap a Fiatalokért című rendezvényt a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskolában. A szervezők a Fiatalok Egészséges Életmódjáért Egyesület, a Kinizsi DSE, Kinizsi DÖK és a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola volt.

Hagyománnyá vált, hogy a Kinizsiben évek óta rendezünk sportnapot a diákoknak. Egyre jobban bővítettük, ezzel lehetőséget teremtve a középiskolánk és más iskolák diákjainak a közös időtöltésre. Ezen a napon azonban mégiscsak a sporté a főszerep. A diákok csapatokban és egyéni játékban is indulhatnak: futball, kézilabda, röplabda, asztalitenisz versenyeken mérhetik össze tudásukat évek óta, azonban idén fekvenyomásban is indulhattak a diákok. A „részvétel a fő” elv alapján gyakori az, hogy „vegyes” csapatok indulnak, vagyis fiúk és lányok közösen. Idén is meghívtuk az abonyi és a környező iskolákat, így résztvevő volt Abonyból a Somogyi Imre Általános Iskola, Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és első alkalommal a Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda És Egységes Gyógypedagógiai   Módszertani Intézmény; vidékről pedig a Ceglédi Református Általános Iskola Tagintézménye, és az újszilvási Széchenyi István Általános Iskola hozott csapatokat a rendezvényünkre.


Olvasd tovább...
2011 április 14 csütörtök - 10:51:11     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Rendezvény
2011 április 12 kedd - 13:27:40     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0


Abony Város Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Kreatív Kópévár – Új bölcsőde létesítése Abonyban” című, KMOP-4.5.2-09-2009-0024 jelű pályázata 231.764.443.- Ft támogatást nyert.


Örömmel tájékoztatjuk az abonyi lakosságot, hogy a kivitelezési munkák az ütemterv szerint haladnak és várhatóan szeptembertől a bölcsőde megnyitja kapuit.

A Bethlen Gábor utca 3. szám alatt bruttó 975, 44 m2 alapterületű új építésű bölcsőde, 1043 m2 játszóudvar, valamint 12 db parkoló kivitelezése valósul meg. Az óvodával közös előkert részről közelíthető meg az épület, melyhez kiépítésre kerül egy mozgáskorlátozottak és babakocsisok számára kialakított szabályos rámpa és feljáró. Ennek a feljárónak a pihenője mögött helyezkedik el egy belső kerítés, mely lehatárolja az elő és a játszókertet. Az épületbe a szélfogón keresztül érkezünk meg a gyermeköltöző és átadó térbe, mely mobil berendezéseinek elmozgatásával alkalmas gyermekrendezvények megtartására is. Bevilágítását a térnek a DK-i oldali üvegfallal és felülvilágítókkal biztosítjuk. A 4 db gyermekszobát párosával külön-külön megközelítési lehetőséggel és vizesblokkal alakítottuk ki. Két-két egységhez egy-egy vizesblokk tartozik. A gyermekszobák egységesen 51 m2 alapterületűek, melyek nagy nyílásokkal kapcsolódnak a fedett teraszokhoz. A helyiségek tolóajtókkal egymásba nyithatóak.

2011 április 12 kedd - 12:32:53     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Pingvines Óvoda és Bölcsőde pályázatot hirdet
 
2011 április 12 kedd - 12:09:50     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Játszóház
2011 április 12 kedd - 12:02:44     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Pályázat
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete
                           
a "Köztisztviselők jogállásáról szóló" 1992. évi XXIII. törvény 10. § (1) bekezdése alapján
pályázatot hirdet
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete

jegyző
munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama:
határozatlan idejű közszolgálati jogviszony


Olvasd tovább...
2011 április 11 hétfő - 12:15:16     Meghívók      Hozzászólás0

Meghívó
2011 április 08 péntek - 07:38:16     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Rendezvény

Nagyításért kattintson a képre!
2011 április 08 péntek - 07:36:18     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Megavers
Szeghő Kata megnyerte a Megavers 3 versenyt!

Toronymagasan nyerte meg Szeghő Kata, iskolánk 13. a osztályos tanulója a Szolnoktv által rendezett Megavers 3 tehetségkutató versmondó versenyt. Kata szavalását óriási várakozás előzte meg a középdöntőben nyújtott teljesítménye alapján. Ez a teher azonban nem befolyásolta a teljesítményét.
A Költészet napját ünnepelték ezzel a programmal Szolnokon immáron harmadik alkalommal. A versenyre 12 és 30 éves kor közötti fiatalok jelentkezhettek. A 80 indulóból a zsűri a középdöntőbe 12-12 főt válogatott be. Ebből a mezőnyből aztán a döntőbe összesen 11 produkció került be.
Kata Szabó Lőrinc Nem nyúlok hozzád, csak nézem, hogy alszol című versét szavalta. A zsűri egyöntetű véleménye és a közönség ízlése teljes mértékben találkozott. Az előadás nagy tetszést aratott. Az egyik zsűritag megfogalmazta, hogy Kata igazi tehetség, ha megjelenik a színpadon, összesűrűsödik körülötte a levegő, mindenki figyelmét magára vonja. A verseket minden modorosság nélkül, természetesen, ugyanakkor magával ragadóan tolmácsolja.   Versmondásának legjellemzőbb értéke a hitelesség.
Kata a verseny győzteseként a következő díjakat kapta: egy kétszemélyes utat Párizsba, egy háromnapos kirándulást Budapestre illetve Vácra, ajándékcsomagokat, és részvételi lehetőséget a Latinovits Zoltán emlékére rendezett meghívásos szavalóversenyen. Abony város Önkormányzatának Kulturális Bizottsága is ajándékkal gratulált iskolánk büszkeségének.
A versmondó verseny a Szolnoktv adásában szombaton, 2011. április 9-én 19.oo-tól tekinthető meg, ezután a Szolnoktv honlapján folyamatosan megtalálható lesz.

Az iskola igazgatósága, tanárai és diákjai nevében is szeretettel gratulálunk Katának!
Oldal:  1 2 3 ... 359 360 361 ... 411 412 413
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények